Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (252)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Serenity je unikátny film, no určite nie v dobrom slova zmysle. Steven Knight zrejme úprimne veril svojmu námetu a som si takmer istý, že ho ho previedol na plátno presne tak, ako ho chcel previesť. Toľko diskutovaný príbehový zvrat, ktorý prichádza v približne po hodine diania, však robí filmu skôr medvediu službu. Na jednej strane ním síce dokáže zodpovedať viaceré nezrovnalosti, vďaka nepríliš šťastnému uchopeniu sa však vytrácajú i tie posledné zvyšky atmosféry a záverečná tretina pôsobí ako zdĺhavá dohra, o ktorú sa vlastne nikto neprosil. Podobná látka by pritom pokojne mohla fungovať - hoci i v podobe kratšej epizódy Black Mirror. Knightovi sa to však, bohužiaľ, rozsypalo pod rukami a nakoniec možno oceniť iba určitú originalitu. No je to málo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na Serenity jsem se díval s tím, že jsem znal její šílený námět a zvrat - chtěl jsem vidět film, co si troufl tohle udělat. A rozhodně jsem rád, že existuje, protože se zdá, že jediná reakce producenta na takový film může být "něco tak strašně dementního nejde nikdy zfilmovat". Jenže on se našel někdo, kdo tomu dal zelenou, a tenhle nemožný film existuje! Trochu mě mrzí, že jsem koncept toho filmu znal předem, protože jinak by šlo určitě o jeden z nejdivnějších filmových zážitků - takhle jsem bohužel věděl, proč je první polovina tak strašně špatná a nemohl se tím nechat pohltit. Každopádně ne, ten film není dobrý, vlastně je kouzelně hloupý, ale podobně jako Book of Henry nebo disneyovský Zvoník u Matky boží jde o film nefunkční způsobem, ze kterého nejde odvrátit zrak a každému bych ten zážitek doporučil. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vzdy som spochybnoval ten udajny "herecky talent" Meta MekKonagyho. podla mna hrat nevie. Film sam o sebe nic moc, dialogy slabe, tempo tiez, nuda sa rychlo objavi, nic sa dohromady nedeje, len akoze more, lodky ... hm, to mi nestaci, no a Anca Hathaway hrala hovno - teda zase pardon, to mi uslo a chcel som napisat ze sa nedostatocne vlozila do filmovej roly a nepresvedcila ma svojim hereckym vykonom : 35 % ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet ktorý bohužiaľ Knight nedokázal správne uchopiť a naservíroval nám céčkove prevedenie mindfuck trilleru kde postupne vidíme mix sci-fi a lynchoviek. S podpriemernými hereckými výkonmi a pointou ktorá dá divakovi takú facku že film ani nemá chuť dopozerať. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $8,547,045Tržby Celosvetovo $14,387,413▐ Také obsadenie a v konečnom výsledku taká bejkovina od nikam nikam, kde sa nakoniec aj tak nič závažné neudeje, stále len čakáte kam sa to pohne, čo sa z toho vlastne vyvŕbi a kde nič tu nič. Aspoň že Anne Hathaway pristáli tie blond vlasy. /40%/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)

Reklama

Reklama