Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (450)

bloom 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že v některých momentech mě Čertí brko upoutalo svou nápaditostí ("chytnout poezii", prohlížení obrázků na dotykovém displeji) nebo herci ve vedlejších rolích (především pánové Jeřábek a Budař v rolích záporáků). Ostatní momenty jsem však nezaujatě prozíval nebo se divil nad některými dírami v zápletce (Bonifác ví, ke kterému oknu má jít vysvobodit Markétku, ačkoliv mu to nikdo předem neřekl). Mezi Janem Cinou a Judit Bárdos to navíc po celou dobu vůbec nejiskřilo. Za tři hvězdičky, ale cíleně tuto pohádku asi vyhledávat nebudu. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Brko má příjemnou atmosféru, pragmatickou a funkční organizaci pekla, sympatické nebo správně nesympatické postavy, mnoho povedených vtipů, jenže k dokonalosti tomu ledacos chybí i přebývá. Vedle vtipů dobrých jsou tu ty blbé a nepovedené, vedle romantických chvilek jsou tu romantické křeče, z nichž nejvetší je šílený song, v němž hlavní postavy vyzpívávají své, zejména ze strany hlavní hrdinky, nelogické vzplanutí. Nelogická a až na konci objasněná, je Luciferova shovávavost vůči Bonifácovi. Slabým momentem jsou klišé jako nepraktický vynálezce, k silným patří debata čertů o tom, kam se dostanou po smrti. Pak jsou zde opakovaně zmiňované politické vtipy a rádoby vtipy, které diváka podle politické (dez)orientace baví či vytáčejí. Ale celkově to drží pohromadě a nikterak to neuráží, což je meta, k níž se řada nových vánočních pohádek ani nepřiblížila. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"To kvůli tobě je v tomhle zapadákově takovej bordel???" Tři bratři byli vtipná pohádka, Čerti brko je pohádková komedie. A naprosto výborná! Obsazení snad všech rolí mi udělalo velkou radost, scénář je vtipný a zároveň dává smysl, režie Marka Najbrta má ten správný střelený švih a povedla se i výprava včetně staroškolských triků. Co chvíli jsme se smál a musím uznat, že srovnání se S čerty nejsou žerty si Čertí brko rozhodně právem zaslouží. Hříchu zmar! ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Pro mě zcela průměrná zálěžitost. Vadily mi tam ty mozekvymejvající písničky, politické narážky a úsměv hlavní hrdinky. Vetchý byl v roli Lucifera dobrý, ale myslím si, že by to mohlo být ještě lepší. Je to pohádka, takže mluvit tu o hlavní zápletce asi nemá úplně smysl. Celkový dojem není úplně špatný, ale ani ne dobrý. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka, u které někoho oslnila Judit (můj typ to tedy opravdu není), jiného ta správná politická angažovanost ("Pyšná princezna" a král Miroslav s jejich budovatelskou propagandou náš vzor), ale dalším se zas třeba nelíbily písničky (to mě kupodivu jo). Děr v logice by se našlo opravdu dost, pojetí pekla a postavy Lucifera mi připadá krajně přiblblé (zvlášť čerti jako bezmocné figurky, obávající se popravy jsou už spíš k pláči), ale jejich herečtí představitelé se mi naopak líbili, stejně jako většina ostatních účinkujících. V současné pohádkové filmové produkci to suma sumárum není žádný zázrak, ale ani propadák. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se mj. na zámku Ledeč nad Sázavou, v Kutné Hoře, v několika lomech a v Národní přírodní rezervaci Voděradské bučiny, která patří do CHKO Blaník – i když se nachází mimo vlastní území CHKO Blaník. Dále v Kozlově, lomech Alkazar (scéna, kdy čert Bonifác vyleze z pekla) a Kobyla, Moravské Křižánky, Světnově a skanzenu Vychylovka. (jungewolf)
  • Autoři si původně pohrávali s myšlenkou, že čerti budou bez rohů. Nakonec ale menší růžky mají. [Zdroj: Totalfilm.cz] (ZHODNOTITEL)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama