Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (362)

Martin741 

všechny recenze uživatele

V roli Pablo Gaviria Escobara mi vzdy skor sedel fenomenalny Benicio Del Toro, ktoreho som sa ako filmoveho Escobara snad i bal. Bardem je herec na urovni, ale chyba mu cosi do brutality Del Tora - neviem uz presne jaxa volal ten film, bol v roku 2014 natoceny. To, co chybalo Bardemovi, to slusne dotiahla Genialna Penelope Cruz - ze je to genialna herecka som pochopil uz vo filme Kokain 2001 - tam hrala tusim s Deppom. Escobar bol znamy svojim pristupom Plata o Plomo - kto nevie, nech si zisti, o co slo. Escobar vsak v celej svojoj osobnosti bol zobrazeny - dokonaly galantny muz verzus kruty, drsny a nelutostny voci mnohym z okolia : 88 % ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Pro ty co neví nic o Escobarovi to bude jistě úchvatné, film vyloženě není špatný, ale po seriálu Narcos je to jaksi unylé. Vše jsme už několikrát viděli, film nepřináší nic nového, málo akce a brutalit, nevyužitý agent Dea, Bardem hraje Pabla velice dobře i Penelope Cruz je tu dosti svůdná. Možná kdybych neviděl jiná zpracování a toto bylo první dal bych snad i plný počet. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Byl nechutná zrůda, která si zaslouží shnít v pekle. Film o něm je však jakoby bez emocí. Možná, protože není rozhodnuto, jestli se má soustředit na osobní nebo na „pracovní“ linku. Ani v jedné do toho tvůrci nejdou naplno. Osobní život je pár scén s milovanou dcerkou, podváděnou manželkou a milenkou – trofejí, kde však nečekejte nějakou spalující vášeň. Ti dva se prostě sešli a byli spolu, protože jim to vyhovovalo – ona měla pracháče (jejích pár slov o tom, jak si vážila, co dělá pro chudé je leda k smíchu, protože už se k tomu nikdy nevrátila a ani není vidět, že by to pro ni bylo jakkoliv důležité) – a on televizní hvězdičku, kterou se mohl chlubit, což však nezabraňovalo mít početný harém dalších, třeba i děvčátek ze slumu. ____  Pracovní linka je chaotická, předpokládá, že divák vše zná a film mu jen připomene pár zásadních momentů, takže jsem se nedozvěděla spoustu věcí, které byly jen nakousnuté, či předvedené jakoby flashbackem. Jo, a je tu pár scén hrůzyplného násilí, i na zvířatech. SHRNUTÍ: Zbytečná připomínka grázla. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jedná se o ideální film na letní večer. Bylo to svižné, inteligentní, vtipné a jako celek pochopitelně šokující. Penélope je v roli zmalované, ukřivděné, zruinované, temperamentní milenky trefná. Bavila mě celý film. A Javier byl prostě Escobar. Šla z něj hrůza imrvere. Kam se hrabou vyvoňaní taliánští kmotrové v bezvadně střižených oblecích a naleštěných polobotkách? Umaštěný, spocený, slizký, bosý kolumbijec, ve špinavých teplákách, s obrovským panděrem, který smrdí z plátna a který se nezastaví absolutně před ničím... To je to pravé-ořechové! Když pominu hrůzy, které se v Kolumbii v letech úřadování Escobara děly, musím uznat, že smysl pro humor ten parchant opravdu měl... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fenomenálně démonický Javier Bardem, v této uceleneé kapitole ze života narkobarona Pabla Escobara. Snímek Loving Pablo se mimoto může pochlubit skvělým scénářem, brutálními scénami (motorová pila), soundtrackem a v neposlední řadě i Penélope Cruz, jejíž herecký výkon zdatně kontrastuje s chladným podáním Javiera Bardema. Bohužel, snímek má jednu zásadní vadu. Stejně jako letošní "Sicario: Day of the Soldado" prostě v některých pasážích ztrácí "drajv", což se citelně projevuje zejména v oblasti některých dialogů, které pak tedy ztrácí na své údernosti. Až na tento detail jsem se snímkem Loving Pablo navýsost spokojen. Jako nekompromisní ukázka toho, kam až je pro peníze a respekt člověk schopen zajít funguje více než dokonale. Skvělá práce! ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Snímek je inspirován knihou „Loving Pablo, Hating Escobar“, jejíž autorkou je novinářka Virginia Vallejo. (tedvidek94)
  • Pablo Escobar byl zabit v přestřelce s policií 2. prosince 1993. Bylo mu 44 let. (krubi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 na Benátském FF. (Varan)

Reklama

Reklama