Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický příběh vypráví jaké to je, když se každý den probudíte v jiném těle a každý den žijete život někoho jiného. Platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života. Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (103)

Radek273 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Originalita mísící se s prapodivností toho snímku nezná mezí. Jako na jednu stranu ano, pěkný, holka se zamiluje, chodí s klukem ..a pak s holkou, pak zas s klukem, pak jiným klukem, a tak dál a tak dál. Do tohohle se prostě nevžijete! Nejde to. Zároveň i proto s holkou s podivným jménem Rhiannon (opravdu jedinečné jméno!) musíte víceméně soucítit a téměř k zemi se jí klonit, že se to pokouší notnou dobu ustát. Ale celkově? Teenageři možná tleskají, ovšem .. jednou a stačilo! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Přeci jen to není první film o probouzení v jiném těle. No amíci dokážou přetavit cokoliv, co stojí za zmínku, ale tohle se jim fakt povedlo. Mě tyhle filmy, ať už jsou s časovou smyčkou, nebo s výměnou těl, hodně baví, takže jsem byl ve svém živlu. Jen mě vrtalo hlavou, že ač "A" neuměl ovládat, do koho se převtělí, tak se objevoval poblíž jednoho místa, místo toho, aby se náhodně objevoval po celé planetě, ale to je jen taková drobnost. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má originálny príbeh, s skvelou zápletkou. Je pravda že film má nereálny dej, ale mne to vôbec nevadilo skôr naopak mám rád nie čo nové originálne čo som ešte nevidel. Najlepšia časť filmu je keď sa objaví vo filme Alexander a keď A' zostáva v ňom nijaký čas. Strhujúce je aj rozhovor Rhi a A' v Alexandrovom tele a dôvod prečo musí odísť z jeho tela. 6/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Oproti knize to mělo pár neduhů - zaprvé mi chyběl "vnitřní monolog" hlavní postavy "A", který by vysvětloval, jak se k vzniklé situaci staví. Z knihy jsem měla mnohem silnější pocit jeho vnitřního dilema a rozporu mezi tím, jestli se zachovat správně vůči osobě, jejíž tělo ovládá, nebo se nechat vést láskou a jít za Rhiannon. Tady to bylo zřejmé jen v mnohem lehčí podobě, skrze konverzace, které vede s Rhiannon. Nemělo to zkrátka takovou váhu (možná až v konečném vyústění). Větší důraz se zde klade na romantickou linku mezi těmito dvěma postavami. A je fakt, že jejich vztah je vykreslený moc pěkné. To se filmu povedlo a vlastně se mi to jako převedení na filmové plátno líbilo. Jen mi tam zkrátka chybělo něco navíc. Stejně tak nebylo dostatečně vysvětleno, proč je "A" najednou schopný porušit dané pravidlo o omezeném čase, který může v jednom těle strávit. Už to tady zmínil i uživatel freddy, ale v knize nic takového není. Tím spíš bych čekala, že se to ve filmu bude řešit alespoň nějakým "vnitřním soubojem", který musí "A" svést, aby byl schopný tuto překážku překonat. Ale i to tam chybí. A působí to pak nedotaženě. Jako by ve vzduchu zůstal viset otazník, jak to, že se mu to teď tak lehce povedlo a předtím ne. Trochu mě to iritovalo. Naštěstí finální vyústění bylo takové, jaké bych očekávala, a uvedlo celý příběh na správnou míru. Nakonec jsem byla i přes rozdíly mezi filmem a knihou spokojená. Dovedu si představit i lepší zpracování, ale na slabší 4* je to za mě určitě. Možná to ale dělá právě i to, že jsem knihu četla... ~(3,8)~ ()

breebee 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se fakt těšila, respektive byla jsem hodně nadšená, když jsem zjistila, že jde něco takovýho do kin. Po shlédnutí ale musím konstatovat, že jsem se asi spletla v tom hlavním pointu. Měla jsem za to, že cílem je poskytnout pohled do čím dál se rozrůstající bezgendrovosti, pokusit se vysvětlit, že nezáleží nejenom na vzhledu, což už je trochu ohraný téma, ale taky na pohlaví. Prostě někoho milujeme a je vlastně jedno, co má mezi nohama. Ale při sledování mi přišlo, že jsem si to asi dost přibarvila, protože film zazdil několik skvělých šancí tohle ukázat ještě víc. Předně Rhiannon a A. spolu byli skoro pořád, když byl(a) A. v mužském těle. Přitom nejskvělejší moment filmu, kdy se Rhi ptá "Are you a girl or a boy?" a A. odpovídá "Yes." napovídá tomu, že A. tak úplně gender nemá, nebo ho mění. Ten kdo potom dělal české titulky, to pokazil jako zpravidla všichni titulkáři co dělají titulky do kin (fakt si nemůžu pomoct), tentokrát ale dost geniálně, že i když A. byla v ženském těle, tak Rhi k nim referovala jako k muži. Což mě prostě štve. Hele já chápu, že u nás prostě nemůžeme on/ona zaměnit za oni tak jednoduše jako v angličtině. Ale mohl se ten rod měnit spolu s tělem, ve kterým A. zrovna byl(a). V angličtině tohle řešit nemuseli, protože v druhý osobě tam pohlaví nerozlišujou, no, což byl ten point žejo. Zase ale musím uznat, že plot by poměrně zajímavější, než jsem čekala a celá ta mystická myšlenka byla taky docela dobře vysvětlena. Stejně ale z toho filmu nejsem až tak moc nadšená a nemyslím si, že by reprezentoval tu myšlenku až tak skvěle, že by využil celý svůj potenciál. Knížku jsem zatím nečetla, ale asi budu muset, tak uvidíme. Tři hvězdy mi přijdou celkem málo, ale 4 mi zase přijdou moc, takže možná ještě změním názor. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Ve Spojeném království britská komise pro filmové klasifikace vydala certifikát 12A, za účelem odstranit čtyři sekundy filmu. Jednalo se o scény, které zahrnovaly obrazy sebevražedných metod. (griph)
  • Natáčelo se v Torontu (Kanada) od 6. července do 12. srpna. (PaTeXx)
  • V červnu roku 2017 bylo oznámeno, že společnost MGM získala filmová práva pro román „Every Day“. (griph)

Reklama

Reklama