Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co dělá z člověka sériového vraha? Nebo policistu, který se ho musí neúnavně snažit dopadnout? Jaké události formují osobnost člověka a určují, jaká lidská bytost se z něj nakonec stane – vrah nebo policajt? Rellik (anglicky vrah pozpátku) je metaforická konstrukce, která obrací příběh sériového vraha vzhůru nohama. Pachatel je dopaden dřív, než se seriál začne vracet zpátky v čase až na samý začátel – k samotnému zločinu a nakonec i vrahovi. Pátrání po zabijákovi je páteří celého příběhu, který se však točí kolem zničeného a zohyzděného detektiva metropolitní policie Gabriela Markhama (Richard Dormer). Záhadný, neústupný a charismatický Gabriel je posedlý pronásledováním sériového vraha, který ho poznamenal nejen fyzicky, ale i duševně. Gabrielovou partnerkou je Elaine (Jodi Balfourová). Je to inteligentní a zanícená detektivka, která se touží zavděčit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že ten obrácený sled událostí tvůrci nedodrželi až do finále - pardón - až do začátku. Poslední díl vše konvenčně shrnul, vysvětlil a dořešil podle zajetých pravidel. Asi se zalekli, že jim většina diváku neporozumí a tak zabili zajímavý experiment, který vyžaduje poněkud vnímavější a soustředěnější publikum. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zaujimava britska kriminalka s velmi dobrym obsadenim. Tiez sposob, akym sa dej odvija, a sice do minulosti, je z pociatku atraktivny, ako sledujeme spustace udalosti. Avsak v istych momentoch uz ide lubiva forma na ukor zrozumitelnosti a tych par sekund, ked sa kvapky odlepuju od zeme, metra jazdia spatne...zacnu byt zdlhave. Nebyt sumara na zaciatku siesteho dielu, menej pozorny divak by mohol stratit suvis z dejom v casti prvej. Kazdopadne nadpriemerna zalezitost. Naposledy som videl Dormer-a v slusnom Fortitude a tam mi prisiel uveritelnejsi a to hral podstatne "vysinutejsiu" rolu. V ramci zanru vedia briti i lepsie. I tak odporucam. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Vyprávění příběhu pozpátku je extrémně protivné, ale upoutá to mozek a asi to byl jediný důvod, proč jsem tuto šlichtu nějak předoklikal do konce. Je to jinak podprůměrná detektivka s X protivnýma a otravnýma vedlejšíma linkama a s podprůměrným námětem, castingem, kamerou a vším kolem. Pravděpodobného vraha jsem správně odhadl ve 2. dílu. (17%) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ďalšia parádna detektívka od BBC. Bál som sa, že tá obrátená chronológia je len lacná finta, ako urobiť z tuctového pátrania po sériovom vrahovi niečo zaujímavejšie, ale tvorcovia s tým konceptom pracujú skutočne invenčne a celé to výborne funguje, pretože sú tam neustále nové zvraty a prekvapenia. Rozuzlenie som od istej chvíle predvídal, ale je naozaj pekne prepracované, všetky motívy dotiahnuté. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se točí nápadité a originální kriminální seriály se objeví Rellik. Ten se snaží být originální až to hezké není a tak kriminální příběh vypráví pozpátku. Jenže to jediné, co se jim opravdu povedlo je název seriálu, který když otočíte znamená v překladu z angličtiny vrah. Jde o to, že například hlavní postava má popálenej ksicht a vypadá jak z béčkového hororu, takže to na dojmu moc neudělá. Jenže když ani po třetím díle pomalu nevíte, co se v seriálu děje, tak si začnete uvědomovat, že se nápadu chopil člověk, kterej to prostě nezvlád. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Název seriálu „Rellik“, pozpátku „Killer“ znamená v překladu „Vrah“. (morgos)
  • Seriál se natáčel také v londýnském parku Cambridge Heath, kde se během natáčení našla skutečná mrtvola a natáčení muselo být přerušeno. (morgos)
  • V seriálu se také objeví útoky kyselinou. V Británii se v době natáčení objevili skutečné případy těchto útoků. (morgos)

Reklama

Reklama