Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 3

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (270)

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Curse of La Llorona se může pochlubit několika skutečně velkolepými hororovými momenty a broušenou atmosférou, nicméně zbytek snímku se moc nevyvedl. I zde totiž narazíme na unylé a nudné hororové dogma, kde se postavy chovají nelogicky a běží démonovi v ústrety. Achjo. PS: Největším "highligtem" snímku je vyjma děsivé atmosféry i hláškující mexický kněz! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jiný kraj, jiný démon. Když kupříkladu netikají fakani v Mexiku, uslyší fňukat uječenou pizdu s hornicky umouněným xichtem, že si ze žárlivosti utopila svá antikoncepční selhání, a ta následně soustředěným bubavým terorem a plíživým přiživováním všeobecného strachu zruší mamince CNS a dožene ji k diazepamu, načež si skákne s dětmi terminálně zaplavat a bude se u toho tvářit, jako by tím zoufalou matku zachránila od budoucích vyživovacích a edukačních starostí. Její kletba jen tak neustoupí a s trochou štěstí zabere jen deflorace krucifixem. To u nás mohou být děti úplně hodné, a stejně uslyší fňukat zmrdskou zlodějskou kundu se zločineckým xichtem, že vůbec není estébák a všechno je to jen lživá kampaň, a ta následně nesmyslným daňovým terorem a podvodným přiživováním se na dotacích zruší mamince živnost a dožene ji k diazepamu, načež nechá fakany zadarmo za naše prachy jezdit Leošem, a bude se tvářit, jako by tím hlady chcípající rodinu altruisticky spasila. Ti Mexičani se ale maj! Na tu naší kurvu totiž nezabere nic a neodstoupí, ani kdyby ji tisíc svědků a testy DNA nade vši pochybnost usvědčily z vraždění neviňátek. Až jednou natočí film El Bureš: Prokletý zkurvysyn, bude již pozdě, protože všechny naše prachy na kino budou dávno v prdeli. Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „v Agrofertu“! Taxe lopaty, kurva, už konečně vzpamatujte a přestaňte tu maďarskou pekelnou svini furt vyvolávat. Každopádně tahle mexická pekelná svině se docela povedla, neokrade vás ani o peníze, ani o čas. Taková svižně odsejpající Žena v tortile, moc se s tím holka taky nesere, žádné zbytečné žvanění či rodinné hovnoty, žádné sáhodlouhé epikurejské homorozbory strachu, žádní černoši v tunelu, prostě přímočaré a pěkně nasvětlené intenzivní bubání od začátku do konce, přesně tak, jak to zdejší hororoví experti tolik nesnášejí. ()

Reklama

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Má osobní encyklopedie všeho, co nemám rád na (mnou milovaných) hororech. Tuctové, šablonovité, s dokola (a dokola) stejným rytmem, snaha o děs vytvářená pouze prostřednictvím scén završených jump-scares, s nefunkčními postavami (wannabe badass renegade) a nulovým tahem na branku. Ale ano, ten film má své místo: středa, 23:45, Prima. A pokud počas filmu slyšíte někoho plakat, nebojte, jsou to jen diváci. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Sí, sí, esa es ella, La Llorona, ella quiere a tus hijos, ¡quiere dos hijos ! Mám rád, tyhle městské legendy, ale tady se to promarnilo a to jako dost fest. Předvídatelné lekačky, které ani nelkají, sice zamrzí, ale největší problém spočívá v tom, že to neni vůbec děsivé, neni tady žádná atmosféra, nic co nahánělo hrůzu nebo aspoň znechucovalo. Nemluvě o tom, že zde vůbec nevyužil ten Mexický potenciál, který tohle téma nabízí. Samotná La Llorona, taky neni zvlášť děsivá, neni groteskní, neni nechutná, v obličeje je bílá a za nehtama má špínu, než nějaký exorcismus, tak by potřebovala vykoupat a nalíčit a byla by v pohodě. Děcka i mamka, mají svoje slabší chvíle a tak mají potřebu se chovat hloupě a předvídatelně. Jediné co stojí za zmínku, je odpadlý kněz, který je úplně top a dává filmu aspoň nějaký směr. Plus je tady jeden z nejvíc vtipných momentů, jakože vůbec. Návrat shol’vy Bra’taca, snad ani nebudu komentovat. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Filmařsky línější, nudnější a bezvýznamnější duchařinu aby člověk pohledal. Horory dlouhodobě miluju, na tuhle konkrétní odrůdu, s kterou v současnosti umějí pracovat asi jen James Wan a Mike Flanagan, už ale začínám bejt regulérně alergickej. A Conjuring univerzum už by mělo radši skončit. Nebo alespoň výrazně změnit směr, jímž se bude dál ubírat. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • La Llorona (Plačící žena) má postavenou sochu v Xochimilco, Mexico City. (ARI50)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2019 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu. (Varan)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama