Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trochu bláznivá, trochu fantastická komedie pro děti: Působením blesku a dalších záhadných okolností se nadaný žák šesté třídy začne objevovat v dalších mutacích, které se od sebe charakterově liší... (oficiální text distributora)

Recenze (105)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Dětská komedie Drahomíry Králové je ozvláštněna klíčovým "pohádkově vědecko-fantastickým" motivem, kdy působením blesku dochází ke zdvojení dvanáctiletého, technicky mimořádně nadaného Pavla Musila. Každý z dvojníků je přitom vybaven zcela odlišnými charakterovými rysy, danými Pavlovým duševním rozpoložením jejich vzniku. Tím přirozeně dochází k řadě komických situací, omylů a zápletek nejen mezi samotnými "sourozenci" a jejich vrstevníky, ale i mezi dětmi a dospělými... Velmi podařený námět i scénář, u mě velká spokojenost. 85% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

"Musil, ještěs málo zkusil..." Nejznámější hláška z jednoho z těch lepších dětských filmů, jakých koncem 80. let vznikly. Nejdříve byla želatina, pak se párkrát zablesklo a začali se dít věci. Vznikla identická postava, takový přesný klon toho, kdo byl nablízku. A byl to Musil a naklonoval se dokonce dvakrát a pokaždé s jiným charakterem. Dvojčata Pavel a Luboš Divišovi předvedli obdivuhodný výkon, který se jen tak nevidí. Potěší i Miloslav Šimek v roli ředitele školy. Sci-fi příběh plný hlášek, které ve své době zlidověli a které se už pozapomněli, protože televize nějak nemají zájem tento vynikající snímek vysílat. A je to ohromná škoda. Takové filmy se dnes už netočí. Snímek má spád a jedinkrát neškobrtne. I dramatický nástup tří výrostků stojí za to. I s těmi si Musil (klon) hravě poradí. "Čundrlíci, dejte ty pazoury pryč, nebo na vás hupnu!" Nezapomenutelné. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že je film určen především dětskému divákovi, nebyl zase až tak špatný. Ačkoli ke konci mi už lezl na nervy ustavičné opakování jedné věty „hodného“ klonu, dal se celý film zhlédnout v pohodě a skoro bez přejíždění. Nemohu hodnotit z hlediska dítěte, mně tenhle snímek nějak minul. Takže v dobrém úmyslu dávám dobrých a slušných 40%. 141120118350/8509 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V našich luzích a hájích nebylo nikdy v možnostech natočit výpravné scifi a raději se určité žánrové prvky zakomponovaly do filmů pro mládež (např. Uf(oni) jsou tady). Nejinak je tomu i v tomto případě. Poměrně plodné období 80. let na tvorbu pro děti a mládež dalo vzniknout i filmům s netradičně originálním pojetím. Tenhle nepříliš známý snímek od nepříliš renomované režisérky se snažil urputně vymanit od těch socialisticky idealistických (navíc bolševik v době vzniku oslaboval). A to se mu i daří. A pak taky sází na efekt dobrého herectví a originálních hlášek. Herecká dvojčata Divišovy asi tolik talentu neměla, ale tenhle film táhnou. Přece jen určitá jednoduchost a naivita v ději zase působila rušivě. Film to byl takový správně přidrzlý. A to jej dělá poměrně sympatickým i pro dnešní dobu. 60% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tohle je velmi povedená sci-fi komedie pro mladší publikum. Jako dítěti se mi to hrozně líbilo. Celá myšlenka filmu je založená na tom, že kluk ukradne matce, která pracuje ve výzkumném ústavu, jakýsi speciálního preparát a s jeho pomocí si vytvoří dvojníky. Ti za něj na jedné straně třeba chodí do školy a dělají domácí povinnosti, na druhé straně se ale začnou hlásit o svá "lidská" práva. Motiv jejich dočasné existence mi trochu připomněl Blade Runnera nebo Já, robot (knihu). Kultovní záležitosti: Předtočená odpověď na matčiny ranní budící telefonáty a oblíbená větička chlapcových tyranů: "Musil, Musil, tys ještě málo zkusil." :o)) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Když přibližně ve 45. minutě "originální" Pavel Musil (Pavel Diviš) sleduje televizi, zatímco jeho dvojníci uklízejí, na obrazovce běží český kriminální film Muž na drátě (1985), konkrétně scéna, kdy Jarda (Boris Rösner) v šatně z legrace přiloží Evženovi (Jiří Bartoška) k zádům maketu revolveru a řekne mu: "Ruce za hlavu," což Evžena velmi vyděsí. (8smdesat)
  • Scény z koupaliště byly natočeny na koupališti Lhotka na Praze 4. (lofa)
  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno jméno herce Miloslava Šimka jako Miroslav Šimek. (milad80)

Reklama

Reklama