Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 14

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 14

Recenze (799)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Totální náhul. Potřeboval jsem mozek do režimu stand-by, namísto toho jsem se dvě hodiny nechal válcovat naprosto nekompromisní palbou okázalého vizuálu, v jejímž jádru ale tepe neokázalá story, která nerdovská srdíčka zasypává odkazy, vtípky a pomrkáváním, přičemž ale nenechává bezradného nečtenáře komiksů za sebou a pere do něj změť plnotučných a sympatických postav, které si umí dojít pro nabubřelé osobní výstupy a zaseknout pavučinu do diváckého srdce, které mi v tomhle případě tepalo tak na sto padesát procent, protože tohle je čirá filmařská exhibice, na kterou někdo dal hrozně moc peněz a ještě víc tvůrčí svobody, ale výsledek, ač přetéká běžná pravidla a žánrové normy, nakonec musí uspokojit i toho nejkonformnějšího diváka, který ve finále chtě nechtě sezná, že Sony zamázli dekádu marvelovského univerza ve 111 minutách bez jakýchkoliv servítek. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

K úplné dokonalosti tomu ještě něco málo chybělo (možná trochu větší prostor ostatních Spider-manů nebo celkový interakce a vztahy v jejich multi-dimenzionálním týmu), nic to ovšem nemění na tom, že i tak je to jeden z nejlepších animáků poslední doby a jeden z mála animáků, o kterým hned po skouknutí můžu říct, že bych se na něj v blízký době podíval klidně znova. Což je u mě win jak prase. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelá zábava s chytrým scenárom, dobre napísanými postavami a úžasnou animáciou. Čo sa týka príbehu, paralelné svety sme videli už u Ninja Korytnačiek a nespočetne krát aj v animovanom Batmanovi. Svojim metahumorom skombinovaným s emotívnymi postavami seriál pripomína akúsi serióznejšiu verziu neskorších dielov The Batman: The Brave and the Bold. No skutočne revolučnou je animácia. Konečne sa niekto odvážil vyprodukovať drahý animovaný komiksový film s 3D animáciou renderovanou a štylizovanou ako komiksové políčka. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pár měsíců zpátky, tenhle film ze všech stran, schytával jenom nenávist, jen málo lidí si zachovalo rozum a rozvahu, a počkali na kino a tam si udělali, na tento film svůj názor. Sem rád, že patřím do té druhé skupiny lidí, ale přesto ono nenávidět komiksovou postavu, jako je Miles Morales za to, že je černý a že by měl nedej bože nahradit Petra Parkera, dá přeci jenom dost práce, tak první skupinka lidí asi to kino nikdy nestihne. Nicméně, Miles Morales, nikdy neměl nahradit Petra Parkera, aspoň né v hlavním vesmíru, proto má Marvel, takovou šikovnou věcičku, která by se dala nazvat "paralelní světy" neboli "paralelní vesmíry" , které se v určitých ohledech liší, od toho hlavního, viz tento film. Co však Marvel zvládá na jedničku, oproti konkurenci, je to, že vezme nějakou postavu, která má svůj život, svoje starosti, má emoce, city, sny a žije si svůj život, a najednou se v jeho životě stane něco, co mu ho otočí o tři sta šedesát stupňů. Ať už je to kousanec od radioaktivního pavouka, smrt rodiny v parku, vymazání paměti, vzpomínek a všeho co ho dělalo vyjímečným a vhozením do světa, aniž by věděl kam patří, a o tom to je, to že je někdo superhrdina, ještě neznamená že nemá svoje problémy. Stan Lee, k tomuhle se vždycky snažil přistupovat lidsky, protože v každém člověku dřímá superhrdina, jde jenom o to ho v sobě najít. Miles Morales ho v sobě hledal, nenašel ho v sobě hned, nešlo to snadno a neobešlo se to bez ztrát, ale o to víc si tu masku zasloužil. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Sony se rozhodlo spidermanovskou značku vyždímat fakt dobrým způsobem a je z toho překvápko roku! Spiderman si takhle skvěle barevnou a zábavnou adaptaci zasloužil jako žádný jiný superhrdina.. A tolik čistých emocí snad ještě v žádnym Spidey filmu nebylo! Animace ze začátku hodně epileptická, ale člověk si časem zvykne a je to vlastně jedna velká krása. No, a já jen doufám, že si v disney/lucasfilmu trhaj vlasy, protože co Lord s Millerem mohli dokázat se Solem... ale uklidňuje mě, že v nějakým paralelním vesmíru ho určitě dokončili a byl z toho jeden z filmů roku:) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (47)

  • Na filmu se podílelo až 180 animátorů, což je největší počet, jaký kdy dosud Sony Pictures Animation použilo. (Chevees)
  • Animátoři udělali s hlavním hrdinou jednu zásadní věc. Snímkování Miles Moralese se sníží z 24 snímků na „pouhých“ 12 snímků po získání pavoučích schopností. Mělo to reprezentovat to, že Miles neovládá své schopnosti a je tedy horší, než ostatní verze Spider-Mana, které jsou po celou dobu ve 24 snímcích za vteřinu. Změna nastane na konci filmu, kdy se Miles naučí ovládat své schopnosti, stane se tedy plnohodnotným Spider-Manem a vrátí se mu i 24 snímků za vteřinu. (Veskoslav)
  • Ve filmu vidíme postavu Spider-Ham, vlastním jménem Peter Porker. Tvůrci Tom DeFalco a Mark Armstrong tuto postavu poprvé představili v „Marvel Tails Starring Peter Porker, the Spectacular Spider-Ham #1“ v roce 1983. Spider-Ham sloužil jalo inspirace pro Spider-Vepře ze snímku Simpsonovi ve filmu (2007). (3T)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama