Reklama

Reklama

Americký vlkodlak v Londýně

  • Velká Británie An American Werewolf in London (více)
Trailer 1

VOD (1)

Dva američtí přátelé putují po Británii, ovšem zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, jednoho zabije a druhého zraní. Přeživší kamarád se probouzí v nemocnici, pronásledován hrozivými sny a halucinacemi, ve kterých ho jeho mrtvý kamarád děsí sdělením, že v sobě nese prokletí vlkodlaka...
Dva američtí vysokoškoláci, David a Jack, putují po Británii. Jednoho dne však zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, Jacka zabije a Davida zraní. David se probouzí v nemocnici, kde se o něj stará doktor Hirsch a krásná sestra. Pacienta pronásledují příšerné sny, ve kterých ho vždy navštíví jeho mrtvý, rozkládající se kamarád Jack a šílený pes, který útočí na Londýn. David přežil, ovšem díky kletbě se vždy při úplňku sám promění v děsivé monstrum... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (192)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, takový typický představitel teenagerovského filmu z 80. let. Trocha humoru, nezbytná porce napětí, okořeněná patřičnou dávkou krve, náznak romantiky, to vše pomíchat, chvíli podusit ve vlastní šťávě a za tepla podávat mládeži, dychtivé na cokoliv, při čem se k sobě může tisknout, eventuelně i něco více. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Priamociare, jednoduche, trochu derave a predsa uzasne zabavne. Tak ako mnoho dalsich hororovych becok s osemdesiatych rokov, ktore sa tocili s nadsadzkou, humorom a velkym nadsenim. Dobre vytypovany , sympaticky herci, stylova hudba, uzasne specialne efekty a az prekvapivo velkolepe finale odohravajuce sa v centre Londyna. Co by som si od osemdesiatkoveho hororu mohol viac priat. (8.5/10). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Potenciál by tu bol. Slušný námet a scenár však potápa slabšie spracovanie a priemerné herecké výkony. Na druhú stranu, to najlepšie na filme sú príjemná atmosféra 80. rokov a výborne zvládnuté masky, vrátane vlkolačej premeny, ktorá by pokojne mohla konkurovať tomu najlepšiemu i zo súčasnosti. Aj v tomto smere sa mi však zdal potenciál nevyužitý, mordovačky vĺčika boli zvyčajne mimo záber, alebo strašne odfláknuté, čo je veľká škoda. Lepší priemer. 65/100 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná vlkodlačí komedie, která vůbec není nepříjemně osmdesátková. Sympatické obsazení snad všech rolí (viva sestřička), dobrý střídmý humor, respektu-hodná práce maskérů (přeměna), krásný song v úvodu, super konec (porno kino a poprask na Piccadilly). Pro mě v úplný TOPce mezi 80’s horory. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1314. hodnocený film: Zajímavě pojatý příběh, kdy člověk pokousaný vlkodlakem na své cestě po anglickém venkově, se dostane do Londýna, kde v civilizovaném světě páchá vraždy, na které jsme zvyklí z dob o několik staletí starších. Rozhodně musím ocenit skvělý nápad, ale herecký výkon hlavního hrdiny je, slušně řečeno, bídný. Naproti tomu vzezření Jenny Agutter působí více než pozitivně a musím pochválit její výběr do role. Jako plus pak působí chvíle, kdy se Davidovi zjevuje jeho mrtvý kamarád a další lidé, které zabil coby vlkodlak. Musím však dát filmu jen 3*, protože i mezi horory z 80. let působí jen průměrně. 3* ()

Galerie (75)

Zajímavosti (32)

  • David Naughton byl do své role obsazen poté, co ho John Landis viděl v reklamě na nápoj Dr. Pepper. (mahler)
  • Při natáčení filmu byl zasažen díky vizuálním efektům vrtulník a zahynuli 3 herci včetně dětí. (domkis)
  • Všechny písně použité ve filmu mají v názvu slovo "Moon" (měsíc). (FilmFan24)

Související novinky

Del Toro produkuje western

Del Toro produkuje western

01.09.2019

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody) pokračuje ve své podpoře mladých talentovaných filmařů a jako producent se teď upsal dalšímu filmu. Ten přijde od vycházející režisérky Issy López … (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama