Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Ducháček je sice poněkud svérázný patron, nicméně jako koncipient advokátní kanceláře doktora Faulknera je naprosto nenahraditelný. Zejména v okamžiku, kdy se Faulkner zamiluje do sympatické Julie, dcery Alžběty z Rispaldiců. Nikdo kromě něj totiž netuší, že rozhazovačná rodina, jejíž finanční záležitosti kancelář spravuje, už nemá žádné peníze a že ji doktor z lásky k Julii financuje ze svého. Situace se vyhrotí, když advokát požádá dívku o ruku. Ona, i když ho také miluje a ke své lásce se mu přizná, odmítne, aby vyhověla své povýšené matce, pro kterou mladík není tou správnou partií. Přestože se vinou své finanční podpory Rispaldicům Faulkner sám ocitne na mizině, donutí Ducháčka, aby sehnal pětadvacet tisíc na proplacení směnky, kterou podvodně podepsal Juliin bratr. Koncipient sice peníze opatří, vzápětí však vyrazí na zámek, kde rodinu bez servítků seznámí se skutečným stavem jejich financí a počne organizovat dražbu rodinného majetku, kterým by pokryl dluhy. (TV Nova)

(více)

Recenze (318)

blackrain 

všechny recenze uživatele

To je ptáček ten pan Ducháček, pro svého šéfa naprosto nepostradatelný. Se vším si umí dokonale poradit a všechno bezpečně vyřídí. Škoda jen, že se film vyskytuje ve velmi špatné kopii, ale i tak si Vlastu Bariana určitě užijete, hlavně jeho komiku. Ta je nezapomenutelná. Potřebujete nutně sehnat jistý finanční obnos. Nevěšte hlavu. Ducháček to zařídí. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Burianových filmů a nadstandard režiséra Lamače. Příběh z advokátní kanceláře, kterou řídí prostořeký Ducháček, má dobrý Wassermanův scénář podle úspěšné divadelní hry, a navíc Burian ve své roli neexhibuje nad únosnou míru. Pětadvacet v českých na stole má své konotace i do dnešní doby. Ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=YLxhsk4AUc8 ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Klasický Burian ve svém zlatém období. Ducháček je další nezapomenutelná komedie, stejná jako jich Vlasta natočil spousty, ale přesto jiná, jak to uměl jenom on. Nezapomenutelné scény a vtipy - opět. Nejlepší jsou ty z advokátní kanceláře: ,, Já jsem Zmok" ,,Vy ste zmok ? A proč s tim lezete za mnou ?" ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

30. léta československého filmu se vyznačovala tím, že se točily převážně podprůměrná melodramata nebo veselohry. Ty se odehrávaly buď v minulosti na venkově, nebo v tehdejší současnosti ve městě. Všechno to bylo skoro na jedno brdo. Když čas od času nějaký snímek vyčníval nad ostatními a zapsal se do vědomí široké veřejnosti, obvykle v tom měli prsty herci jako Haas, Gollová nebo Burian, kdy tato esa někdejšího stříbrného plátna povýšila daný snímek z šedi na opravdové umění. Nejinak je tomu i v případě filmu Ducháček to zařídí, který takřka celý nese na svých bedrech Vlasta Burian. Na něm to zde opravdu padá a stojí. Už úvod tohoto díla je vskutku netradiční a samotný název snímku je pouze vysloven. Nemám nic proti většině herců, třeba Adina Mandlová odvede dobrou práci snad vždycky a některé hlášky jsou nezapomenutelné, ale celé mi to po nynějším zhlédnutí po spoustě letech přišlo trochu křečovité a nepravděpodobné a v tomto novém světle jsem se rozhodl snížit hodnocení, i když se stále jedná o velmi solidní podívanou. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Stará česká klasika postavená na neuveriteľnom hereckom talente Vlasty Buriana. Ide o humor slovný, situačný, ale niekedy stačí aj jeho mimika. V tomto filme na jeho výkon nestačí príbeh JUDr. Fauknera a jeho snahy zachrániť skrachovanú rodinku aristokratov (všetko kvôli láske k Júlii) a ani výkon ostatných hercov. Napriek tomu sa na film dá pozerať x-krát a aj keď len kvôli samotnému Burianovi... "Tohle, to je bůžek? (soška Budhu) To není milostpaní?" a množstvo, veľké množstvo ďalších gagov... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Zámeček zchudlé rodiny Rispaldiců je Zbraslavský klášter. Jedná se o cisterciácký klášter na území dnešní pražské čtvrti Zbraslav založený králem Václavem II. nedaleko soutoku řek Vltavy a Berounky. Po zrušení kláštera a přestavbě bývá objekt označován také jako zámek Zbraslav nebo Zbraslavský zámek. (sator)

Reklama

Reklama