Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (233)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že se jedná o tak přehlížený film. Rami Ramek a Charlie Hunnam ukázali ze sebe to nejlepší a já jim za jejich výkony tleskám: Přiznám se, že původního Motýlka jsem neviděla, ale tenhle mě přikoval k obrazovce jako už nějakou chvíli žádný film. Po celou dobu si jen říkáte "Jak tohle sakra někdo může přežít?" Dva roky na samotce, pět let na samotce; ticho, téměř žádné jídlo, jen čtyři zdi a kýbl. Touha po svobodě a silná vůle hrají v takových podmínkách při přežití hlavní roli. Já bych se zbláznila asi po třech dnech. :) Sedl mi i styl vyprávění - žádné tlačení na pilu, ždímání emocí, žádné dlouhé nudné scény. A přesto Papillon zapůsobil. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je, že když film šel do kin a objevila se první hodnocení, tak hodně se schylovalo k tomu, že to bude průser jak svině. Lidi to sjeli a zhejtovali, přitom průser se nekoná. Jasný, nedá se to srovnat s původním filmem, který je ty vole epický i po tolika letech - Jednoduše původní film je ukázkou pravé filmařiny. Nicméně tento remake se ani nesnažil jít v jeho stopách, trochu odlišným způsobem vyčnívá a nabízí čistě jen to "NEJ" a nic víc. Mělo to spád, bylo to zábavné a zajímavé ale hlavně i, skvěle se na to koukalo - Dané lokace a herecké výkony, na jedničku. Čtyři hvězdy né za filmové umění ale za poskytnutou zábavu. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originálního Motýlka jsem neviděl a přiznám se, že jsem o něm ani nikdy neslyšel, takže za Remake jsem vlastně rád a byť srovnávat nemohu, tak samotný film na mě rozhodně udělal dojem. Herecky je film poměrně nabitý vedle skvělého Charlieho Hunhama potěší i sympatický Rami Malek či známý Noerův Dánský přítel Roland Møller, ze kterého mám respekt film od filmu. Mám rád vězeňské filmy a tohle prostředí izolovaného ostrova s drsnými pravidly mi velmi vyhovovalo, samotné escape finále je vygradováno na maximum a dojde i na pár soubojů či jednu skvělou dekapitaci hlavy. Napínavé, zábavné, dobře zahrané i skvěle natočené. Za mě velká spokojenost a kdyby se nejednalo o remake je zde film v červených. 80% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim říct,že původního Motýlka jsem plnohodnotně neviděl.Takže na remake sem se dost těšil,jenže Noer to natočil tak jak to natočil.Při prvnim útěku sem prskal radostí,a ejhle,nepovedlo se,a pak se film táhne jak hustý lejno v blátě.Tempo na nule,dramatičnost na nule.Pro mě podobně nudný jako dva vězeňský filmy s Hanksem.Nelíbilo,pro mě zbytečnost.40%. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Motýlek z roku 1973 byl mnohem lepší a více se držel knihy. Možná proto jsem z remaku zklamaná, i když ne absolutně. Děj je v novém filmu umixován bez jakékoli vazby na knihu (jeptišky např.). Noerův Motýlek je vhodný pro dnešního nenáročného diváka, který v něm zažije něco málo sadismu, něco málo dobrodružství, něco málo přátelství a zrady. Motýlek se Steve McQueenem měl zajímavých vlastností několikanásobně víc. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Při volání jmen vězňů zazní také jméno Hoffman, což je očividně odkaz na Dustina Hoffmana, který hrál postavu Louise Degy v původním filmu Motýlek z roku 1973. (NiWi)
  • Natáčanie väzenských scén v Čiernej Hore bolo neustále narušované nepriaznivými poveternostnými podmienkami. Z plánovaných pár týždňov ich natáčania nakoniec vzišli dva mesiace. (chesterko)

Reklama

Reklama