Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Americký remake Jirešova Prodlouženého času, kde roli profesora, již ztvárnil Miloš Kopecký, hraje Johnny Depp? Problém je, že není zas tak mnoho filmů, v nichž mě Depp jako herec opravdu přesvědčil/bavil, a tento se k nim nepřidá. Navíc, kdykoli se jedná o film ze školního/akademického prostředí, je takřka pravidlem, že hlavní postava učí literaturu (nebo něco spojeného s uměním). To se to pak nabalují moudra, ale skutečná výzva by byla, kdyby šlo o vyučujícího deskriptivní geometrie. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už jsem se tady na téma rakovina ve filmu několikrát vyjádřil a na snímky, kde jede scénář po lajně diagnóza- patos- patos- patos- smrt, jsem už přímo alergický. Jakoby nestačilo, že je toho plno všude kolem mě. Tenhle námět mě osloví jedině v tom případě, že ho tvůrci uchopí alespoň trochu netradičně. Tady se to dlouhou dobu dařilo, takže čtvrtou hvězdičku sežral nádor až v závěrečné třetině filmu. Johnnyho Deppa jsem si užil, Zoey Deutch byla potěšením pro oko a větší část filmu mě hodně bavila. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po poměrně dlouhé době jsem si dal film s Johnny Deppem v hlavní roli a znovu mě jen ujistil v názoru, že skutečně patří k těm absolutně nejlepším hercům vůbec. Navíc mě vždy bavil svým výběrem filmů a postav, které v nich ztvárnil a Poslední semestr jistě není výjimkou. Působivý film, se silným tématem a s výraznou ústřední postavou, toť hlavní pozitiva této podívané, které toho nedokážu příliš vytknout, snad jen až tedy na příliš často opakující se Deppovo zamyšleními nad tématem prožití života, čímž nemám na mysli, že bych s ním nesouhlasil, ale nejdřív o tom přesvědčuje studenty, pak kolegy, pak rodinu, pak zas studenty, pak zas kolegy a kdyby nepřišli závěrečné titulky, tak by jistě o neplně prožitém životě přesvědčoval znovu i tu rodinu, ale to už nestihl. Každopádně to nic ale nemění na mém výsledném dojmu, který je prostě skvělý, jelikož krom postav a jejich hereckých představitelů mě tu bavily i funkční vtipné momenty, silné emoce, přesvědčivé dramatické scény a fajn mi přišla i atmosféra celého tohoto snímku, kterou sice nedokážu přesně popsat, ale na mě prostě skutečně zapůsobila hodně. Jinak celé to ústřední téma filmu je pak opravdu silné, vůbec si totiž nedokážu představit, kdybych se dostal do stejné pozice, jako Deppova postava, jak bych se k tomu postavil já, prostě šílená představa, ale nejspíš z toho důvodu mě ten film i tolik oslovil a bavil, že to asi vážně vzal za ten nejlepší možný konec. ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto svéráznému profesorovi a tomuto smutněkrásnému filmu (díky @Radek99 za pěkné slovíčko) si opět člověk (aspoň na chvíli) připomene, že by si měl života více užívat a pokoušet se ho žít naplno a na nic nečekat... 🙂 Také se mi hodně líbila dějová linka o velmi silném přátelství... Ve výsledku na mě sice film působil celkem nerealisticky a na závěr dost prvoplánově ždímal emoce, ale užil jsem si ho, účel splnil a byl aspoň opět trošku jiný než ostatní filmy na podobné téma. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Filmy o nemocných a umírajících lidech nenávidím pro jejich sklon k citovému vydírání diváka. Ale profesor si zakládá na takovém množství černého humoru, že si mě nejenom získal, ale dokonce doma navodil takovou tu melancholickou atmosféru, která vydržela bez zbytečného patosu až do konce (pravda, ten přišel náhle a zbytečně rychle). Navíc vše podtrhuje více než přesvědčivý herecký výkon Johnna z depa, který mi opět po pár přešlapech dokázal, že je to pan herec - 80% a můžu doporučit. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)

Reklama

Reklama