Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (362)

Garson odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší filmový amatérismus v praxi spatřil světlo světa se vznikem tohoto filmu.Všechno hrozné a to od A do Z.Příšerný dabing,příšerně zpracovaný příběh a příšerní herci,navíc všechno nahňácané do 120 minut těžce sledovatelného děje.Co to jako mělo být?Pablo Escobar zde vyobrazen skoro jako nějaký štamgast z hospody a Penélope Cruz se tu chovala jako úplně blbá nána.Nedávno jsem viděl seriál Narcos a jeho špičkově propracovaná postava Pabla Escobara a vše co s ním souvisí mě uchvátila po prvních minutách a seriál Narcos mohl sloužit jako vzor pro další co by chtěli něco točit o tomto drogovém králi,ale jak je vidět tak se každý snaží sázet na svou režisérskou originalitu,ale v případě filmu Escobar to byl přešlap jako hrom.,,Takže Fernando,co jsi natočil tento paskvil,hodnotím jako na aukci:ODPAD-poprvé,podruhé,potřetí". ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľkým lákadlom pre divákov je nielen dramatická dejová linka, ale samozrejme aj hlavný predstavitelia. Desivý príbeh o tom, že s dostatočnou dávkou peňazí a krutosti môžete ovládnuť celú krajinu, vyniká hereckým osadenstvom. Držiteľ Oscara Javier Bardem je jedným z najtalentovanejších hercov súčasnosti a s pomocou maskérov aj vernou kópiou drogového kráľa. Navyše zvoliť pre rolu ctižiadostivej milenky jeho atraktívnu manželku Penélope Cruz zaručuje dostatočnú vzájomnú porciu chémie. Rozhodne je na čo sa pozerať, život Escobara je lákavým zdrojom inšpirácie, ale film toho neprináša veľa nového. Pár rokov potom, čo Netflix uviedol seriál Narcos, ktorý sa stal miláčikom divákov, bude musieť film čeliť vlažnějšiemu prijatiu. Atmosférou, prepracovanosťou scenára ani dôvtipnosťami Escobar so svojimi dvoma hodinami až tak nezvláda nezvláda konkurovať. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Byl nechutná zrůda, která si zaslouží shnít v pekle. Film o něm je však jakoby bez emocí. Možná, protože není rozhodnuto, jestli se má soustředit na osobní nebo na „pracovní“ linku. Ani v jedné do toho tvůrci nejdou naplno. Osobní život je pár scén s milovanou dcerkou, podváděnou manželkou a milenkou – trofejí, kde však nečekejte nějakou spalující vášeň. Ti dva se prostě sešli a byli spolu, protože jim to vyhovovalo – ona měla pracháče (jejích pár slov o tom, jak si vážila, co dělá pro chudé je leda k smíchu, protože už se k tomu nikdy nevrátila a ani není vidět, že by to pro ni bylo jakkoliv důležité) – a on televizní hvězdičku, kterou se mohl chlubit, což však nezabraňovalo mít početný harém dalších, třeba i děvčátek ze slumu. ____  Pracovní linka je chaotická, předpokládá, že divák vše zná a film mu jen připomene pár zásadních momentů, takže jsem se nedozvěděla spoustu věcí, které byly jen nakousnuté, či předvedené jakoby flashbackem. Jo, a je tu pár scén hrůzyplného násilí, i na zvířatech. SHRNUTÍ: Zbytečná připomínka grázla. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Naprosto standardní životopisný film, který za pár dní splyne s mnoha dalšími. Je asi jedno, zda jste viděli Narcos, nebo ne, protože de Aranoa vychází z knihy novinářky Virginie Vallejo a jeho film je paradoxně o něco snesitelnější a jasnější. Některé epizody úplně vynechává, jiné dost redukuje a ani těch postav tu nakonec není tolik, což je jedině dobře. Jinak by ale film potřeboval být výraznější, protože tu zoufale chybí nějaká silnější a zapamatovatelnější scéna (jedinou krátkou výjimkou je snad jen ta se psem) nebo moment, který by se vryl do paměti. Atmosféra je potřebně hutná, lokace atraktivní a kolumbijská společnost je asi zachycena důvěryhodně, přesto je znát, že událostí, které se děly, je dost a dost a dvouhodinová stopáž je tím pádem málo a místy snímek působí překotně a chaoticky. Javier Bardem je ovšem excelentní, Penélope Cruz velmi dobrá, a jelikož jsou i životními partnery, chemie mezi nimi funguje parádně. Škoda, že Sarsgaard nemá více prostoru, protože takhle nemá moc co hrát a je jen jednou postavou z mnoha. Dojem autenticity pak sráží to, že snímek je natočen v angličtině, i když s USA nemá produkčně nic společného. Loving Pablo není ve výsledku špatný film, jen mu zkrátka chybí něco, co by ho odlišilo a něco, co by ho učinilo výraznějším. Škoda. 60 % ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Escobar v podání Javiera Bardema, patří mezi jeho nejvýraznější charaktery, které Bardem ztvárnil, je šílený, nepředvídatelný a má velice solidní pneumatiku. A byť film, neni podán akčním stylem, je tu několik věcí, které stojí za to vidět a které sou i zapamatovatelné, jako třeba scéna s řetězovou pilou. Navíc soundtrack, v dramatických scénách, ještě víc podtrhuje napětí a hrozbu, jakou Escobar byl. Penélope Cruz, se také snaží a svoji roli milfky, která se ráda nechá ojíždět psychopatem, ji budete prostě žrát i s navijákem. A tak jediné, co filmu podráží nohy, je to, že film nepůsobí uceleně, ale epizodně, v jedné scéně je Pablo na vrcholu a v další je z něho štvaná zvěř. Dost to tedy skáče mezi roky a film spoléhá na to, že jste viděli aspoň první sérii Narcosu. Je to škoda, jelikož je to natočené a zahrané na jedničku, místy i dost krvavé, takže celé to má ten správný tah na branku, ale je to spíš takový doplňěk k Narcosu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Bulharsku a v Kolumbii. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 na Benátském FF. (Varan)

Reklama

Reklama