Reklama

Reklama

Americký vlkodlak v Londýně

  • Velká Británie An American Werewolf in London (více)
Trailer 2

VOD (1)

Dva američtí přátelé putují po Británii, ovšem zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, jednoho zabije a druhého zraní. Přeživší kamarád se probouzí v nemocnici, pronásledován hrozivými sny a halucinacemi, ve kterých ho jeho mrtvý kamarád děsí sdělením, že v sobě nese prokletí vlkodlaka...
Dva američtí vysokoškoláci, David a Jack, putují po Británii. Jednoho dne však zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, Jacka zabije a Davida zraní. David se probouzí v nemocnici, kde se o něj stará doktor Hirsch a krásná sestra. Pacienta pronásledují příšerné sny, ve kterých ho vždy navštíví jeho mrtvý, rozkládající se kamarád Jack a šílený pes, který útočí na Londýn. David přežil, ovšem díky kletbě se vždy při úplňku sám promění v děsivé monstrum... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

“"Fee-fi-fo-fum, I smell the blood of an English man." Těžké, těžké tohohle Americkýho vlkodlaka v Londýně hodnotit, naprosto chápu, že v osmdesátých letech to musela být pecka jako kráva, ten film má totiž všechno, co na osmdesátkách milujeme anebo nesnášíme. Navíc masky a efekty jsou fakt vypečený, to se ani nehodí psát, že jakože na tu dobu a bla bla bla, protože v tomhle směru film předběhl svou dobu a i současný kousky by se od něj mohly učit, Jenže ten příběh... To fakt ne toto, začátek, kdy se ti dva cápci (btw je úplně jedno, že jsou z USA, stejně tak dobře by mohli být třeba z Mongolska) procházejí po anglických venkovských blatech a narazí na hospodu s pentáčem na zdi a štamgastem Rikem Mayallem, je ještě fajn, ale od napadení vlkodlaka už je to jedna velká haluz. Každopádně tenhle song tam sedl jak prdel na hrnec :-) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

U Amerického vlkodlaka v Londýně je bezpochyby nutné hned na prvním místě vyzdvihnout naprosto dechberoucí masky a speciální triky, které posloužily k velice autentické přeměně ve vlkodlaka. I když tento film vzniknul na počátku dekády 80. let, tak i přesto budí práce s maskami a efekty respekt. Dále pak může zaujmout pěkně hororová atmosféra a to jak v rašeliništích, tak v Londýně. Závěrečná megabouračka daleko převyšuje kdejaké psedudopokusy v Kobře 11. Zkrátka snímek, který mě v rámci hereckého obsazení a dialogů nijak neoslnil, ale jako milovník vlkodlačích filmů jsem si zde našel své. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Potenciál by tu bol. Slušný námet a scenár však potápa slabšie spracovanie a priemerné herecké výkony. Na druhú stranu, to najlepšie na filme sú príjemná atmosféra 80. rokov a výborne zvládnuté masky, vrátane vlkolačej premeny, ktorá by pokojne mohla konkurovať tomu najlepšiemu i zo súčasnosti. Aj v tomto smere sa mi však zdal potenciál nevyužitý, mordovačky vĺčika boli zvyčajne mimo záber, alebo strašne odfláknuté, čo je veľká škoda. Lepší priemer. 65/100 ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Hodne zabavna variace na vlkodlaci filmy. John Landis v sobe nezapre velkeho znalce a fanouska horroru. Skoda ze se mu nepodarilo svuj scenar z roku 1969 zrealizovat uz v sedmdesatych letech. Poplatnost osmdesatkam je z Vlkodlaka citit hodne a i kdyz je to legrace, precijen bych radeji cisty horror. Protoze pasaze nahanejici strach, pripadne znechucujici jsou udelane uzasne, v cele s oskarovou scenou premeny, stvorenou dalsim velkym fandou - Rickem Barkerem. Vpodstate povinnost. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1314. hodnocený film: Zajímavě pojatý příběh, kdy člověk pokousaný vlkodlakem na své cestě po anglickém venkově, se dostane do Londýna, kde v civilizovaném světě páchá vraždy, na které jsme zvyklí z dob o několik staletí starších. Rozhodně musím ocenit skvělý nápad, ale herecký výkon hlavního hrdiny je, slušně řečeno, bídný. Naproti tomu vzezření Jenny Agutter působí více než pozitivně a musím pochválit její výběr do role. Jako plus pak působí chvíle, kdy se Davidovi zjevuje jeho mrtvý kamarád a další lidé, které zabil coby vlkodlak. Musím však dát filmu jen 3*, protože i mezi horory z 80. let působí jen průměrně. 3* ()

Galerie (75)

Zajímavosti (33)

  • David Naughton byl do své role obsazen poté, co ho John Landis viděl v reklamě na nápoj Dr. Pepper. (mahler)
  • Při natáčení filmu byl zasažen díky vizuálním efektům vrtulník a zahynuli 3 herci včetně dětí. (domkis)
  • Humphrey Bogart se ve filmu objeví na dvou plakátech v Alexově bytě. Plakát k filmu Casablanca je v obývacím pokoji a černobílá Bogartova fotografie je v na zdi kuchyni. (FilmFan24)

Související novinky

Del Toro produkuje western

Del Toro produkuje western

01.09.2019

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody) pokračuje ve své podpoře mladých talentovaných filmařů a jako producent se teď upsal dalšímu filmu. Ten přijde od vycházející režisérky Issy López … (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama