Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (769)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Úžasne...v druhej polovici filmu som začal " nenávidieť" Kubricka. Neznášam totiž,keď sa so mnou niekto zahráva a ja neviem na čom som.To čo tento film, nedokázal žiadny iný (snáď sa mu približuje The game).Išiel som to pozerat s tým,že to je film o nejakej kríze vo vzťahu...a ono to skutočne aj je, hoci to tak 15 minút pred koncom pre mňa vôbec nevyzeralo.Genialne natočené dielo... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Takto se s námi rozloučil jeden z největší mistrů filmového plátna Stanley Kubrick. Rozloučil se s námi geniálním filmem s na první pohled banálním příběhem. Ovšem to provedení, ty dialogy, ta hudba...ti herci. Nikdy jsem si nemyslel že by mohl Tom Cruise takhle výtečně hrát. Nicole Kidman nejenom báječně vypadá, ale též báječně hraje. Já věděl proč ji mít rád. Po dějové stránce se za více než dvě a půl hodiny mnoho nestane, ale... Zakousnete se do svádivých dialogů (například ten Billův s Alice v ložnici než zazvoní telefon), dialog skončí a Vám se ani nezdá, že by mohl trvat půl hodiny. Film je to tajemný, mrazivý, pomalý ale velice strhující, erotická atmosféra je přímo lezavá. Kdykoli se neodvažuji jakýchkoli velkých soudů, ale v tomto případě si sebejistě troufám označit "Eyes Wide Shut" za krále erotického thrilleru. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Údajně psychologický film. Já bych řekl, že spíše psychoanalytický. Problémy manželství a zdánlivého vyhasnutí manželské erotické touhy jsou rozebrány ze všech možných hledisek zcela v duchu Sigmunda Freuda. Buď zůstaneme na povrchu a z díla nám zůstanou jen příjemné či rozporuplnější pocity, anebo se pokusíme chápat skrytější podtóny a snad si odneseme i cosi hodnotnějšího. Třeba POMOvu myšlenku - nevím, jestli to takto myslel i Schnitzler, ale o to tady asi nejde. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí hodnotím trošku výše, ale stejně to není o moc a jak se tak dívám kolem sebe, nejsem sám. Je mi líto, ale snímek na mě působí jako běžné erotické drama, jakých je dvanáct do tuctu. Kromě hudby, částečně Cruise a některých hezkých hereček jsem v něm nenašel nic, co by mě zaujalo, byly i okamžiky, které mi připadly spíše směšné. (Třeba ten rituál před orgiemi.) Pořádná soulož, proč ne, ale jinak nic zvláštního. DOBŘE. VYKAŠLEME SE NA TY KECY KOLEM. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $55,691,208Tržby Celosvetovo $162,091,208 ║ ono to nie je zlý námet len zbytočne roztiahnutý na rozsah 2,5hodiny, čo je dosť smrteľná dávka, našťastie Cruise a Kidmanová to celkom herecky ustoja, tento tématický film samo o sebe to len potvrdzuje Kubrickovu chorobnú zvrátenosť /40%/ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (59)

  • S uvedením filmu v ČR byly velké problémy kvůli obavám z „divokého východu“. Například byl k tomuto filmu vytvořen i dabing, který nikdo nikdy neslyšel a který měl být dostupný na VHS a DVD. (alesad2003)
  • Stanley Kubrick a kameraman Larry Smith před natáčením testovali několik druhů filmových materiálů a nakonec se rozhodli pro jeden, který společnost Kodak již přestala vyrábět. Kodak jim ale přesto slíbil, že jim dodá tolik cívek tohoto filmu, kolik bude pro projekt potřeba. (don corleone)
  • Ve scéně, kdy William Harford (Tom Cruise) navštíví Dominu (Vinessa Shaw) v jejím bytě, Domina sedí na posteli a za sebou má položeného tygra hlavou směrem k ní. Po záběru na Billa je však tygr otočen opačně. (dandislav1991)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama