Reklama

Reklama

Manžel na zkoušku

  • USA Overboard (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Leonardo Montenegro je bohatý a rozmazlený playboy, který si celý život jen užíval. Ale jak se říká - karma není zdarma. Když z rozmaru odmítne zaplatit za služby úklidové služby, netuší, jak mu to osud vrátí. Po jedné divoké párty vypadne z jachty a druhý den ho najdou, jak se bezradně motá v ulicích Oregonu. V nemocnici konstatují, že utrpěl totální ztrátu paměti a vyhlásí pátrání po jeho rodině. A tehdy nastupuje na scénu Kate - přesně ta, kterou nedávno tak ponížil. Vybavená širokým úsměvem a falešným oddacím listem si pro něj přijde jako zákonitá manželka! Začátek bude těžký, ale i život běžného pracujícího muže s třemi dětmi a úžasnou manželkou má něco do sebe. Jak dlouho však dokáže Kate tajit před ním jeho skutečnou identitu a udržet příjemnou idylku? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (206)

Dale 

všechny recenze uživatele

Overboard z roku 1987 bol milou komédiou, ale nič extra. Toto je len slabší odvar z neho. Neprináša absolútne nič nové, aj keď scenáristi predviedli "úžasný" ťah, aby sa odlíšili od originálu a prehodili mužsko-ženské role a zmenili trochu motivácie postáv. Boli možno dva momenty, keď sa mi na tvári objavil úsmev, no to je asi tak všetko. Film nemá absolútne čím zaujať, zabudnuteľný do hodiny po pozretí... Navyše Derbez mi príde ako lacná kópia Billyho Boba Thorntona bez šťavy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zas jednou podíval na romantickou komedii a věřil jsem, že v pohodě udělím tři hvězdičky. Správně jsem předpokládal naprosto průhledný děj, přesto jsem se docela slušně bavil, a to hlavně díky Eugenio Derbezovi, ale ve chvíli, kdy se naplno rozjela romantická linka, šlo pro mě všechno do kopru a zábava po těžkých křečích zemřela v kaluži vlastních zvratků. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že se nepříliš proslulý komediální film z osmdesátých let dočkal předělávky. Tentokrát nelze stoprocentně tvrdit, že jde o věrnou kopii originálu, neb role jsou prohozeny. Amnézií je tentokrát stižen muž, nikoliv žena, arogantní boháč, který přepadne ze své jachty a probudí se s výpadkem paměti. Jeho náhlé indispozice využije chudá máma od tří dcer, co před jeho nehodou u něj na jachtě krátce pracovala, vykonávala úklidové práce, než ji bez milosti vyhodil, která mu namluví, že jsou dlouholetí manželé, aby se mu za jeho vyhazov a aroganci pomstila a pumpla ho o jmění. Mezi námi, ta její motivace mě zrovna moc nepřesvědčila, no ale dobrá. Můžu tedy rovnou napsat, že tak nepropracovaný scénář by obstál právě jen v těch naivních osmdesátkách, dneska sotva obstojí. Dvojice Anna Faris a Eugenio Derbez, která nahrazuje původní duo Russell & Hawn, je více než zdatným nástupcem. Derbez je (z)dravě nesympatický, jeho proměna v milujícího manžela byla rovněž zvládnuta zdárně. Faris nečiní komediální takt a cit také žádné potíže. Ovšem průhlednost a nemilá čitelnost vývoje filmu z toho občas činí natahovanou žvýkačku. Určité zkrácení téměř ze dvou hodin na standardních 90 minut by celému celku jen prospělo. Režijně film nevyhlíží nejhůř, když vezmu v potaz, že seriálová tvorba má u Roba Greenberga značné preference. Film má celou řadu povedených momentů, jako celek však rozhodně nepřekypuje invencí. Za nejslabší považuji základní podstatu příběhu, o jehož nepříliš pevnou konstrukci se snímek dost opírá, že známého milionáře se ztrátou paměti nikdo na veřejnosti nepoznává. Naopak pozorným divákům neujde šikovně nastrčená zmínka o původním filmu. Z vedlejších rolí nikdo moc nezaujme, vyskytuje se zde Eva Longoria, která působila nepůvabně odule. Shrnu to tak, že Derbez (je i producentem snímku) s Faris jsou zdatnými nástupci vyčpělé a naivní komediální klasiky. A celý příběh hodně spoléhá na to, že z komediálních kapes a rukávů budou tihle dva tahat humorné i dojemné (je jich o něco více, než by se dalo čekat) trumfy v dobré víře, že je diváci nesvrhnou předčasně přes palubu. A kdo nezná/neviděl původní verzi, tuhle může zkusit bez obav. 6/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nie originálny, ale veľmi milý a zároveň vtipný snímok. Áno, rozprávka resp. telenovela, ako sa to vo filme preberá, ale fakt veľmi dobrá. Čo mu kraľuje, tak opäť fantastický výkon úžasného Eugenia Derbeza. Kde preboha ten chlap tie roky bol? Ako to, že ho nikto pre americké "veľké plátno" neobjavil už roky dozadu? A tým myslím hlavnú úlohu a nie jeho doterajšie vedľajšáky, napriek tomu, že aj v nich sa predviedol. Je to druhý film druhý deň po sebe s jeho maličkosťou a tak ma navnadil, že zajtra pokračujeme s ďalším Hombre de piedra (Bez návodu) a už teraz sa teším aj s manželkou, ako sa predvedie. Nikdy by ma nenapadlo, že si kvôli jednému hercovi odskočím priamo do mexickej tvorby. Nie že by som nikdy nič čisto mexického ešte nevidel a nie, že by ma nikdy žiadny herec ešte natoľko neprekvapil, aby som nezapátral aj po jeho ďalších počinoch, ale určite sa to deje veľmi ojedinele a určite je to väčšinou väčšia produkcia. Ale späť k filmu. Veľmi ale veľmi ma potešila aj malá úloha pre skvelého Johna Hannaha, ktorý okrem hromady tvorby v ktorej doteraz vystupoval, mi kedysi robil náladu spolu s Brendanom Fraserom v úžasnej sérii Mummy. Anna Faris síce už má najlepšie roky hlúpučkej a naivnej bloncky dávno za sebou, ale stále sa na ňu dobre díva a ako rodič som videl v tom filme ešte iný rozmer, takže nemôžem inak, ale 80% a pre mňa lepšie ako originál. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Táhne mu na šedesát a ještě před pár lety ho skoro nikdo neznal. Pochopitelně kromě samotné domoviny. Neříkám, že je to největší filmová pohroma, ale Eugenio Derbez, pokud dostane slušný scénář a ještě lepší dialogy, dokáže divy. Je charismatický a jeho šarmantní humor má skvělý timing. V Milovníkovi po přechodu kouzelně vystřihl profesionálního zlatokopa, tady je rovněž zvyklý na přepych a služebnictvo. Jenže jednou to přehnal natolik, že skončil coby chudý dělník, a ještě k tomu se třemi dětmi a ženou, která ho ani nepustí do ložnice. Za vším je jedna velká lež a asi není těžké odhadnout, jak to může celé asi dopadnout. Problémem je ale tentokrát hlavně neinvenční scénář, se kterým se mělo hlavně po komediální stránce pracovat lépe, výsledek je moc naivní a idealistický, určitě bych navíc čtvrthodinku prostříhal. 55% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Zápas play off medzi Seattle Seahawks a Detroit Lions, ktorý Leonardova (Eugenio Derbez) rodina sledovala cez leto, sa v skutočnosti odohral v zime, 7. januára 2017. (Arsenal83)
  • Dve z postáv v mexickej telenovele sú Catalina a Arturo. Rovnaké mená sú v príbehu v pôvodnom Cez palubu (1987). (Arsenal83)
  • Odkaz na rovnomennú predlohu Cez palubu (1987) zaznie v scéne, keď sa doktor Fletcher (Garry Chalk) rozpráva s Magdalénou (Cecilia Suárez) a povie, že jediný podobný prípad tu mali v 80. rokoch, ale išlo o mladú ženu. (Piri)

Reklama

Reklama