Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rasmus a Maria se poznají na party a prvotní flirt nabere rychlé grády. Maria se nastěhuje do Rasmusova bytu a po malých krůčcích si podmiňuje jeho životní prostor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cílevědomá, dominantní, Rasmus jako by tápal mezi pubertou a dospělostí. Christian Tafdrup v civilně natočeném dramatu zachycuje všední vztahové situace, z nichž se rýsuje přesný portrét dvou zcela rozdílných lidí, jejichž vzájemná přitažlivost má destruktivní následky. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (116)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Ženy (a obzvláště ty severské) jsou pěkné hyeny, ale ruku na srdce – hlavní hrdina ji to velice usnadnil. Pokud jste fanoušky vztahu Ronalda „Lolánka“ Weasleyho a Levandule „Meduňky“ Brownové, tak v roli hyeny je právě Levandule, avšak Ronald Weasley ji nenechá zajít tak daleko jako potomek Odyna. 77 % ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Fakt pure realism of relationships. Celou dobu mi to přišlo, že ta ženská je větší svině, než asi fakt byla (možná tomu napomohl i název filmu), pak když jsem se nad tím zamyslel, vlastně to možná nebylo v ní, ale každá holka je svým způsobem tak trochu manipulativní sviňa :) Možná mi to tak jen příšlo, ale přesvědčivé... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dude Lebowski vs. padesát stop vysoká žena, přičemž Bruce Lee nenápadně naznačuje, že přichází drak a velký šéf.. Dánské variaci Setha Greena kamarád ve filmu řekl, že nemá chodit do předem prohraných bitev. Co když je ale chce prohrát, aby nastal mír..? Až na dvě zboření čtvrté stěny po polapení ptáčka civilně pojatá vztahovka o způsobech dělení na vítěze a poražené a taky o tom, že šedivá je teorie submisivity a toxicky zelený strom života. Nějaké závěrečné ponaučení? Každý má, co si zasouloží.. ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je nesympatický a z velké části si za své problémy může sám svým neasertivním chováním. Potvora není zase až taková potvora a její démonizace skrz pohledy do kamery je laciná. Myslím, že celkově film vyznívá trochu jinak než tvůrce zamýšlel. I přesto (nebo snad díky tomu) je celkem vtipným a občas trefným vztahovým pojednáním. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Asi to známe všichni, mnohdy i z vlastní zkušenosti, jak si ženská dokáže chlapa omotat kolem prstu. Takových vztahů je v běžném životě nepřeberné množství. Potom záleží jedině na tom, co všechno muž ženě dovolí. Christian Tafdrup rozvinul ve filmu Potvora dané téma až do krajnosti. Hlavní hrdinka Maria svého partnera Rasmuse totiž zpacifikovala natolik, že ztratil sám sebe. Ačkoliv si Rasmus vše uvědomoval a vnitřně ho to zžíralo, bylo už pozdě vzít zpátečku. (75%) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. října 2017 na filmovém festivalu CPH:PIX v Kodani v Dánsku. (ČSFD)

Související novinky

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

28.01.2018

Přehlídka současných severských filmů Scandi vstoupí do čtvrtého ročníku ve velkém stylu. Nabídne divákům tři dánské premiéry, retrospektivu špičkových dánských režisérů Tobiase Lindholma a Michaela… (více)

Reklama

Reklama