Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (411)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekný historický kúsok, ale ako pokračovanie Statočného srdca ostáva za ním veľmi ďaleko. Nemá tu charizmu hercov, nemá to hrdinstvo, chýba ten nádych romantična a chýba aj pekná princezná :) Namiesto toho vsadil na veľa stredovekej krvi, to k tomu neodmysliteľne patrí, ale to neustále vraždenie sa navzájom je tu také účelové, nedáva to tomu príbehu taký šmrnc, ako to dokázal Mel Gibson. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost slušný film na poměry Netflixu. Dnes už se takových historických řežeb moc netočí. Nedokážu sice posoudit historickou přesnost, ale film se mi dost líbil. I obsazení je super. Jak Chris Pine v roli Roberta Bruce, tak Aaron Taylor-Johnson jako šílený Douglas. Sympatická byla i Florence Pugh jako Elisabeth. Bitvy se mi taky dost líbily a celkově jejich taktiky. Akorát to nemá onu velkolepost Statečného srdce. Hraje tam dost herců z GoT. "Ať žije král!" ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdepak bojové scény se nepovedly, jsou hodně nepřehledné a Chris Pine se první polovinou snímku tak nezúčastněně proplíží. Skvělý výkon opět podal jako vždy vyšinutý Aaron Taylor-Johnson. Čekal jsem bezesporu lepší film s uvěřitelnějším příběhem. Statečné srdce 2 se opravdu nekoná. Netflix se mohl více vyřádit. Asi stačilo kdyby hlavního hrdinu hrál nějaký mega bourák. PS: Při druhém sledování hlásím vše v pořádku :) 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Zabili Williama Wallace, národ sa búri..." Spomínam, spomínam, ale akosi mi nezapína, kedy som naposledy videl tak dobrý historický film. Myslím, že sa nikto neurazí, keď film označím za veľmi dôstojného nástupcu Gibsonovho Statočného srdca. Má s ním mnoho spoločného, hlavne atmosféru, prostredie, podobná réžia i choreografia v bitvách, ale zaujmú detaily, ktoré úplne s Gibsonovým filmom nesedia. Z filmu sa zdá, že Robert Bruce W. Wallaceho osobne nepoznal a hlavne , Anglický kráľ žije a má ambiciózneho a neľútostného syna. V Gibsonom film kráľ umieral a syn bol slaboch. Ch. Pine zapadol, ale vedel by som si predstaviť aj niekoho iného. Obsadenie celkovo chválim, je tu zopár drsných scén, ale kto čaká sekanicu od začiatku do konca bude zklamaný. Finálna bitva v bažinách nemá chybu, je spráne krvavo- blatistá a neurazí ani romantická linka. Tých pár pornografických záberov si mohli odpustiť, v tomto type filmov je to zbytočné. Inak Florence Pugh zaujala a kariéra sa jej určite nakopne. Hudba je ok, aj keď bez nejakého výrazného motívu, ale keby hudbu dodal nebohý James Horner, podoba so Statočným srdcom by bola ešte väčšia. Ja som si film užil, preto plný počet. 100%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanouškem historických válečných filmů, nicméně jsem se nechal ke zhlédnutí Krále psance zlákat skrze obsazení - viz Florence Pugh a Chris Pine - a zároveň mě zaujala postava Roberta Bruce, která není až zase tolik známá. Zobrazení středověku se všemi jeho neblahými atributy se tvůrcům vcelku povedlo, nicméně jsem měl pocit, že je to celé takové ploché a bez emocí - a to jak ve válečně-historické, tak i životopisně-romantické linii. Možná to ale bude prostě jen tím, že nejsem vyloženě cílový divák. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Edward, Princ z Walesu (pozdější Edward II.) se ve skutečnosti bitvy u Loudoun Hill vůbec nezúčastnil. (KM Phoenix)
  • Ve skutečnosti se bitva u Loudoun Hill odehrávala zhruba dva měsíce před smrtí Edwarda I. (KM Phoenix)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama