Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj vy ste čakali na pointu, ktorá napokon neprišla? Film o chlapovi, ktorý sa jedného dňa dozvie, že umiera a v tej chvíli začne bohémskym spôsobom života "bojovať" proti etike a konvenciám spoločnosti... Na prvý pohľad to neznie až tak zle, však? Ale atmosféra tohto filmu nebola vôbec taká, ako by sa dalo čakať. Nehovorím, že som túžil po nejakom filme plnom melancholického pátosu a depresie, ale Richard mi svojim ľahostajným a ľahkovážnym správaním išiel občas až na nervy. Samozrejme, bolo tu aj zopár svetlých momentov a scén, ale ako celok ma to nijakým spôsobom nefascinovalo. Obzvlášť, od dejovej línie na univerzite medzi študentami som očakával nejakú pozoruhodnú pointu. Ale nič... A neviem si pomôcť, ale Deppa fakt nemusím. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Poslední tažení učitele Richarda životem, po tom co se dozví tragickou diagnózu. Rozjezd byl hodně slibný ale po půl hodině to upadne do neskutečné nudy a konec se snaží zahrát na citovou notu ale pod tíhou špatně načasovaného černého humoru, se to utopí v šedi. Některé scény třeba se studentem v kanceláři byli hodně bizarní. Bohémský život s alkoholem a marihuanou nebyl vůbec záživný. Z Deppa jsem začal mít neskutečnou depku! 4/10 ()

Reklama

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Filmy o nemocných a umírajících lidech nenávidím pro jejich sklon k citovému vydírání diváka. Ale profesor si zakládá na takovém množství černého humoru, že si mě nejenom získal, ale dokonce doma navodil takovou tu melancholickou atmosféru, která vydržela bez zbytečného patosu až do konce (pravda, ten přišel náhle a zbytečně rychle). Navíc vše podtrhuje více než přesvědčivý herecký výkon Johnna z depa, který mi opět po pár přešlapech dokázal, že je to pan herec - 80% a můžu doporučit. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se snímek Poslední semestr po většinu času snaží tvářit jako komedie, tak v konečném vyznění se jedná o velice dojemný film, jehož středobodem je umírající univerzitní profesor v odzbrojujícím podání Johnnyho Deppa, který jen tak mezi řečí trousí zajímavé myšlenky o životě. Divácký zážitek umocňuje krásná hudba. (80%) ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda je za Deppa, možná i kus té třetí :-). Potěšilo mě provedení snímku, komediální ladění. Takhle se na to dalo velmi dobře koukat. V několika směrech jde film proti zažitým trendům a to je dobře. Rozhodně má film co říct a není z těch ,co by vyšuměly hned po shlédnutí. Zároveň to ale není vyložený ždímač emocí. Depp to zahrál výborně. A myslím, že by měl ještě na mnohem víc, přál bych mu i sobě další pěkné role. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)

Reklama

Reklama