Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (251)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zbytečná přísnost zdejších uživatelů. Sice jsem fakt nečekal že tuňákové dobrodružství najde pointu v Truman Show, ale minimálně Matthew předvádí svůj neskutečně vysoký herecký standard. Chápu že někoho dokáže naštvat, když s ním tvůrci takhle nekompromisním stylem vyběhnou, ale já nějaké otočení kormidla začínal tušit, přecejen bylo spíše zvláštní že si to pořád pevně plulo stejným směrem. 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono se to vyvíjelo jako klasický femme fatale thriller, který se veze na klišoidní vlně, ale díky atraktivnímu prostředí a fajn hercům se na něj dá v pohodě dívat. Pravda, Anne Hathaway se tady zrovna neblýskla, ale blonďatý přeliv jí sluší a to mi tady vlastně stačilo. Problém je, že Knight si byl té šablonovitosti vědom a tak se rozhodl zhruba po hodině s divákem vyjebat. Sice ho šlechtí, že měl odvahu k tak radikálnímu řezu, ale na druhou stranu v tomto případě by bylo lepší, kdyby příběh dovedl k jednomu z očekávaných konců. Takhle mě to totiž přestalo úplně zajímat a vydržel jsem jen proto, že jsem měl 60 minut za sebou. Netvrdím, že je to úplně špatné a když to tak vezmu kolem a kolem, tak námět nese jistý punc originality, ale zpracování se bohužel nepovedlo. 40% ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Sou filmy, na které jdu rád a dobrovolně, a pak sou filmy, na které mně musíte vyloženě dotáhnout.. Takže na tenhle film, sem se nechal vyloženě dovléct a moje pocity a názor na tenhle film, se pokusím tak nějak vysvětlit. Nejprve se sluší říct, všem fanouškům Matthew McConaughey, víte o tom, že váš milovaný, krásný a permanentně opálený Matthew, dostal první velkou roli, v jednom z nejhorších filmů, který kdy byl natočen ? Že ne, tak zkuste Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation, ale proč to vlastně píšu, on Matthew se tady v tomhle filmu, vlastně vrací ke svým kořenům. Hlavní příběh, by sám o sobě nebyl špatný, kdyby v polovině nenastal jistý zlom, který vám pak zkazí tu druhou polovinu a tak ta závěrečná a vyšperkovaná pointa, je vám vlastně vykecána o čtyřicet minut dříve, než je zdrávo. Tím pádem, ta druhá příběhová linka, která do té doby, byla v pozadí, se snaží protlačit víc dopředu, a ten pocit........ten pocit že vám někdo zkazil film, bych spíš přirovnal k lítosti, než ke zlosti. Teoreticky, by druhá příběhová linka, mohla fungovat, ale tvůrci se sekli s žánrama, takže první nefunguje a druhá jede tak na půl. Takže do kina, na Matthew McConaughey, už fakt ne......nebo raději už nikdy. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Film trpí klasickým "One Man Syndrom"em, kdy je jeden autor jak scénáristou tak i režisérem filmu. většinou z toho plyne, že není sebekritický a je to patrné i zde. Poměrně atmosférou docela hutný a postupně gradující thriller se mění přes WTF vlnu do srágory, což je velká škoda. Celou dobu čekáte, co se z toho vyvine, kdy se TO už stane a co se bude dít v té poměrně již krátké době do konce filmu poté a najednou přijde naprostý twist, který je WTF, ale ještě bych ho akceptoval (byť by některé scény již nedávaly moc smysl) a ještě ho chápal jako tvůrčí záměr, ale kdyby vše končilo oním hlášením z rozhlasu/televize. Všechno poté mělo být vypuštěno a existence dalších scén celému filmu vyloženě brutálně škodily. Fakt škoda, velká, smutná velká škoda. --- Tři čtvrtiny filmu ****, po twistu s přimhouřením oka ***, konec už těžké **, a to jsem ještě hodný. Výsledek: *** ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Do první půlky mi přišlo, že by šla atmosféra krájet a mělo to rozběhnuto na velmi kvalitní thriller. Herci mě nadchli a oba mám moc rád. Jak se ale blížil konec, tak to vybruslilo s pro mě docela blízkým tématem, ale podle mě zápletkou úplně na hovno. Strašně to tím ztratilo šmrnc. Btw. ten obsah tu zas psal nějaký naprostý kr*tén. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)
  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama