Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| BOYKA IS BAAAAAACK! Kurňa, na tenhle počin jsem se opravdu těšil. Adkinsova nejlepší role a asi nikdy nebude překonaná. Už ať vznikne pátý film (věřím, že do tří let tu je). Možná je třetí Undisputed kvalitnější na příběhu, ale myslím, že velké rozdíly tu nejsou. Příběh je jak už snad předvídal každý děsně přímočarý. Prostě nastavený tak, aby se Boyka vyřádil. Žádné hluché dějové místo však nevidím. Takže i ten banální děj mě zaujal a bavil. Co se týče choreografie, kamery a celkové nasnímání bitek – jsem královsky spokojen a i trochu překvapen. Je vidět, že se na tomto projektu podílel i Florentine. Režii přenechal Chapkanovi, ale stejně si myslím, že mu radil jak fighty natočit. Což je dobře, protože výsledek je opravdu úchvatný. Bylo to drsné, realistické, mělo to náboj! Boyka tu má 6 arénových zápasů. První dva jsou legální, ten druhý je právě ten nešťastný, kdy v zápase zabije svého protivníka. 3 – 6 zápas je už ilegální. Boyka zápasí, aby splatil dluhy ženy protivníka, kterého Boyka zabil. Těžko říci, který zápas mě bavil víc. Fight, kdy Boyka má proti sobě dva protivníky byl naprosto skvělý. Tuhla mi krev v žilách, kdy Boykovi poranili záda. Předposlední arénovka byla rovněž skvělá. Finální bitva s vězeňským monstrem byla samozřejmě skvělá. K tomu netřeba nic dodávat. Dále mě moc potěšilo, že tu náš hrdina měl pár bitek i mimo ring. Scéna, kdy jednoduše zlikviduje 5 bodygardů před clubem byla skvělá. Nebo jedním kopem zneškodnění hlídače u komplexu oné manželky mrtvého protivníka Boyky – to mě pobavilo, jak ho kopl a hlídač se sesul na židli. Poté se Boyka z objektu vracel a opět strážného skolil zpět na jeho židli. :D Po finálním zápase Boyka vyřídil ještě pár svými chvaty hrstku protivníků a i se tu trochu zastřílelo. Úplné finále mě trochu překvapilo, poněvadž !!! POZOR MENŠÍ S P O I L E R !!! Boyka se vrátil zpět do vězení (takže pětka je opravdu jistá? ). Ale rozum to dává, takže v pohodě. !!! KONEC MENŠÍHO S P O I L E R U !!! No, ještě raz. Jsem totálně nadšený. Boyka tu má skvělou postavu, at už v minulosti udělal cokoliv, ukazuje zde své dobré já. Konečně pořádné artové béčko! Skvělé zápasy, solidní děj, slušná hudba, není co dodávat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hmm tak nový Boyka u mě příliš neobstál. Zřejmě mě arénovky přestávají bavit a sedí mi více akčňáky ve stylu John Wick. Scott Adkins je sice hezky nasupený, ale každý souboj mi přišel jako přes kopírák, jako by choreograf vymyslel jednu choreografii a ta se požívala celý film. Neustále stejné údery, kopy a otočky, že se divák na finále ani netěší, protože ví, že bude vypadat obdobně jako souboj před tím. Kamera je sice přehledná a potěší lehká míra brutality, ale velmi chladně a uměle to na mě působilo, že jsem si ani nezařval a žádný souboj nemám v plánu vidět znova . Pokud se děj odehrával mimo ring dostavila se i nuda. 60% ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Po všech těch odkladech, co mě neskutečně sraly, se Jurášek konečně vrátil a opět natrhnul prdel všem naivkám, co si myslely, že Bójka je porazitelný. Každému soupeři tak kromě rozbití škeble, zlámání žeber a již zmíněnýmu natrhnutí prdele Bojka dává jako bonus zdarma navždy sražený sebevědomí, pocit méněcennosti a chuť plačtivým hlasem volat maminku (pokud je soupeř při vědomí) . Jeden je tvrdohlavej až moc a ne a ne zůstat ležet až dostane finální mordu a už zůstane ležet nafurt, tuhej jak řízek ze čtvrtý cenový. No a průser je na světě, jelikož Jurášek někde po cestě potkal svoje svědomí a tak zatímco ve dvojce by nad tím mávnul rukou, ve trojce by ho to hlodalo no a tady? Přeeesně, jde to žehlit u čestvé vdovy. Ta má dluhy u týpka co si myslí, že se z něj každej posere a je tak na Bójkovi, aby ho vyvedl z omylu. Počet protivníků, co mu křížej cestu rapidně klesá až zůstane jen víc než dva metry vysoká a asi 160 kg těžká steroidová gorila slyšící na jméno Martyn Ford. No a asi pro nikoho nebude zrovna spoiler když vykváknu, že Jurášek sejme i tuhle poslední překážku a, tadááá, týpek co si myslel že se z něj každej posere se posere a bídně chcípne s šukovaným výrazem v mordě. Tfuj na něj, hovno uměl a chtěl pomník. To vše ve fightech s absolutně vymazlenou cholero-grafií, kde Bojka lítá vzduchem a se slovy - mrdám na gravitaci - vás donutí, aby jste měli hubu u kolen a za zvuků lámaných kostí jen nadšeně chrochtali ať je sejme všechny. Ponaučení? Neser Bojku, pyčo !! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins se vrací se svojí životní rolí Boyky a i počtvrté to je zábava, i když asi už ne taková jako dřív. Možná už mě to nebaví tolik, co dřív. I když musím uznat, že když tak proti Boykovi nastoupila za závěrečná hromada svalů, tak jsem čuměl. to i Boyka vypadal jako klučík, co by měl začít pořádně trénovat. Ale jinak jo, zábava to byla, souboje jsou víc než slušný a rychle to uteklo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Netuším jak na tento žánr pohlíží dnešní u komplů uprdelená mládež, ale já jsem vyrůstal na filmech s Jeanem, Silvestrem a Arnoldem. Chodil jsem do fitka budovat svalovou hmotu a ve snech jsem se rubal s Bolo Yeungem, Matthiasem Huesem a dalšími lotry. Takže mám s čím porovnávat. Nabízí se kousky jako Lví srdce, nebo třeba Orlí spáry. Ale je to trochu nefér, protože i tento žánr se posunul. Tedy ne co se týká scénářů...ty zůstaly stejně pitomé. Ale uspokojit diváka kopem z otočky...to už dnes nejde. Možná v nějakém superbéčku, tím ale Neporazitelný: Návrat krále není. Choreografie plně využívá schopnosti Scotta Adkinse, který je více než důstojným nástupcem těch nejlepších akčních bijců. A kupodivu netlačili na pilu ani režisér se scénáristou, takže Neporazitelný si nehraje na hutné drama, ale je to přímočarý, poctivý akčńák s mnoha efektními scénami a vcelku uvěřitelnými postavami. Za tu poctivost a pěknou Teodoru dám o půl hvězdy navíc, takže ve výsledku to ty slabé 4* dá. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Na hraničním přechodu, kde je Yuri Boyka (Scott Adkins) kontrolován ruským vojákem, je závora s cedulí STOP. Text stop je napsán v latince, ale měl by být v azbuce. (Matej.Mirejo)
  • Vo filme si mal pôvodne zahrať Nathan Jones, no nabitý pracovný rozvrh mu to nedovolil. Nahradil ho Martyn Ford. (m.a.t.o.)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva na Ukrajine a v Rusku, tak jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama