Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (364)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

K seriálu "Narcos", ač ho ve své filmotéce již nějakou dobu mám jsem se zatím ke své škodě nedostal, tudíž nejsem nucen s ním srovnávat, jak činí většina komentářů, které se zde dosud objevily. Pro mne je "Escobar" velmi dobře natočenou, mistrovsky zahranou, přiměřeně akčně zpracovanou a přitom nepřepálenou drsnou vzpomínkou na přelom 80. a 90. let, kdy i zprávy Československé Televize plnily záběry z ulic kolumbijských měst zdevastovaných výbuchy bomb medellínského kartelu. Bardem je jak se dalo čekat skvělý, role je mu šitá na míru a navíc tu má cemr skoro větší než já - a podobná věc člověka vždycky potěší :-). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bardem je ako Escobar v pohode. Ale po Narcos je toto len taká rýchla jazda po jeho živote. Vidieť to skôr ako seriál, páčilo by sa mi to asi viac. Takto je to len slabý odvar. Drsné scény sú parádne ale je ich tam málo. A angličtina tomu vyslovene škodí. Hlúpy akcent či už Penélope alebo Javiera je niečo, čo aj napriek hereckým výkonom, ktoré sú v rámci ich možností skvelé, podkopáva nohy a robí z toho miestami nechcenú paródiu. Nezostal z toho taký ten wow pocit. Ale remeselne je to zvládnuté. Dakedy si len treba povedať, že sa nemusíme za každú cenu Američanom zavďačiť. Hoci.. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha hereckých exhibicí mistra Javiera, právě on a jeho nálady, emoce a zrůstající agrese na filmu funguje nejlíp. Gangsterka, kterých se dneska už moc netočí, správně živočišná, ale trošku flákající vedlejší postavy, zejména u agenta DEA to zamrzí chyběla tam zarputilost se kterou by po Pablovi šel, jeho chytrý kukuč s Virginií nebylo to co by film zrovna udělalo. Pene je pořád krásná, nebojte chlapci a hrát umí, má tam výborný scény, třeba při prodeji šperků jsem jí ten strach a bezmoc naprosto sežral. Nemá to v sobě akčnost a přímý tah na bránu, ale když spustí hudební motiv Federico Jusida tušíš dusno a nevěřím, že budu jedinej na csfd, komu se film líbí. Možná to není úplnej mainstream, ale kvalitní herecký výkony, dobře gradovaný scény, schopnost vyprávět naruší jen pár zbytečně zkratkovitých scén, ale na Pablovi si obrázek určitě uděláš a o to tvůrcům šlo především. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že opravdu velkou nevýhodou celého snímku je existence "tuctovýho" seroše Narcos, sledující činy syčáka Escobara detailněji, který je samozřejmě o několik tříd lepší a propracovanější. Ovšem to porovnání není úplně fér, protože Loving Pablo jakožto film má pouze omezenou stopáž, navíc je to adaptace knihy Virginie Vallejo, na kterou se příběh z velké části zaměřuje. Tudíž říct, že Narcos jsou lepší, možná je pravdivé, ale ne úplně spravedlivé. Celkově lze však říct, že film to sice není špatný, ale tak nějak nedokáže pořádně chytnout ani zaujmout. V určitých chvílích to šlape bezvadně, ale ty chvíle jsou někdy protkané hluchými a občas nezajímavými scénami, až si člověk říká, že by si ty Narcos vlastně mohl pustit znovu. Natočený je to ale slušně, plus manželské duo Bardem a Cruz, kteří u mě oba trochu klesli kvůli jejich negativnímu postoji vůči Izraeli, je herecky fakt znamenitý. Hlavně ten Bardem je uspokojivě odpudivej. Lepší 3* ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nabízí se možnost porovnání s kultovním seriálem Narcos, ale to je jako porovnávat chleba se sádlem s boloňskými špagetami. Příběh o nechvalně proslulém drogovém bossovi je jako stvořený pro nekompromisní režiséry alá Scorsese. Bohužel Fernando Aranoa se v jeho metodách ani trochu nevzhlíží. Vyřizování účtů je suché, nenápadité a bez potřebné porce syrovosti a brutality, která je drogovým kartelům vlastní. Film se snaží být silný v dramatických situacích, ale zkrátka to nefunguje a tudíž ani jako biografický celek vlastně nemá moc co nabídnout kromě solidního Bardema. A nevím, zda je to mým ještě stále vstřebávajícím zážitkem z Narcos, či nedostatkem tohoto filmu, ale vše působí neuspořádaně a zkratkovitě. Chybí dravost, emoce a vypjatý závěr. 50% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 na Benátském FF. (Varan)
  • Snímek je inspirován knihou „Loving Pablo, Hating Escobar“, jejíž autorkou je novinářka Virginia Vallejo. (tedvidek94)
  • Jedná se o druhý snímek, kde si herec Juan Sebastián Calero zahraje po boku Pabla Escobara. Poprvé to bylo v seriálu Narcos (od r. 2015), kde ztvárnil sicaria Naveganteho. (Punisher)

Reklama

Reklama