Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (447)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pravá tvář Ameriky. Já Tonya bruslí na hraně nadsázky, ale v jejím příběhu je více pravdy než se na první pohled zdá. Komedie o jednoduchých vidlácích sklouzává do drsného rodinného dramatu v nečekaných momentech a pracuje s pravdou jak se jí to hodí (papoušek na kabátu, střelba po manželovi). Herecky jsou všichni super (hlavně matka je bezvadná), ale Margot je přímo fantastická a Oskara bych jí moc přál. Americký sen naruby. Já si myslím, že by ses už teď měl vážně zabít. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Krasobruslení se mi vždycky líbilo: v několikaminutové jízdě předvede koncentraci emocí, energie, odvahy a ladnosti. A Tonya ještě přidala zuřivost a buranství. Souboj zmalované holky ze spodiny a elegantní krásky z lepších poměrů je skutečně na ostří. Sportovní drama soustředěné na Tonyu nepostrádá vtip, i když popisuje příšerné rodinné zázemí, ze kterého vyšla. A které ji zformovalo. Síla filmu je v tom, že využil rozhovory s protagonisty jednoho z největších sportovních skandálů a už jen to mu stačilo, aby načrtl výstižný portrét netypické krasobruslařky a zachoval neuvěřitelnou syrovost a absurditu jejího života i celé situace. S tím, v čem vyrůstala, měla být spíš zápasnicí. Jenomže ona radši bruslila… ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak takýto športový životopis sme tu snáď ešte nikdy nemali. Čiernohumorný náhľad do života jedného premárneného talentu, kde preváži vtip či smútok nad videným poďla vašej nátury. U mňa ide o príbeh o žene, ktorá dala maximum do toho, aby bola najlepšia, lenže vzhľadom na viaceré okolnosti to nejako nedopadlo. A tie okolnosti sú skutočne smutné, i keď povedzme si pravdu, Tonya v tom nebola tiež nevinne a to nehovorím iba o samotnom incidente, ten Albertville bola fakt premárnená šanca pre niekoho tak skvelého na ľade. Spracovaniu nemám čo vyčítať, prehováranie na kameru a priznanie fikcie, dokumentárne vsuvky hovoriacich hláv a vynikajúci herci mi pripravili skvelý zážitok, pri ktorom som sa viackrát zasmial, ale po jeho konci mi bolo celkom ťažko na duši. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Margot Robbie prostě není dobrá herečka, jenom pěkná herečka. Nedokáže na svých bedrech unést celý film, natož vzbudit a udržet zájem o příběh, jehož průběh i konec je všeobecně známý. A tvůrci jí to navíc nadbytečnou délkou filmu nijak neulehčují. Sebastian Stan také bohužel přílišným charismatem neoplývá... Obecně film působí, jakože se utratila spousta peněz za to, aby ta inscenace nějak slušně vypadala, ale zapomnělo se na nějaké finální eso, které by mělo být ve středu všeho a generovat tu kvalitu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Amerika je naprosto poprávu Země snů, protože kde jinde spolu na kilometru čtverečním žije tolik géniů a dementů pohromadě? Vždycky záleží, na čí straně zrovna seš, ale jako nezaujatej divák se teda bavím velkolepě. Tonya to trochu odsrala, ať už co se týče matky, manžela nebo kámošů manžela, no a trest kterej dostala si sám o sobě musí myslet, že je pěkně debilní. Asi to nebude film o tý nejzásadnější události v historii lidstva, ale má nápad, emoce a Margotku. Musel bych bejt blázen, kdybych chtěl víc. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Když Tonya Harding (Margot Robbie) udělá trojitý axel, tak se pak objeví v televizi a na ní se objeví vlajky států i jejich skóre. Mezi státy je i vlajka Československa. (Delock)
  • Margot Robbie je členkou amatérského hokejového týmu, i tak ale trénovala bruslení více než čtvrt roku před začátkem natáčení, na ledě byla až pětkrát týdně, klidně i několik hodin denně, ale sama prohlásila, že i kdyby trénovala deset let, trojitý axel by nikdy neudělala. Zbytek scén bylo dotočeno pomocí vizuálních efektů. (factoryBrick)
  • Krasobruslařka Nancy Kerrigan řekla, že se na film nepodívá, jelikož už si tím jednou prošla a nechce si to připomínat. (Streeper)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama