Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 3

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (387)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $39miliónov║Tržby USA $65,631,050 ║Tržby Celosvetovo $206,431,050 ▐   V prvom rade chyba zveriť takýto dobre rozbehnutý projekt úplnému rutinérovi ako je Michael Chaves. Dobre už aj démoni 2, nebola taká príjemná duchárska maznanica ako prvý diel ale čo to ešte ponúkla. Tu to je akosi postavené len na vode, že vraj najdesivejší príbeh od Warrenovcov. Na úvod vymítanie ako hovado a potom kde nič tu nič. Ten akýsi povestný démon tu je strašne prispatý, priam monotónny. Postavy dosť nevýrazne, ako tak to tu tiahne len ústredná dvojica Warrenovcov. Dúfam že už túto sériu na ktorú sa už nelepili, kadejaké vedľajšie blbyny ako Mníška či Annabella nechajú už späť, lebo len zbytočne prilievajú olej do ohňa, ktorý len troška tleje, dohorieva a nechutno dymí.   /55%/ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Úspěšná značka se po 5 letech vrací, bohužel bez Jamese Wana na režisérské stoličce, kterého vystřídal nepříliš zkušený režisér a je to znát. Nový díl se snaží zaujmout úplně novým pojetím a přináší do hororového příběhu, kriminální zápletku.  Změna se na první pohled může zdát jako dobrý nápad, stejně tak jako častější střídání lokací a hlavně exteriérů, takže divák celou dobu netráví jen v jednom domě. Bohužel ani tyto změny výslednou podobu nespasí a je vidět, že udělat kvalitní horor, není samozřejmostí a i v tomhle žánru potřebujete mít talent a nápady. Příběh tak moc nezaujme, hlavní hrdinové mi přišly až nepříjemně unavení a celé strašení je komponované tak, že je obří tmavá místnost, ve které většinou svítí jedna lampa. Je úplně jedno, jestli se scéna odehrává ve dne nebo v noci, je to vždy stejné a i při nočním vytírání vězeňské nemocnice, je rozsvícena jedna jediná lampa. A vzhledem k tomu, že přesně na tohle jsem se po nějakých 20 minutách zaměřil až do konce filmu, není to pro film dobrá vizitka. Třetí díl V Zajetí démonů, není úplný průšvih, ale na předchozí díly určitě nemá a dostal se takřka na úroveň desítek průměrných hororů, kterým už ani nedokážu přijít na jméno. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Změna na režisérské stoličce bohužel této slušně rozjeté hororové sérii spíše škodí. Je to dáno zejména chaotickou režií, mnohdy nefunkčním napětím a skromným počtem opravdu povedených hororových momentů. Ve finále tedy dostaneme zajímavě znějící látku, kterou ale režisér Michael Chavez nedokázal přenést do filmové podoby tak efektivně jako to umí James Wan. Škoda. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Zaklínač (Zaklínadlo): Diabol ma k tomu prinútil”, aby som sa (znovu) pozeral na ďalší hollywoodsky nepodarok, akých sa v podstate v poslednom čase vyrojilo z úla vskutku neúrekom, a to ani nehovoriac o tých tzv. perfektných "pseudo - hororoch" , ktoré väčšinou bývajú spracované na jedno kopyto, pričom tentokrát som mal ešte aj pokazenú prílohu, spočívajúcu v totálnom chaose, ktorú mi bohužiaľ naservíroval nie príliš svedomitý (béčkový) režisér Michael "Mike" Chaves, čo zrejme vôbec nie je takým čávom, na akého sa doteraz hral ! Vyčerpal sa hneď v samotnom úvode, keď som sa tiež i ja prizeral na posadnutého 11-ročného chlapca Davida Glatzela, z ktorého sa snažili všetci prítomní vyhnať diabla, aby následne túto "štafetu" podal i nasledujúcemu pánovi na holenie, t. j. Arneovi Cheyenneovi Johnsonovi, na motívy ktorého sa filmári rozhodli nakrútiť túto zmes samej absurdity, na akú by neskočil ani človek, čo má o koliesko menej ?! Možno v skutočnosti to mohlo byť o čosi zaujímavejšie, ako povedzme vo filmovom prevedení, kde si slávni manželia Warrenovci nevedeli dať rady ani sami so sebou ? Nakoniec mám reálny pocit, že prvú hviezdičku som udelil za "božskú" Veru Farmigovú, a tú druhú za špičkové, záverečné titulky, ktoré mi naháňali oveľa väčšiu hrôzu, než celý, predošlý snímok dohromady ! Scenárista David Leslie Johnson-McGoldrick, by s naprosto odretými ušami napokon obstál, teda čo sa týka jeho predchádzajúcich filmových príspevkov, ale ani to vonkoncom neznamená, že by si producent James Wan dokázal ustrážiť film ako celok, ktorý v sebe skrýva toľko nedostatkov, že to ani nedokážem spočítať... Podotýkam, že je na prvý pohľad veľmi pozerateľným, ale akonáhle sa trochu viac hĺbkovo ponoríte do scenára, tak už to také optimistické asi nebude. Čakal som trochu viacej, než sa mi dostalo, no treba si začať zvykať na to, že budem bývať často sklamaný, ako som sa zase škaredo opálil, pritom súčasne treba mať prehľad o tom, v akom štádiu sa kinematografia vlastne nachádza, však, dobre vravím ? ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Satanistický protipól Lorraine je fajn nápad, to by se ale k nové postavě neměl scénář chovat jak k dalšímu zbytnému strašákovi, proti kterému je démonická sestra z předchozího dílu komplexním arcipadouchem. Hlavně ale v tom roztěkaně mechanickém pátrání samozřejmě strašně chybí Wan, který dokázal hrůzu plíživě natahovat a precizně rytmizovat. Tady tak zbyla hlavně ta Warrenovic láska. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Trailer obsahuje scény, které se ve filmu neobjevily. (DavidHolub)
  • Film se natáčel v americkém státě Georgia, zejména ve městech Atlanta a Newnan, kde se nachází historická budova, v níž se odehrával soud. Pak se dále natáčelo ve městech Palmetto, Buckhead a Fayetteville. Točilo se zhruba 80 dní. (Trajektt)
  • Ingrid Bisu (Jessica) se objevuje v této volné hororové sérii již podruhé - hrála Sestru Oanu ve filmu Sestra (2018). (NiWi)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama