Reklama

Reklama

Zabíjení

  • Česko Velká kořist (více)
Trailer

Johnny Clay sa po piatich rokoch dostal z väzenia a chystá sa oženiť so snúbenicou Fay. Je pevne rozhodnutý, že do ďalších kšeftov sa pustí až keď sa presvedčí, že riziko ozaj stojí za potenciálny zisk. Spolu so štyrmi ďalšími mužmi chystá prepadnutie dostihovej pokladne. V hre sú dva milióny dolárov. Lúpež je naplánovaná do najmenších detailov. Zapojený je do nej aj George Peatty, plachý pokladník z dostihovej dráhy. Je ochotný riskovať krk len preto, aby zapôsobil na chladnú a panovačnú manželku Sherry. Sherry mu je neverná s Valom a všetky informácie o plánovanej lúpeži posúva svojmu milencovi. Tak dokáže aj dokonale naplánovaný zločin stroskotať na príliš dokonalej zhode náhod... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sledování více herců ve stejných chvílích, čímž se graduje napětí a ukazuje genialita kamery a režie. Stanley Kubrick geniálně spojuje noir film staré gangsterky. Hlavní hrdina, pár společníků, kteří pomalu odchází ze scény. Oblíbená žena= mrcha je zde dokonalá. Chudák její manžel, který by jí dal všechno... Skvěle trefené role a herci v nich nezklamou ani jeden. Hudba je zde též skvěla vybrána a geniální vypravěčův hlas je bez debat silná stránka filmu. Celkově jde o opravdu výborný film o jedné noir-krádeži :o) ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Stanleyův třetí celovečerák se stal plným právem kultem nejen ve své době, ale přijde mi, že i dnešní tvůrci si z Killing berou to, co pro svůj film potřebují. Žádné zbytečné cavyky, žádné dlouhé rozjímání, žádné filosofické úvahy, prostě čistokrevný krimithriller se skvělými herci, výborným scénářem a samozřejně jedinečnou režií. TOP20 ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Prosím o pozornost, dámy a pánové“. Život je pavučinou spředenou z mnoha vláken, stačí porušit jedno jediné a… . Nejlepším žánrovým filmem Stanleyho Kubricka již navždy zůstane Osvícení, na paty mu však bude stříkat krev Zabíjení. Pět mužů má perfektní plán na vyloupení pokladny dostihového závodiště. Pět mužů rozdílných povah a zázemí: Milující manžel s dobrým srdcem a chorou manželkou, zkorumpovaný polda, který potřebuje splatit své dluhy, uštvaný podpantoflák snášející sarkastické poznámky své ženy atd. Film začíná jejich nechronologickým představením a stejně nechronologicky, s občasnými skoky v čase, je prezentován samotný zločin. Napětí Kubrick zvyšuje neustálým uváděním přesného času a nezaujatým komentářem vypravěče, který popisuje úmysly jednotlivých postav. Neznám žádný jiný film z 40., 50. či 60. let, jenž by působil tak moderně – ať formou vyprávění, svým tempem, zkaženým charakterem většiny hlavních hrdinů… osmdesát minut uběhlo jako vítězný kůň a já toužil dívat se bez dechu a s polootevřenými ústy dál a dál, na další drobné vizuální vtípky, na další nahodilosti osudu značící režisérův černý humor. Uběhlo to rychle, bylo to zábavné a rád se k tomu vrátím, dokonce ještě radši než k jiným, třeba lepším, ale obtížněji stravitelným Kubrickovým majstrštykům. A jen tak mimochodem: film vyniká také geniálním nasvícením a precizní práci kamery. 95% Zajímavé komentáře: zputnik, maarv, T2 ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Celosvětově divácky úspěšný film. Příjemná staromódní černobílá detektivka založená na precizním naplánování loupeže peněz z dostihů a přesném rytmu jejího provedení nahlíženého z více pohledů. Ovšem jedna zvědavá žena a jeden neposlušný pes dokáží změnit i dobře provedený plán. Podle mne jde o nadprůměrné noir - krimi, ale ještě ne geniální snímek začínajícího Kubricka. Do 2001: Vesmírné odysey, Osvícení nebo Eyes Wide Shut to má dost daleko. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gAe1CJWH_B8 ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Kus velké filmařiny zahalený v malém nenápadném noir provedení. Kubrick byl génius a dokázal mistrně povýšit "docela obyčejný" příbeh na úměni a dovést ho do dobře vypointovaného scenáristického konce. Výpovídá o tom i skládání záběrů a celková narace, která je na první pohled těžko srozumitelná, ale nakonec do sebe velmi pěkně zapadá. Celkově je The Killing zdánlivě obyčejný film, ale když ho má pod sebou někdo jako Kubrick je jisté, že výsledek bude opět trošku jiný jako obvykle. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

Související novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Reklama

Reklama