Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (655)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní filmu, podobne ako pri Kong The skull island, neviem, či sa autori snažili natočiť vážny a seriózny film alebo komédiu. Pokiaľ bolo účelom filmu zparodovať všetky shark-based filmy, tak sa im to celkom statočne podarilo. Ak ale producenti myslia tento film úplne vážne, neviem, čo si o ňom myslieť. Príbeh predvídateľný, postavy ničím neprekvapia, hudba obstojná a pravdaže počítačové triky na výbornú. Filmu však absolútne chýba atmosféra, a aj tých niekoľko obstojných dramatických momentov narúša nepotrebná komická vložka. Zle pôsobí aj to ako sú vo filme predstavení všetci Azijati, mohli si tiež odpustiť tie sentimentálne momenty, ktoré sú skôr komické ako vážne. Jediné pozitívum, ktoré film drží nad vodou (doslova) je Jason Statham. Asi som zaujatá, ale jeho spôsob hrania je príjemný a nenútený. Tak asi toľko. 45% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Film MEG: Monstrum z hlubin (2018) je v porovnání s knihou Teror pochází z hlubin, kterou napsal Steve Alten čistokrevný výplach. Snímek nesahá knize ani po kotníky a jediný důvod proč tenhle kousek vidět je pravěký žralok megalodon. Vithaya Pansringarm si v další malé roli zahrál thajského lodního kapitána, který říká Stathamovi (Jonas Taylor), že moc pije. HODNOCENÍ 50% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(82%) Viděno v kině. První trailer mě teda skoro vůbec nezaujmul. I to vypadalo, že tam bude Stathama málo a že bude nudnej. No, opak se naštěstí stal pravdou. Jen je docela škoda, že film nebyl Rko a neměl dramatičtější finále, jinak bych asi šel do plného počtu hvězd. Čekat od toho čelisti je samozřejmě nesmysl. Snímek má zpočátku pomalejší tempo, ale to mi nepřekáželo, ještě krátký úvod se Stathamem mohl být delší a srozumitelnější, ale pak už mě to začalo víc a víc bavit. Nečekaně mě chytla atmosféra, bylo tu i dost napínavých a nepředvídatelných scén. Statham hláškoval jako o život, do jeho role se opravdu vžil bravurně. Překvapila mě i příjemná sestava herců. Vedle skvělého Stathama mi sedl i Cliff Curtis. Hudba byla taková normální. Scény se žraloky byly dobré a hlavně mě potěšilo, že nebyli v každém záběru pořádně vidět. Finále na pláže bylo takové spíš už vtipné. A zabití žraloka ke konci už totálně přestřelené. Přesto si tu nemůžu nijak výrazně stěžovat. Žádná nudná chvíle tu ani snad nenastala. Bylo to zábavné, přiměřeným způsobem vtipné, hezky natočené scény. Čekal jsem opravdu o dost méně. Palec nahoru! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Či už sa jedná o kreatívnu kameru, ktorá sníma scénu z rôznych uhlov pohľadu a umne využíva aj zábery z pohľadu potápačov alebo o príjemnym tempom plynúci, relatívne ťažko predvídateľný dej, tvorcovia poslali po vlnách austrálskych vôd ostatným snaživcom pokúšajúcimi sa natočiť úspešný žraločí horor jasný odkaz . A to, že takáto snímka sa oplatí poskladať skôr z dobrých záberov, pôsobivej hudby, spoľahlivej (aj keď nákladnejšej) hereckej základne, zaujímavých faktov a do detailu prepracovanej, veľmi autenticky vyzerajúcej počítačovej animácie, než z obohraných pokusov o likvidáciu posadnutého krvilačného žraloka, záhad typu "kde sa vzal žralok v jazere" alebo apokalyptických žraločých tornád. Pridanou hodnotou k Megovi budiž aj posolstvo, ktoré svojou naliehavosťou prebíja aj pár zbytočných hollywoodskych love story scén, a to, že dve ľudské schopnosti nemajú hraníc - umenie objavovať a schopnosť ničiť. Turteltaubov MEG rozhodne nezapadne v hlbinách kinematografie a nemal by si ho nechať ujsť žiadny fanúšik shark movies. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že dejová linka nápadne pripomínala film Megalodon z r. 2002 (len tu nehľadali ropu), tak musím uznať, že ponúkla podstatne viac zaujímavých a napínavých situácií. V podstate od začiatku do konca sa tu niečo deje a divák nemá ani najmenšiu šancu skĺznuť do nudy. Samozrejme, je tu i veľa klišé situácií, ale tie sa v tých zimomravých pohľadoch na žraloka strácajú. A je tu tiež niekoľko efektných záberov, takže spokojnosť - konzumný pukanec na vypnutie mozgovej činnosti a len na zábavu a relax. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Jon Turteltaub a herec Jason Statham vyjadrili svoje sklamanie z finálnej verzie filmu. Obaja chceli, aby film obsahoval gore a veľa krvi, ich požiadavky však nemohli byť splnené, keďže štúdio Warner Bros. chcelo film s ratingom PG-13. (drake31)
  • Natáčení započalo 13. října 2016 v Aucklandu na Novém Zélandu. Hlavní natáčení pak skončilo 11. ledna 2017. Točilo se také v Číně. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama