Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 15

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 15

Recenze (796)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak se Lord a Miller poté, co je neslavně vyhodili z natáčení starwarsovského Sola, dočkali satisfakce. Paralelní světy jsou nejlepší komiksový film od Logana. A fakt, že je animovaný, ho vůbec nedrží zpátky. Tvůrci naopak žánru a techniky využívají k tomu, aby film vypadal co nejvíce jako komiksová políčka. A daří se to náramně. Obdivuju i fakt, že sladili několik velmi odlišných stylů (manga, noir, klasické cartoon animáky...). Je zkrátka vidět, že za tímhle dílkem stojí hodně práce, nasazení a že na něm dělali lidi, kterým na výsledném díle hodně záleží. Postavy jsou sympatické, nechybí napětí, skvělý humor i zajímavé akční scény. Plus je tu několik velmi milých překvapení. Velký palec nahoru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ne, není to klasický animovaný boj dobra se zlem, ze kterého budou mít radost osmiletí klučinové. Kvůli jistému experimentu se propojilo několik světů a mezi žlutými newyorskými taxíky pobíhá hned několik Spider-Manů. Peter Parker je na vedlejší koleji, hlavním hrdinou je teenager z Brooklynu, který skončil ve škole, do které chodí samý suchar, navíc se prohlubuje propast mezi ním a vlastním otcem. Radioaktivní pavouk si na něho ale pochopitelně počíhá. Vzápětí přeřadíme na vyšší rychlost a odpálíme velmi sebevědomý comicsový příběh. Tvůrci si dělají, co se jim zlíbí, jedou hodně zběsile, hodně agresivně i hodně hravě. A skutečně naplno využívají potenciál animace. Všechny ty střihy, úhly, vizuální stylizace. Velká pochvala. Ač tedy neříkám, že jsem z otevření brány do alternativních realit úplně skákal radostí. Upřímně bych byl raději pro klasičtější prostředí a pojetí, protože v druhé polovině toho bylo už zkrátka moc. Tři až čtyři hvězdy!! ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Sony se rozhodlo spidermanovskou značku vyždímat fakt dobrým způsobem a je z toho překvápko roku! Spiderman si takhle skvěle barevnou a zábavnou adaptaci zasloužil jako žádný jiný superhrdina.. A tolik čistých emocí snad ještě v žádnym Spidey filmu nebylo! Animace ze začátku hodně epileptická, ale člověk si časem zvykne a je to vlastně jedna velká krása. No, a já jen doufám, že si v disney/lucasfilmu trhaj vlasy, protože co Lord s Millerem mohli dokázat se Solem... ale uklidňuje mě, že v nějakým paralelním vesmíru ho určitě dokončili a byl z toho jeden z filmů roku:) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Láskyplná exploze nápadů očividně milující nejen Spider-Mana, ale komiksy vůbec. Animace je velmi originální, stylizace mnohdy přímo šílená, ale zároveň šíleně působivá, a když si myslíte, že nemůže přijít nic bláznivějšího, přijde to. Co je ale z mého pohledu nejdůležitější - nejde jen o komedii utrženou ze řetězu. Film je totiž stejně silný, ne-li silnější, v tichých osobních scénách, ve kterých se ke slovu dostanou emoce. Je to zkrátka proklatě zábavná a opravdu povedená podívaná s dojemným věnováním stvořitelům Lee a Ditkovi. A raději ani nechci vědět, kolik detailů mi napoprvé uteklo. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Miles Morales byl obyčejný student a puberťák, než ho kousl radioaktivní pavouk. Teď se musí naučit ovládat své schopnosti a stát se hrdinou dřív, než podivný experiment zničí celý New York. Naštěstí mu ale pomůžou pavoučí hrdinové z jiných dimenzí… a je to super. Animovaný Spidey je agresivně, svižně a moderně pojatá jízda, na kterou se díky skvělé comicsové stylizaci výborně kouká, má výtečnou akci a funguje v ní humor i drama. Navíc chytře využívá toho, že v animované podobě lze vymýšlet šílenosti, které by v té hrané nemohly fungovat. Jedna z nejlepších comicsovek posledních let. A dost možná vůbec nejlepší Spider-Man. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (47)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. prosince 2018 ve Westwoodu v Los Angeles. (Varan)
  • Komiksová série „Spider-Verse“ vypráví o vzniku týmu Web-Warriors. Ve filmu vidíme jeho členy jako je Peter Parker, Miles Morales, Spider-Gwen, Spider-Ham, Peni Parker či Spider-Man Noir. V komiksu do týmu patří také Spider-Man 2099, Superior Spider-Man (Otto Octavius), Spider-Woman (Jessica Drew), Scarlett Spider, Spider-Girl (Anya Corazon), Spider-Girl (Mayday Parker), Silk, Web Beard, Web-Slinger či Spider-Punk. (3T)
  • Jeden z obleků (přesněji ten s bílým pavoukem na hrudi a bílými detaily), které jsou ve Spider-Manově skrýši, odkazuje na populární hru „Marvel's Spider-Man“, která vyšla ten samý rok jako film. Dalším z obleků je Iron Spider suit z filmu Avengers: Infinity War (2018). (UncleMorty)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama