Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Klint VychodnyLes natocil teda dalsiu planobu - ono jak ja tvrdim, najlepsie filmy mal medzi 70 -kou a 80 -kou. Tuna len vladne kopa vatovo planych plkov, tempo plane, kopu miest som musel pretacat, lebo ma nebavili. Potom uz vlak bol trochu lepsi, dalo sa pozerat, len neherci to v prvej polke neskutocne spackali, a pozeram, ze to aj komplet zhorelo v kinach, tu netreba byt mierny, pan VychodnyLes ma na konte kopu lepsich filmov a ne ze ne : 40 % ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Obsadit film skutečnými aktéry celé události je velmi originální a Eastwoodovi se tento tah povedl, protože všichni tři jsou přirození, nepřehrávají a nejsou vysloveně toporní, což je jedině dobře. Filmu hodně pomáhá i vzájemná chemie, kterou mezi sebou trojice kamarádů má a jejich společné scény jsou tím nejlepším, co v něm je. Snímku celkově by ale slušela úplně jiná forma, nejspíše dokument, nebo dokudrama, protože hraná forma není úplně nejlepší. Velká část stopáže je totiž věnována výletu kamarádů po Evropě, která je solidně natočená, ale ve své podstatě úplně zbytečná, protože děj nikam neposouvá. To, na co se čeká celou dobu, tedy samotný útok, je natočeno velmi dobře a syrově, leč je vše hrozně rychlé, zkratkovité a možná i nechtěně směšné, protože všichni okamžitě vědí, kdo je dobrý a kdo špatný. Trochu tu chybí také pocit autenticity, který by měl být s reálnými aktéry určitě větší, to se ale dá přisoudit právě oné hrané (a značně stylizované, protože se pracuje se vzpomínkami, které nemusí být přesné) formě. The 15:17 to Paris určitě není tak špatný film, jak by dosavadní hodnocení napovídalo, rozhodně se ale od něj (i díky osobě režiséra) čekalo mnohem víc. 60 % ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Clint to režíruje tak svojsky. Spočiatku možno budete hromžiť, prečo toto a hento, ale v konečnom dôsledku si uvedomíte, že natočiť celovečerný film len o útoku vo vlaku tak ako sa stal bolo nemyslitelné. Pokial by tam nehral Neeson, vtedy sa to dá. Rozhodne je to ale pozeratelné, gradujúce a vôbec mi nevadilo, že chalankovia sú skutoční hrdinovia a nie herci. Aspoň to bolo prirodzené. A veď ani nemali čo hrať, takže v pohode. Terorizmus je zlo a my sme počernejším vymeteným bradáčom otvorili dvere. Tak teraz sa nečudujme. 3 z 5 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je v pořádku. Ten je hodný, pomáhá nám." No já nevím. Kdyby mi do kupé v poklidu nakráčel Američan v dresu Bayernu Mnichov se samopalem v ruce, tak bych asi klidný nebyl, ale tady je všechno tak krásně jasné. Američané zachraňují svět i o dovolené, v Evropě potkávají takřka výhradně své krajany a spolucestujícího Alibabu rasisticky zmlátí dřív než stačil vstřebat evropské hodnoty. Takhle to prostě bylo, je to svatá pravda a já se asi mám asi stydět za to, že jsem se nudil. Jenže mě bavilo pouze to, jak americká armáda učí své vojáky schovávat se pod stolem a rozesmálo mě až teroristovo selhání zbraně. To bylo skutečně kouzelné pitomé. Ovšem chlapcům čest, slávu, medaile, dovolenku a lepší filmovou poctu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Každý film Clinta Eastwooda je niečím zaujímavý a zvláštny. Tentoraz ma absolútne prekvapilo, že hlavní hrdinovia hrajú sami seba. No áno, nie sú to herci, ale skutočné postavy vlakového útoku. Na hereckom umení to je síce celkom poznať, ale na druhú stranu to toľko nevadí, keď všetko okolo klape. Len dalo viac práce natiahnuť príbeh o udalosti čo trvali pár minút na celovečerný film, preto tie flashbacky k ich detstva a pod. Podarilo sa. Film je len oslavou záchrancov ukazujúci ich detstvo, počiatky vojenskej služby, dovolenku tráviacu prechádzaním Európy, onou udalosťou a ocenením, čo dopĺňa priama účasť všetkých troch hrdinov. Asi keby to nerežíroval skvelý Clint Eastwood tak by to dopadlo podstatne horšie. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. února 2018 v Burbanku (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama