Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 12

Recenze (862)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

A zlatou malinu si právem vysloužil... Ethan Hawke, přestože mu byl dán tak malý prostor. Vážněji, moc nechápu utratit spoustu prachů na velespektákl a dát do hlavních rolí takové nuly - takhle se přeci blockbustery nedělají, že, tvůrče Pátého elementu. Jinak místy dost správně rozeběhlá fantazie, kterou nebrzdily nedostatečné vizuální prostředky. I když se dalo jít dál... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy si bez digitálních efektů neumíme filmy žánru sci-fi prakticky ani představit diváka už bohužel hned tak něco neohromí. Valerian a město tisíce planet jsou v tomto ohledu vizuální orgie a mně zamrzelo, že jsem film neviděl na plátně nebo alespoň na nějaké TV s dvoumetrovou úhlopříčkou... Besson nám stvořil ne jeden, ale několik světů a to naprosto fantastických na něž člověk zíral s otevřenou pusou... Přesto mi příběh samotný připadal až moc jednoduchý a oba hlavní hrdinové mi nevím proč nebyli zrovna 2x sympatičtí. Obzvláště místo Cary Delevigne mohli do filmu dosadit nějakou jinou hezčí dívčinu... Filmu moc nesedí ani vražedná stopáž, myslím si, že by ten příběh mohl být klidně krapet kratší a nemuselo by mu to být na škodu. Jestli ale tady musím něco do nebes vyzvednout a to až do vesmíru, jsou tu geniálně udělané úvodní titulky a úvod do filmu doprovázený hudební peckou Davida Bowieho - Space Oditty, ne nadarmo vzniklý v éře kosmického věku, kdy člověk měl tak nějak k hvězdám nejblíže a vesmír se zdál na dosah v tom roce 1969... Ten začátek jsem si pustil opakovaně a jen těžko dostávám z hlavy text písně: ,, Ground Control to Major Tom - Take your protein pills and put your helmet on. Ground Control to Major Tom (ten, nine, eight, seven, six), Commencing countdown, engines on (five, four, three), Check ignition and may God's love be with you... '' Koho napadlo skloubit tuhle píseň s delegacemi na mezinárodní stanici v průběhu let a století, mám můj respekt !!! Geniální! Normálně bych dal asi za 3 perly, ale za ten začátek ještě k perlám přidám i to roztomilé perlotvorné zviřátko Žlababu :-). * * * * ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Copak Valerián, toho jsem si v tomhle nebetyčném meziplanetárním kolotoči všimnul až když ho Laurélie měla na obličeji. Ta blonďatá spasitelka Galaxie měla tak šikovně naštvaný kukuč, že bych jí taky klidně slíbil svatbu jen aby se mnou jela na pláž. Nikdo mi nevysvětlil, proč všechny časoprostory zachraňují zrovna jediní dva puberťáci ve Vesmíru, nikdy se asi nedozvím ani to, co měly znamenat ty štěky celebrit a celebritiček, ale vem to čert. Po průchodu kolem poutače jsem byl připraven na kinematografické mučení mých očí, jenže ono je to vážení mnohem zábavnější než kdejaká festivaly opěvovaná komedie roku. Takže, Lucu Bessone, Pěkně dobře! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nudil som sa prakticky od začiatku, od polovice to už bolo len utrpenie a pri neznesiteľne naťahovanom závere som sa chcel zabiť. Ale vydržal som, nikdy v živote som z kina neodišiel pred koncom filmu. Škoda, lebo Bessona som kedysi ohromne žral a dúfal som, že tento film bude jeho triumfálny comeback. Kdeže. Scenár je zlátanina, ktorá nedáva príliš zmysel a absolútne v ňom nefunguje snaha o nadhľad či humor, nedajbože o nejakú myšlienku s odkazmi na súčasnú geopolitiku. Réžia? Meh. Bessonove ťahy sú tam viditeľné, ale celé to nemá tempo, šmrnc, drive, ani akcia nestrhne, je to celkom bez iskry. Čo zostáva? Dokonalé triky, bez preháňania na úrovni Avatara, ale čo z toho, keď ten film nemá nejaký zaujímavý vizuálny štýl, svoju tvár, všetko sme už videli v iných filmoch (vrátane Piateho elementu, ktorý je vedľa tohto nepodarku stále geniálne zábavný úlet). No a Desplatova hudba, tá je super ako vždy, ale tú si viac vychutnám pri samostatnom počúvaní. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Valerian a město tisíce zklamání. Těšila jsem se na tenhle film jako panna na první sex a místo bezva předehry, krásnýho milování a usnutí v objetí jsem se dočkala opíchání pupíku a vycáknutí na bradavky během pěti vteřin. Tolik k vytouženýmu zážitku. Valerian mě sral od začátku až do konce a jediný, co na tom bylo prima, je skutečnost, že na Caru se krásně koukalo, plus pár emzáků nevypadalo úplně na piču. Jinak příběh není úplně špatnej. To jako ne. Jen si troufám tvrdit, že bych po exnutí lahve 90% lihu a hodinovým čichání ředidla napsala smysluplnější píčovinu. Samotnej Valerián vypadá než jako speciální agent co každýho sejme spíš jako šikanovanej rachitickej spermohlt co nastavuje prdel každýmu vocasu v dohledu. Tomuhle týpkovi se ta role opravdu věřit nedá ani omylem. Pokud čekáte epický bitvy, hustý akce a dech beroucí efekty , čekejte dál až přijdou do kin Hvězdný Války. Valerián nic z toho nenabízí. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • V ponorke, ktorou hľadajú medúzu v čase 1:07:02 je ako ovládacia páka použitý knipel (riadiaca páka) z československého lietadla L-39 Albatros. (Fredy.Tukot)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. července 2017 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama