Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V jistých aspektech poněkud rozpačitý snímek. Na jedné straně přijde k chuti cynismus hlavní postavy a změněný postoj k životu podbarvený několika trefnými a vtipnými dialogy, nicméně není nouze o "wtf" scény (orál od neg...afroameričana) a bohužel je iritující i Richardův nejlepší přítel, který se chová jako teplouš. The Professor se snaží být v rámci tématu " vyrovnání se se smrtí" nějakým způsobem inovativní, ovšem tlačí dost na pilu a ve výsledku je to ku škodě věci. Neškodila by část ze života před diagnózou a důstojnější závěr. Že by tím tvůrci přihodili navrch zajisté další várku klišé a kýčovitých momentů, by se dalo přežít a možná by z toho mohl být aspoň průměr. Promarněný potenciál 55% ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Depp byl vskutku famózní a rád bych dokázal reagovat jako on v roli profesora Richarda. Drama o umírání plné nadhledu až sarkasmu, okořeněné hláškami a doprovázené skvělou hudbou, která zvýrazňuje atmosféru. Patetická scéna loučení se s dcerou byla přesně vybalancovaná na hraně únosnosti a možná i proto mě dostala asi nejvíc z celého filmu. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už jsem se tady na téma rakovina ve filmu několikrát vyjádřil a na snímky, kde jede scénář po lajně diagnóza- patos- patos- patos- smrt, jsem už přímo alergický. Jakoby nestačilo, že je toho plno všude kolem mě. Tenhle námět mě osloví jedině v tom případě, že ho tvůrci uchopí alespoň trochu netradičně. Tady se to dlouhou dobu dařilo, takže čtvrtou hvězdičku sežral nádor až v závěrečné třetině filmu. Johnnyho Deppa jsem si užil, Zoey Deutch byla potěšením pro oko a větší část filmu mě hodně bavila. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj vy ste čakali na pointu, ktorá napokon neprišla? Film o chlapovi, ktorý sa jedného dňa dozvie, že umiera a v tej chvíli začne bohémskym spôsobom života "bojovať" proti etike a konvenciám spoločnosti... Na prvý pohľad to neznie až tak zle, však? Ale atmosféra tohto filmu nebola vôbec taká, ako by sa dalo čakať. Nehovorím, že som túžil po nejakom filme plnom melancholického pátosu a depresie, ale Richard mi svojim ľahostajným a ľahkovážnym správaním išiel občas až na nervy. Samozrejme, bolo tu aj zopár svetlých momentov a scén, ale ako celok ma to nijakým spôsobom nefascinovalo. Obzvlášť, od dejovej línie na univerzite medzi študentami som očakával nejakú pozoruhodnú pointu. Ale nič... A neviem si pomôcť, ale Deppa fakt nemusím. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Poslední tažení učitele Richarda životem, po tom co se dozví tragickou diagnózu. Rozjezd byl hodně slibný ale po půl hodině to upadne do neskutečné nudy a konec se snaží zahrát na citovou notu ale pod tíhou špatně načasovaného černého humoru, se to utopí v šedi. Některé scény třeba se studentem v kanceláři byli hodně bizarní. Bohémský život s alkoholem a marihuanou nebyl vůbec záživný. Z Deppa jsem začal mít neskutečnou depku! 4/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno