Reklama

Reklama

Yojimbo

  • Česko Ochránce (více)
Trailer

Bezmenný ronin, samuraj bez pána, sa v roku 1860, na konci éry dynastie Tokugawa, túla krajinou, až dorazí do mesta, ktoré je rozdelené medzi dva zločinecké gangy. Keď predvedie svoju šikovnosť s mečom, vodcovia oboch znepriatelených skupín si ho chcú najať za yojimba - osobného strážcu. On sa však rozhodne poštvať ich proti sebe a oslobodiť tak mestečko spod ich nadvlády. V roku 1964 nakrútil Sergio Leone remake s názvom Pre hrsť dolárov s Clintom Eastwoodom v úlohe bezmenného pištoľníka. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

F.man 

všechny recenze uživatele

Opět skvělý materiál, převeden opět bravůrně, opět zachycená skvěle společnost, a atmosféra a opět parádní Toshiro Mifune a vykreslení postav. V podstatě film bez jakékolich chyby ať už technické, dějové či jiné a ještě k tomu s přesahem. Pět hvězd jasných. I'm not dying yet. I have to kill quite a few men first. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Boli tu jasné typické prvky westernu, ako napríklad hudba, kompozícia exteriérov, humor a vonkajšie bojové scény. Trošku komické sa mi zdalo zaradenie strelnej zbrane do takéhoto prostredia, ale myslím si, že celý film bol v podstate založený na humorných prvkoch. Avšak... druhá polovica bola napätá a dramatická. Pekný film, v ktorom šli herecké výkony a dej akoby samé a úplne poľahky. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Film podarený snímok, ktorý bol už trikrát z remakeovaný (Pre hrsť dolárov, Posledný zostáva, Nemilosrdný strelec). Všetky tieto remaky som videl a k originálu sa dostávam až nakoniec. Napriek tomu, že som všetko už vlastne vedel tak tento film vďaka svojím výrazovým prostriedkom zanechal vo mne jazvu od katany. A ešte chcem spomenúť, že na Kurosawu tam boli dosť násilné scény len opäť silná absencia krvi (ale nevadí, už som si celkom zvykol). Ako inak za 5*. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s mistrem Kurosawou a opět jsem docela spokojen. Asertivní Sanjuro jenž putuje krajinou se dostává na správný čas na správné místo a ukazuje divákovi své sršící charisma a svůj bojový um. Už úvodní hudba musí diváka nadchnout a postarat se, aby divák ocenil jednu z nezpochybnitelných kvalit tohoto skvělého opusu. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zvláštne, ako je to všetko zacyklené: kurosawa, veľký fanúšik westernu natočil (okrem iného aj) yojimba ako poctu tomuto žánru - a zásadne ovplyvnil western, ktorý sa v mnohých autoroch (režiséroch, hercoch, skladateľoch...) inšpiroval jeho filmami - v prípade skvelého yojimba aj sám leone (a fistfull of dollars) a walter hill (last man standing); ()

Galerie (26)

Zajímavosti (27)

  • V jedné scéně předvádí samuraj neuvěřitelnou zručnost ve vrhání nožem, to když padající list nožem připíchne k dřevěné podlaze. Scéna se ve skutečnosti točila obráceně. “Předtím“ můžeme na listu vidět zářez v tom samém místě, kde jím “později“ projede nůž. (džanik)
  • "Yojimbo" znamená v překladu "tělesná stráž". (džanik)

Související novinky

Pro hrst dolarů se dočká seriálové verze

Pro hrst dolarů se dočká seriálové verze

30.09.2020

Slavný western Sergia Leoneho Pro hrst dolarů, jenž je sám o sobě remakem samurajské klasiky Yojimbo Akiry Kurosawy, se dočká seriálového zpracování. Příběhu o potulném cizinci, který svým důvtipem… (více)

Reklama

Reklama