Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (186)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Čarodějovy hodiny mě nasraly. První půlka je totiž výborná, skvělá tajemná atmosféra vzešlá z koktejlu fantasy, pohádky a klasického universalovského hororu šmrncnutého Poem, se zábavnými postavami a správně ujetým smyslem pro humor. Když pominu těch pár motivů, co to vyloženě vykradlo z filmových Harry Potterů, jsem nic podobného už dlouho neviděl. Jenže Eli Roth je prostě šupák, co si ani nedokázal sehnat pořádného scénáristu, takže se z filmu nakonec místo motýla vyklubala hloupá a nudná můra, která když neví, co s postavami nebo příběhem, ústřelí k humoru dětí na prvním stupni základky. Ty tři dávám spíš z objektivity, protože první půlku jsem si fakt užil. Ale subjektivní dojem z celého filmu je absolutní zklamání. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

To je taková škoda, že je to tak nudné. Postavy nezajímavé a tak nějak různě pobíhaly a asi něco říkaly. Děti byly otravný. Promarněný čas. A vypadalo to, že to nebaví ani ty herce. Asi když vám bude pět, tak by vás to mohlo bavit a přivodit pár nočních můr. Jakmile je vám víc jak deset, tak asi moc nadšení nebudete. ()

Reklama

Janega 

všechny recenze uživatele

Knihu som čítal veľmi dáááávno a jediné, čosi pamätám, že na obálke slovenského vydania bolo písané, že je to lepšie než Harry Potter a viem, že to nebolo lepšie ako Potter. No filmové spracovanie sa mi páči. Vizuálne je to pekné, Jack s Cate to spolu sedí, Owen nie je otravný. Celkovo je to príjemná detská fantasy. 400 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je minimálne triedu nižšie ako Harry Potter, a to nie som jeho fanúšikom. Má zaujímavý obal a snahu o vtip, ktorá sa celkom darí, je tu aj veľmi dobrá hudba. Celkový obsah a dej ale neobsahuje nič zvláštne a zaujímavé a malý herec je neznesiteľne otravný. Z druhej polovice som mal ale dobrý pocit a môžem povedať, že deťom sa film môže páčiť. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rothovi ide bohvie prečo lepšie rodinná hororová fantasy, ako jeho kvázi šokujúce, explicitné slashery. Atmosféra sa mu skutočne podarila, väčšinou sa nachádzame v kúzeľnom dome a jeho okolí. Na druhú stranu sa tu ale žiadne mantinely žánru nerúcajú, všetko je presne tak, ako má byť, pričom zápletka, kde figuruje vojna a smrť poskytovala ešte temnejšie uchopenie. Každopádne je tu nakročené k celkom fajn filmovej sérii, ale mdlé tržby asi všetko zatrhli. Inšpiračné zdroje sú jasné, napriek tomu je Tajomstvo domu s hodinami priamo nevykrádajúce nič konkrétne. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Fiktívny Dom s hodinami bol založený na skutočnom dome s názvom Cronin Mansion, ktorý sa nachádza v rodnom meste autora knižnej predlohy Johna Bellaira. Mesto taktiež poslúžilo ako základ pre fiktívne mesto New Zebedee. (Astonko)
  • Ve scéně, kdy jsou poprvé hlavnímu hrdinovi ukázána opravdová kouzla, se ocitne v roji hvězd. V dalším záběru jejich mazlíčka lva z živého plotu jedno ze souhvězdí pozdraví. Nejde o žádné jiné než právě souhvězdí Lva. (Prochy38)

Reklama

Reklama