Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Ducháček je sice poněkud svérázný patron, nicméně jako koncipient advokátní kanceláře doktora Faulknera je naprosto nenahraditelný. Zejména v okamžiku, kdy se Faulkner zamiluje do sympatické Julie, dcery Alžběty z Rispaldiců. Nikdo kromě něj totiž netuší, že rozhazovačná rodina, jejíž finanční záležitosti kancelář spravuje, už nemá žádné peníze a že ji doktor z lásky k Julii financuje ze svého. Situace se vyhrotí, když advokát požádá dívku o ruku. Ona, i když ho také miluje a ke své lásce se mu přizná, odmítne, aby vyhověla své povýšené matce, pro kterou mladík není tou správnou partií. Přestože se vinou své finanční podpory Rispaldicům Faulkner sám ocitne na mizině, donutí Ducháčka, aby sehnal pětadvacet tisíc na proplacení směnky, kterou podvodně podepsal Juliin bratr. Koncipient sice peníze opatří, vzápětí však vyrazí na zámek, kde rodinu bez servítků seznámí se skutečným stavem jejich financí a počne organizovat dražbu rodinného majetku, kterým by pokryl dluhy. (TV Nova)

(více)

Recenze (318)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od mého tatínka jsem Vlastu Buriana moc nemilovala. Zdál se mi tím svým fistulím hlasem jednotvárný. Na chuť jsem mu přišla až v dospělejším věku, ale nikdy jsem se nesmála tak, jako třeba u Wericha nebo Horníčka. Já mikuji spíše slovní humor a nikoliv "pitvoření" herce před diváky. Proto jsem nikdy nemilovala Luďka Sobotu. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zřejmě typická hra standardního reperoáru Burianova někdy až příliš lidového (v tomto ohledu vlastně podbízivého) divadla naplno naznačuje přednosti i slabiny podstatné části Burianovy tvorby. Vedle vrcholů, jimiž tradičně v Burianových filmech jsou sám Vlasta Burian a Jaroslav Marvan, se objevuje poměrně pestrá galerie výkonů od profesionálních (Šlégl, Trégl, Fiala, Pištěk) po vysloveně figurkařící (Mandlová, Sedláčková, Hemmer) nezřídka na rozmezí neumětelství a a vědomé či nevědomé parodie. Skřípající fabule i plačící scénář dovršují tuto směs velkého umění a fatálního diletantismu do jednoho z nejlepších burianovských filmů, jehož poselství lze nejlépe vyjádřit parafrází úvodního gagu: Burian to zařídí! I tentokrát. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Jedna z dalsich slusnych komedii, ktoru najviac drzi na vrchole Vlasta Burian, pretoze jedine vdaka nemu sa tu najdu skvele, humorne dialogy. _______ Vlasta Burian - (Jan Damián Ducháček) +++ Ladislav Hemmer - (Dr. Jiří Faukner) +++ Milada Gampeová - (Alžběta z Rispaldiců) +++ Karel Máj - (Alžbětin syn Ervín) +++ Adina Mandlová - (Alžbětina dcera Julie) +++ Hudba: Eman Fiala +++ ()

Qasa 

všechny recenze uživatele

Obsah včetně závěru: Vlasta Burian – Ducháček pracuje v advokátní kanceláři, která mimo jiné spravuje majetek starého šlechtického rodu. Majitel kanceláře je zamilován do jejich dcery a zatajuje jim, že již nemají žádné peníze, sponzoruje je ze svého. Oni jsou pyšní a berou ho jako póvl, protože pochází z chudých poměrů. Dcera, ač se jí celkem líbí, odmítá z tohoto důvodu jeho žádost o ruku. On jim to již dále netají a tak konečně všichni poznají jeho velkorysost. Rozprodávají majetek a chystají se na chudobu. Ducháček však odhalí, že se na jejich bankrotu podílela i falešná směnka a tak se vše v dobré obrátí. ()

pjotr76 

všechny recenze uživatele

Mooc dobrý, jenom mě tam strašně iritoval ten pan doktorrrr. Před válkou bylo jen pár herců s civilním projevem, a tak byli Burian, Marvan, Nový, Plachta, Rašilov, Gollová, Baldová, Pištěk, Haas, Werich, Voskovec...a zbytek jim obvykle jen velmi trapně sekundoval. Zapoměl jsem na Trégla, Kohouta, Zitu Kabátovou, a Vojtu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • V českej obci Horní Branná existuje cestovná agentúra „Ducháček to zařídí“. (Raccoon.city)
  • Filmová produkčná a distribučná spoločnosť Metropolitan, ktorá film natáčala a distribuovala, fungovala iba dva roky a po natočení filmu Ducháček to zařídí prakticky zanikla. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama