Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Obávaná konfrontace s Motýlkem dopadla na výbornou. Dvouhodinový epos o strastech neoprávněně uvězněného frantíka je v návaznosti na zanedbatelný rozpočet zdařilým počinem, který v divákovi zaseje vzpomínky na nebohého Danta uvězněného na doživotí na ostrově If. Z pohledu scénáře není filmu co vytknout. 75% Celosvětový příjem k 12. 1. 2018: $4,516,580 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Charlie a Rami. Hvězdné ústřední duo na televizní obrazovce? To si nesmím nechat ujít. A ono to duo až tak nezářilo, jak jsem si představoval. Samozřejmě, že ze sebe dostali maximum a ta práce tam byla hrozně vidět. Bohužel mě to nedostalo do kolen. Každopádně zde bylo plno skvělých dialogů a silných momentů. Nejlepší moment celého filmu bylo vidět rozčepýřeného Ramiho. To jsem se opravdu zasmál. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim říct,že původního Motýlka jsem plnohodnotně neviděl.Takže na remake sem se dost těšil,jenže Noer to natočil tak jak to natočil.Při prvnim útěku sem prskal radostí,a ejhle,nepovedlo se,a pak se film táhne jak hustý lejno v blátě.Tempo na nule,dramatičnost na nule.Pro mě podobně nudný jako dva vězeňský filmy s Hanksem.Nelíbilo,pro mě zbytečnost.40%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Motýlik je výborný film, pravda tých 133 min. je prepálených, ale videl som ho minimálne 3x a stále slušne funguje. Pôvodný snímok veľmi rád nemám, ale tu to zle nedopadlo. Herci veľmi dobrí, hlavne ústredné dvojka, napätia i znázornený zmar, smrť, násilie a ďalšie veci v kolónii, to funguje. Film sa ale občas vlečie a chvilkama je pocitovo dlhý. Vždy si u takých filmov hovorím, či tieto nápravné kolónie, neboli potupou ľudskej dôstojnosti, hoci je potrebné vidieť, ktorí ľudia tam skončili. Bolo by toto poreba dnes? Je to správne sa takto správať k väzňom? Aj toto môže človeka nútiť premýšľať, po pozrení na film. Môžem ho rozhodne komukoľvek odporučiť. Tento snímok je jeden z najlepších roku 2017. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je, že když film šel do kin a objevila se první hodnocení, tak hodně se schylovalo k tomu, že to bude průser jak svině. Lidi to sjeli a zhejtovali, přitom průser se nekoná. Jasný, nedá se to srovnat s původním filmem, který je ty vole epický i po tolika letech - Jednoduše původní film je ukázkou pravé filmařiny. Nicméně tento remake se ani nesnažil jít v jeho stopách, trochu odlišným způsobem vyčnívá a nabízí čistě jen to "NEJ" a nic víc. Mělo to spád, bylo to zábavné a zajímavé ale hlavně i, skvěle se na to koukalo - Dané lokace a herecké výkony, na jedničku. Čtyři hvězdy né za filmové umění ale za poskytnutou zábavu. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Bei Mir Bist Du Schoen“ od The Hot Sardines. (Duoscop)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva vo Francúzsku a Francúzskej Guayane, tak jeho natáčanie prebiehalo na úplne odlišných miestach, a to v Srbsku, Čiernej Hore a na Malte. (MikaelSVK)
  • Po prvej noci vo väzení má Louis Dega (Rami Malek) na ruke veľké pohryznutie. V ďalších záberoch je jeho ruka zdravá a potom znova poranená. (chesterko)

Reklama

Reklama