Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (116)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Odkojená Knoflíkáři a Samotáři ráda tento film pochválím! Mně sednul výborně a jsem za něj ráda. Fajn scénář, citlivá režie, obsazení (které bylo evidentně poskládáno z kamarádů a jejich příbuzenstva- což není nikterak na škodu), vynikající herecké výkony a už i samotná přítomnost Davida Černého, to vše mě potěšilo. Líbilo se mi to celé, nemám potřebu řešit, nakolik jsou určité situace reálné, film mě bavil a s chutí se na něj mrknu znova. Je z něj cítit, že natáčení probíhalo v dobré atmosféře. To mladinké krásné děvče, jak jsem se dočetla dcerka paní režisérky, to musí na svém herectví ještě pořádně zapracovat, ale věřím, že to půjde. ;-) Mrzí mě, že se film lidem nelíbí, ale doufám, že si své publikum nakonec najde. Těšilo mě. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé motívky budiž. Ale pravděpodobnost tohoto propletence a jednání některých postav (soudkyně) jsou donebe volající drzost na divákovi. Olga to trochu přepískla, protože chvílemi z toho vykukovala celkem příjemná záležitost s hodně velkým nakouslým soustem. Josef Trojan - držení míče 60 % Klára, 40 % Ivan! Vanda má něco společného s Halinou P? ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Musím kroutit hlavou nad 42 procenty. To si teda představit mnohem horší filmy, které mají i nad sedmdesát procent, které by si zasloužily takové nízké číslo. Mně to přišlo jako velmi pěkný český film, jenž mě vzal za srdce, občas to bylo už poměrně dost smutné. Scénáristicky by si film zasloužil určitě trošku vylepšit, avšak to je jen drobný střípek negativ. Usmívám se nad obsazením téměř celé rodiny Trojanovy, už scházel jen nejslavnější Ivan. A potěšilo mě natáčení na ulici, na níž bydlím, takže i z toho důvodu nemohu hodnotit nijak špatně :-) ()

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem uvažoval o jedné * za Ivanu Chýlkovou, ale po dokoukání musím konstatovat: bohužel. U českých filmů bývám celkem shovívavý, a protože většinou nic moc nečekám, jsem občas mile překvapen a hodnotím docela vysoko i filmy, které tu všeobecně moc vysoké hodnocení nemají. Ale tohle?? Něco scénáristicky tak blbýho aby pohledal. Tam nefunguje fakt nic. Nehledě na to, že jedna postava je blbější a protivnější než druhá. Scény z toho hašiš doupěte byly opravdu taky vysoce umělecké. Postavě J. Plesla jsem přál, aby při obtěžování po ulici jdoucích žen natrefil na karatistku vracející se z tréninku. A že matka dítěte v lesbickém vztahu najednou není jeho matka?? To bylo opravdu myšleno vážně?? To jsem vskutku nepobral, jako koneckonců celé tohle veledílo. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Naštěstí žiji skrze své studijní obory naprosto mimo realitu, takže mi mnoho údajně absurdního tohoto filmu přišlo jako milé či zcela přirozené - e. g. squatt. Ale neříkejte mi, že si pro vaši dceru dorazí cajti uprostřed noci, aby ji ze zákona odvedli k otci bez jakýchkoliv osobních věcí a s buranským zacházením vůči rodince (a to si obvykle o našich strážcích zákona nedělám takové iluze). Film je mile progresivní, tvrdě twisted, jen je škoda, že Hanák na konci nekýchal, tuším, že by to z filmu udělalo krásňoučké absurdnum hodné zapamatování si. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Pracovní název filmu byl „Děti samotářů“. Má velmi volně navazovat na kultovní snímek Samotáři z roku 2000, ale podle produkce není jeho pokračováním. [Zdroj: jihlava.idnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama