Reklama

Reklama

55 schodů

  • USA 55 Steps (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eleanor Riese trpí paranoidními záchvaty a je hospitalizovaná na psychiatrickém oddělení v sanfranciské nemocnici. Když jí lékaři odmítnou snížit dávkování léků, obrátí se na právničku Colette Hughes. Příběh podle skutečných událostí vychází ze soudního řízení, které se stalo precedentem v psychiatrické léčbě v USA. Drama ze soudní síně v osmdesátých letech je poctou skutečným aktérkám procesu. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Ralna 

všechny recenze uživatele

Neobvyklé herecké spojení, Helena a Hilary. Obě jsem dlouho neviděla, do toho je ústředním tématem soudní spor, hm hm hm. Ale pozor, výsledkem je film, který je perfektně vyvážený (ústav/soudní proces/vše ostatní) a co je hlavní - je plný optimismu a přátelství a udělá dobře u srdíčka. Helena B. C. exceluje. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dvojice, která mi k sobě padla :) Naprosto skvělá Bonham Carter, která se podle mě i v dané roli "vyblbla" a nedalo ji to tolik práce, jako třeba u "vážnějších" postav. Byla bravurní a celý film, i když se zaobírá za mě dost zajímavý a aktuálním tématem - byl podán s určitou nadsázkou a i trošku odlehčeně..Což je dobře, protože víme, jak mohou být filmy ze soudním procesem buď táhlé či náročné. ()

Reklama

PP66 

všechny recenze uživatele

Krásné zakončení Febiofestu. Režisérovi Pellého Dobyvatele se tento snímek velmi povedl. Herecké výkony Carter a Swank byly koncertem. Měl jsem před filmem trochu obavy z těžkého tématu, které hned od počátku rozptýlil jemný dějový a konverzační humor. Za mně 4,5 hvězdy. Přežil jsem i prostory multikina :o)) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sa čudujem, že Helena Bonham Carter nebola nominovaná na žiadnu cenu, aspoň o tom nemám žiadnu vedomosť. Hrala to výborne. Životopisný príbeh, ktorý má čo povedať a rozhodne má potenciál chytiť za srdce nejedného diváka. Dokonca zaujímavé boli aj scény zo súdneho pojednávania, ktoré mi nie vždy celkom sadnú, no dialógy mali čo povedať. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O okamihu bezmocnosti, kedy sa stávate nástrojom tých, ktorí sú skalopevne presvedčený o tom, že sa Vám snažia pomáhať, i keď Vám vlastne napriek Vašej vôli - ubližujú. Je náročné rozpoznať okamih, kedy ľudom s poruchami osobnosti pomáhate, a naopak, kedy ubližujete. Tento "Tanec na tenkom lade" by si z môjho pohľadu vzhľadom na vážnosť prípadu zaslúžil emocionálnejší náboj. K lepšiemu hodnoteniu ho ťahá najmä herecký výkon Carterovej, ktorá má obdobné role doslova schopnosti. Dobrý, poučný snímok .. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Premiéra filmu proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Film sa natáčal vo Vancouveri (Kanada), San Franciscu (Kalifornia, USA) a Kolíne nad Rýnom (Nemecko). Obdobie natáčania trvalo od 16. apríla do 15. mája 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama