Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portorický král Fernando XXIII. požádá slavného detektiva Holmese, aby mu sehnal dvojníka, neboť se obává atentátu. Holmes najde v moravském Brodku notorického dlužníka Františka Lelíčka, který je králi podobný jako vejce vejci. Lelíček, pronásledovaný věřiteli, nabídku přijímá. Krásná a mladá královna odmítla se svým zbabělým manželem odjet do bezpečí v exilu. Lelíček se energicky ujímá své role. Královnu okouzlí temperamentním chováním na býčích zápasech i tím, jak chladně čelí atentátu. Mezi nic netušící královnou a mazaným Lelíčkem vznikne vášnivý vztah. Zrádní ministři chystají další atentát. Pekelný stroj, nastražený v gramofonu, má být spuštěn po přehrání nové státní hymny. Holmes unikne na poslední chvíli ze sklepení, kam byl zavřen atentátníky, a zachrání Lelíčka i královnu. Fernando v azylu zemřel. Lelíček, zamilovaný do královny a spokojený ve své roli krále, odmítá výpověď. Pohrozí mezinárodní ostudou, kdyby vše oznámil veřejnosti, a tak je nakonec ve své funkci ponechán. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Rozhovor  - Pavel Taussig

Recenze (124)

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

Nejspíš stárnu. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit fakt, že začínám nacházet jakousi zálibu v černobílých filmech. Lelíček ve službách Sherlocka Holmese je můj první snímek s Vlastou Burianem a musím říci, že mne nadchl. Pan Burian, korunovaný to král komiků, zahrál svou dvojroli bravurně a mnohokrát mě svými výstupy rozesmál, což o 23 let později napodobil Jan Werich v díle o Golemovi. Připočítám-li k tomu povedenou písničku a nečekaný konec, dostává Lelíček ve službách SH zaslouženě 4*. ()

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

velmi dobry film, 1. ktory som pozeral s Lídou Baarovou a Burianom, nasadil laťku pekne vysoko avšak zistil som že nebolo až tak ťažké ju preskočiť, velmi dobrý film avšak taký že sa človek nevie rozhodnúť koľko * má dostať 3 sú málo 4 veľa, rozhodol som sa tento krát na tie 3 pretože ako som povedal, videl som už aj lepšie filmy, avšak Lelíček bude navždy môj 1. :) ()

Reklama

Eva_D666 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek je taky vohromnej! Jedna podoba jako bázlivý a rozmazlený pán král a druhá podoba jako králova imitace Lelíček, který si s nadhledem poradí opravdu se vším. Je vidět, že Burian dokáže sehrát všechno. ..Ale naprosto mě dostala krátká lekce, jak se rychle a svépomocí naučit francouzsky a anglicky..: "itensju very plís, támhle sebou někdo říz"..:-D ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian jako milovník a král je zábavný. Přerod z moravského podvodníčka a dlužníka v elegantního a rozhodného krále, který si získá národ, vyžene atentátníky a konspiranty a okouzlí samotnou královnu, zvládl Burian s bravurou sobě vlastní. Jeho druhá role, zbabělý král trpící stihomamem (..."tuhle jsem měl dokonce pumu v kartáčku na zuby"!), je tak jinace zahraná, až se vnucuje pocit, že jsou herci snad skutečně dva. Skvěle jim k tomu sekunduje Sherlock Frič ve své zřejmě nejslavnější herecké roli. Scénář je napsán natolik dobře, že Burianovi nezbývá přehršel času na obvyklé šaškárny a předvádění svého komického talentu, ale skutečně hraje. I když jeho výuka jazyků je naprosto nezapomenutelná. Film pokládám ze všech s Vlastou Burianem za nejlepší. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příběh se - jako ostatně často u Buriana - rozpadá na sled více či méně humorných scének proložených písničkami. Vypořádání se s věřiteli je vtipné, podobně jako posléze záměny v královském paláci včetně královny. Ze všech burianovek ale tahle drží celou dobu nějaký styl, a to i díky postavě Sherlocka v podání Martina Friče. Pravda, Sherlock zde vlastně nic nededukuje, a má jen jednu akční scénu, ale bohatě stačí, jak působí jako vážná protiváha ukecanému Lelíčkovi. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (29)

  • Úvodná scéna, kde Sherlock Holmes (Martin Frič) hovorí po anglicky, nebola ešte v 90. rokoch súčasťou kópie filmu. (Raccoon.city)
  • V USA mal film premiéru o 7 rokov neskôr než v Československu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama