Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 12

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 12

Recenze (796)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komiksový film vůbec. Ne, nesrovnávám paralelní světy s Avengers endgame, s jokrem, nebo s temným rytířem, to totiž nejsou komiksové filmy, to jsou filmy podle komiksů, které berou kreslené obrázky jako inspiraci, tady se je ovšem snaží převést do filmové podoby se vším všudy, takže tady se dá srovnávat třeba s původními animovanými Asterixi a třeba Watchmany. A je to sakra dobrý, naprosto perfektní přístup k látce, kde se otevřeně kašle na originy (aneb každý je zná, tak uděláma patnácti vteřinovou flashbackovou montáž), drží se naturelu komiksového spidermana a k tomu přidává neskutečně vtipné kombinace alternativních pavoučáků. Je to prostě fakt dobrý. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najnovší animák zo sveta Marvelu, ktorý rozhodne nie je len pre deti, ale plnohodnotne si ho užijú aj dospelí. Pôvabná animácia, ktorú tvorcovia zvolili. Tá je bezpochyby najvýraznejšou stránkou filmu. Svojou nevšednosťou skrátka zaujme na prvý dojem. Animátori sa očividne snažili vytvoriť pre divákov nevšedný zážitok a to sa im podarilo na jednotku. V animácii kombinujú niekoľko prvkov a hrajú sa limity počítačovej technológie. Pôsobivé sú obzvlášť prvky ako "poruchy", kedy postavy či objekty preblikujú, vo chvíli, keď sa pretnú všetky dimenzie. K tomu patrí aj efekt dimenzionálneho zemetrasenia či prelínanie viac svetov, ktorého tvorcovia docielili spojením niekoľkých rôznych uhlov záberov kamier. Ja som si ale neodpustil porovnávanie s inými animákmi a tak sa Spider-Man: Into the Spider-Verse radí len medzi priemerné snímky. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ač se k filmu vracím s několika denním odstupem, tak jsou emoce, které ve mně Sony vyvolalo naprosto autentické. Až na epileptický začátek Spider-Verse potvrzuje domněnku, kterou jsem si vytvořil při prvním traileru. Neortodoxní a dokonalá animace totiž bez problému strčí do kapsy 3 Venomy (ty filmové), a nastavuje extrémně vysoko laťku i skvělým DC animákům. Scénáristické duo, které má společně na svědomí například druhou Jump Street (navíc Phil Lord napsal i dokonalé "Trakaře" a Lego Movie) vytvořilo neuvěřitelně komplexní svět plný sympatických postav, emocí i skvělého příběhu.Nejvíce prostoru pak logicky dostává Miles Morales (jehož strejda se objevil i v Homecomingu - Donald Glover) a klasický Spidey (Peter Parker). Chemie jednoduše funguje, a navíc se nevytrácí ani ve chvíli, kdy dorazí Spider-Gwen a v 2/3 filmu i zbytek pavoučího ansámblu. Tam potěší hlavně Peter Porker (skvělý český překlad Petera Párka). Noir a Peni už nemají dostatečný prostor na to, aby vynikli. Cameo Stana Lee je potom jedním z nejsmutnějších momentů filmové historie a doslova vás donutí k pláči. Co více říct... Amy "Packal" to výjimečně dokázala a já jsem přímo nadšen! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Sice pořád preferuju Spider-Mana v klasičtější formě, ale musím uznat, že tohle nápadité a hravé ztvárnění má něco do sebe. A to říkám jako neznalec marvelovských komiksů, který není schopný vše patřičně docenit... Přesto jsem se bavila a přijde mi to jako neotřelý a zábavný snímek, který může zaujmout i lidi nepolíbené marvelovským světem a jeho postavami. Ostatně není třeba ani příliš znát Spider-Manův příběh samotný. Tento film funguje sám o sobě. ~(3,8)~ ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl milovníkem komiksů, tohle by byl film mého života. Jako milovník filmů jsem tu extravagantní a vynalézavou nálož stylistických hrátek, splitacreenů, intenzivního střihu a zběsilé akce dlouho obdivoval (nemluvě o bombastické hudbě), leč v závěru už jsem se cítil přesycen a po ukončení intradimenzionálních setkání už jen sledoval smršť audiovizuální dokonalosti v honbě za povinným ukončením. Rozhodně přelomové a obdivuhodné dílo, hraný Spidey se na tohle chytit nikdy nemůže.. 85% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (47)

  • Jeden z obleků (přesněji ten s bílým pavoukem na hrudi a bílými detaily), které jsou ve Spider-Manově skrýši, odkazuje na populární hru „Marvel's Spider-Man“, která vyšla ten samý rok jako film. Dalším z obleků je Iron Spider suit z filmu Avengers: Infinity War (2018). (UncleMorty)
  • Film vyšel v prodloužené verzi Alt-Universe Cut (česky „alternativní vesmírný sestřih“), která je zvláštní v tom, že přidané scény nejsou po grafické stránce dokončené. Celková minutáž se vyšplhala na 143 minut a 31 sekund. (Rominator)
  • První film o Spider-Manovi, ve kterém se Gwen Stacy objevuje jako superhrdinka Spider-Gwen. Gwen Stacy se objevila ve filmech Spider-Man 3 (2007), Amazing Spider-Man (2012) a Amazing Spider-Man 2 (2014) – v těchto filmech ale neměla žádné nadpřirozené schopnosti. (10milda)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama