Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 1

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (387)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Z celkové řady již třetí stejnojmenný film a ze souvisejících filmů (Annabelle, Insidious, Sestra, La Llorona) už to musela být alespoň desítka. Vzhledem k počtu předchůdců, mne až zaráží, jak vysokou úroveň si bylo dílo schopno zachovat. Nejenže byl horor nápaditý a originální, ale také nadprůměrně strašidelný a toho si cením pokaždé. Nácházela se zde celá řada dobře zvolených lekaček, nepříjemného kroucení těla a do toho scény s neuvěřitelnou temnou atmosférou, která byla pozvolna v průběhu budována tak dobře, že jsem se v reakci na to strachy postupně rozpouštěl ve své posteli. Kromě strašidelných scén bych chtěl ještě velice pochválit herecké výkony všech zůčastněných a k tomu výborně zvolenou záporačku, jež představovala mocného protivníka. Na závěr, i když zde byl moc dobře vykreslený věčný souboj dobra a zla, tak scéna s ,,power of love" mi připadala malinko cheesy (syrová), ale nejedná se o nic, co by dramaticky ovlivnilo mé hodnocení. 90% PS: Nejenže toto pokračování vyrovnalo své předchůdce, ale ještě se zařadilo mozi mé nejoblíbenější. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejočekávanějších hororů letošního roku je za mnou a jak tedy dopadl?Myslím, že je úplně jasné, že bez režisérské špičky Jamese Wana, třetí díl nebude revoluční a bylo očividné už rok zpátky, že zde bude jasně znát kvalitativní propad, na druhou stranu ikdyž je to horší než první 2 předchůdci, pořád je to to nejlepší, co od Voces v Haunted Hause žánru vzniklo a kdo bude tvrdit opak, rád bych si vyslyšel argumenty!Ten 40 miliónový rozpočet je na Horor nadstandardní, takže technická stránka je opět parádní a vidět po hodně dlouhé době tak "drahý" a krásně natočený horor ( po těch levných sračkách alá Djinn, The Night,Unholy, Saint Maud) mi udělalo radost.Chaves po La Lloroně si trochu reputaci napravil, sice lekačky jsou docela nezáživné a je jich málo na druhou stranu každý na ně nadává, tak proč si nyní stěžuje, že absentují? Atmosféra je většinu času solidní, herecky je to opět trefné a parádně zahrané, samotná krimi zápletka s mysteriózním a nadpřirozeným nádechem zaujme, došlo i na pár menších dějových zvratů a finále v katakombách šlape obstojně.Trochu zamrzí nevýrazná hudba- ten Wanův Smyčcový doprovod a kreativní kamerové nájezdy tu lehce chybí a taky mi trochu vadil fakt, že oproti dvojce- kde byl Crooked man a Valak, tak zde chybí výrazná záporná postava- byť ten hromotluk z márnice byl pěkně creepy, leč tam byl jen 2x.Třetí díl Conjuringu pořád má své zajímavé momenty ( úvodní exorcismus a pomkrnutí na Exorcistu je naprostá paráda!) a ten okultně čarodějnický nádech beru jako příjemnou změnu. Černý Sabat- Víra, Nevinnost, Milenec!! Má to své kvality a v žánru je to rozhodně nadprůměrná záležitost už i díky době jaká je, takže ty 2 hvězdičkové reakce jsou naprosto mimo. Další nevděk a neúcta k žánru podobně jak u Armády Mrtvých. 7.5/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se u soudu přísahá na Bibli, měla by vážená porota vzít v potaz, že musí být i síly, které se jí vyhýbají.. Ve chvílích, kdy vyvíjí Warrenova komise ustanovená k prošetření atentátů vedených panem Rohatým detektivní činnost, funguje to mnohem líp, než když se nepříliš inovativně straší utopenci na útěku či gymnastikou při vymítání (pocta Friedkinovi included). Paralelní finále budiž důkazem o celkové nesourodosti a Chaves u Wanem nastavené laťky kinetiky děsu podruhé selhal. Apropo, stejně jako Denethor při svých rodičovských povinnostech (nějaký čas poté, co ho uhasili pod Minas Tirith a vzali k holiči).. „End this black sabbath. By the blood of calvary, I command it!“ ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s množstvom nekvalitných hororov z posledných rokov je na tom Conjuring 3 stále dobre. Určite to nie je film, ktorý by známu sériu ponoril do bahna, z ktorého už niet úniku, ale z hlavnej trilógie ide zatiaľ o najslabší kúsok. Udeľujem mu šesť bodov z desiatich a dúfam, že sa prípadného pokračovania ujme nový režisér, alebo sa k sérii znova vráti James Wan. Viac v mojej recenzii. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když kino, tak kino. Druhá projekce v jednom dni, tentokrát pokračování dobře známého hororu. Současný hororový trend, tedy bubu wanovštiny, beru tak, jak jsou. Přeřvané scény nebo laciné lekačky se prostě staly součástí moderního hororu, takže se nedá než na ně zvyknout a mnohdy se v tom ohlušujícím rachotu urodí i něco pěkného. Třetí Conjuring pak rozhodně nepřinesl do žánru nic originálního a splyne mi se všemi zde uvedenými souvisejícími filmy v jeden ředěný hororový gruppensex, kde nevím, kdo je ještě panna. Na druhou stranu moc potěšil poctou Exorcistovi a i když neděsil, tak to nebyl jen další pubescentně laděný hype, ale i vcelku poutavě natočený příběh, kde mě tentokrát rozuzlení fakt i zajímalo. A nemrtvý tlusťoch byl báječný!  Tři a půl. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Film se natáčel v americkém státě Georgia, zejména ve městech Atlanta a Newnan, kde se nachází historická budova, v níž se odehrával soud. Pak se dále natáčelo ve městech Palmetto, Buckhead a Fayetteville. Točilo se zhruba 80 dní. (Trajektt)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama