Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (655)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Filmový víkend Boskovice : Nejzábavnější na celým filmu byl výstup místního ožraly kterej se chtěl patrně v letním kině vyspat a my se mu tam nasrali s nějakým filmovým fesťákem. Ne teď vážně ke zde uvedeným žánrům navrhuji přidat komedie, protože tohle se prostě ani minutu nedá brát vážně. Občas to funguje občas ne a není třeba z toho dělat vědu prostě to je trash s kino rozpočtem ve kterým se nějakou náhodou ocitnul Statham kterej je, ale nutno uznat naprosto přesnej a svý vystupování v týhle taškařici si nepokrytě užívá. Bez něj by to možná nebylo ani na ten průměr. Efekty Mega dobrý, ale na scéně byl dost málo. Všechno prostě drtí ten vykleštěný dětský rating a na jinou dravou rybku (Piranha3D) kde byl vydatný gore fest se to nechytá ani náhodou. Tohle je holt takovej film se žralokem pro celou rodinu. Průměr jo, ale víc ani náhodou.55% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že mého oblíbeného Jasonka, už nudí a nebaví mlátit a zabíjet prosté lidi, takže to chtělo změnu v podobě xx metrového žraloka, kterého nakonec zabije taky (jak jinak), ale tohle byla až dost nudná a nezáživná podívaná. Bohužel, další film, na který bych se prostě nepodíval, nebýt zde Statham (hvězda navíc). No a vlastně tady jsem si uvědomil, že už opravdu stárne, takže budu postupem času rád, za jakýkoliv film, ve kterém se objeví. Tohle je ale bohužel jeden z těch, ke kterému se už vracet nebudu, i díky posranýmu PG-13 ratingu, protože když už takovej žralok, tak aspoň pořádný maso ! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dostal som presne to, čo som od filmu s týmto názvom, plagátmi, obsadením a nasadenom v tomto ročnom období čakal. Teda nereálnu akciu, lacno vyzerajúce monštrum, nefungujúce fóriky a ešte menej fungujúce vzťahy. Samozrejme ak bohvie prečo očakávate presný opak, tak nemá zmysel MEG vidieť. Film sa skladá z troch veľkých celkov. Základňa, snaha chytiť žraloka na otvorenom mori a pláž. Práve pláž skrývala v sebe slušný potenciál, ale ten proste nebol využitý na maximum a osobne mám dojem, že ako výplach odohrávajúci sa celý čas na pobreží s ohrozením civilného obyvateľstva by to ako béčko fungovalo lepšie. Zrejme najviac zamerané najmä na čínsky trh, podobne ako Mrakodrap, neviem či toto je zrovna najšťastnejšia štylistická cesta novým smerom. 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V rámci animal horroru mám filmy so žralokmi umiestnené určite v prvej trojke. No a v rámci filmových akčných hrdinov je herec Jason Statham u mňa tiež na popredných pozíciách. Takže je pochopiteľné, že snímok o obrovskom prehistorickom megalodonovi, v ktorom hlavnú úlohu stvárnil Jason Statham, som si s radosťou pozrel. Titul "Meg : Monštrum z hlbín" (The Meg) zrežíroval v roku 2018 pomerne skúsený americký filmár Jon Turteltaub. Podarilo sa mu z tohto mnoho krát sfilmovaného námetu vydolovať celkom obstojný mainstreamový béčkový akčný shark horror. Podmorský duel Statham versus Megalodon som si užil. Ušlo to, bolo to fajn. Kto však bude očakávať nové "Čeľuste" (Jaws), zostane sklamaný. No kto si chce len pozrieť nenáročný, oddychový, dosť dobre natočený žraločí biják, nech bez obáv siahne po tomto filme. *** ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Film MEG: Monstrum z hlubin (2018) je v porovnání s knihou Teror pochází z hlubin, kterou napsal Steve Alten čistokrevný výplach. Snímek nesahá knize ani po kotníky a jediný důvod proč tenhle kousek vidět je pravěký žralok megalodon. Vithaya Pansringarm si v další malé roli zahrál thajského lodního kapitána, který říká Stathamovi (Jonas Taylor), že moc pije. HODNOCENÍ 50% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Během tvorby filmu se producentka Belle Avery vydala 22x do Číny. Na každé zastávce se jí celníci ptali na megalodonův zub, který měla v kabelce. (griph)
  • Jason Statham má vo filme hodinky IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Edition “50 Years Aquatimer”, ktoré majú hodnotu 46,800 amerických dolárov. (andykanadan)
  • Režisér Jon Turteltaub a herec Jason Statham vyjadrili svoje sklamanie z finálnej verzie filmu. Obaja chceli, aby film obsahoval gore a veľa krvi, ich požiadavky však nemohli byť splnené, keďže štúdio Warner Bros. chcelo film s ratingom PG-13. (drake31)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama