Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Tft 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovi už asi na dobro hráblo. Nejdřív bych chtěl říct, že neupírám Aleku Skarlatosovi, Anthonymu Sadlerovi a Spenceru Stoneovi jejich hrdinský čin, právě naopak. Ovšem snaha Clinta Eastwooda tuhle jejich záchranu vlaku oslavit, se tady naprosto minula účinkem. Povedl se mu naprostý opak a to z nich udělat naprostý debily. Nechat je totiž jako chudáky hrát ve filmu o svém vlastím životě, přičemž do té doby neměli s herectvím žádnou jinou zkušenost, to je spíš trest, než pocta. Chudáci se snaží co jim síly stačí, ale jejich herectví dosahuje místy úroveň The Room, díky tomu 90% filmu nejde brát vážně. Beru to jako naprosto nepochopitelné selhání Eastwooda, tenhle průšvih jde čistě na jeho bedra. S přehledem nejhorší film jaký kdy natočil. Vůbec mi nejde do hlavy jak někdo může natočit Grand Torino, Million Dollar Baby nebo i nedávné Sully a pak se vytáhnout s touhle naprostou amatéřinou. Filmy podle skutečných událostí jsou specifická disciplína a pro mě jeden z nejtěžší filmových žánrů, Eastwood tady ukázal, že už je možná čas na důchod. Tady to totiž projel na všech čárách. Film je zajímavý možná tak 5 minut, kdy dojde ke skutečnému útoku ve vlaku, zbytek filmu je naprosto zbytečný. Naprosto tupý příběh, který je naprosto tupě odvyprávěn, celá část o tom jak tři kamarádi zamlada rebelovali a obdivovali vojáky je úplně zbytečná a dala by se zkrátit tak na 10 minut. Jejich následný výlet po Evropě, kdy si Eastwood myslí, že selfie stick je zbraň každého správného amerického hrdiny je tak trpná, že mi bylo hloupě za všechny zúčastněné. Průšvih na všech frontách, kdyby se z toho aspoň dala dělat sranda jako z The Room, ale na tomhle je nejhorší, že je to myšleno naprosto vážně. 20% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Mám za to, že kdyby to Eastwood natočil jako celovečerní dokument, byla by to trefa do černého. Takto zvolená struktura docela pokulhává, ale zas bych Paříž 15:17 nijak nezatracoval, Eastwoodova režie je velmi zručná a film baví i ve scénách, kde se až moc věnuje seznamování s postavami a jejich následnými toulkami po Evropě. Ta kritická scéna, kterou každý očekává, se stane bez větší gradace a uteče strašně rychle, takže chápu frustraci velké části diváctva. Proti obsazení reálných osob nic nemám, podle mě to byla volba rozumná a borci se toho zhostili vcelku v pohodě. A ten idealizovaný americký patriotizmus umí Clint vždycky slušně zaobalit, takže z filmu nikterak neřve. Třeba taková plápolající americká vlajka na konci chváleného Zachraňte vojína Ryana za zvuků doznívající skladby Johna Williamse je daleko horší patos. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Clinta Eastwooda už zrejme dobehol vek. Prečo si vybral námet ( rozhodne nie nenáročný ), ktorý zaberie asi pár minút a natiahne to na nudou bodajúcich minút 90. Pričom je to prepletené naozaj nezaujímavým zlepencom minulosti hlavných troch postáv. A čo je najhoršie, pán režisér to pojal tak amatérsky, až sa mi nechcelo veriť, že je pod tým podpísaný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je v pořádku. Ten je hodný, pomáhá nám." No já nevím. Kdyby mi do kupé v poklidu nakráčel Američan v dresu Bayernu Mnichov se samopalem v ruce, tak bych asi klidný nebyl, ale tady je všechno tak krásně jasné. Američané zachraňují svět i o dovolené, v Evropě potkávají takřka výhradně své krajany a spolucestujícího Alibabu rasisticky zmlátí dřív než stačil vstřebat evropské hodnoty. Takhle to prostě bylo, je to svatá pravda a já se asi mám asi stydět za to, že jsem se nudil. Jenže mě bavilo pouze to, jak americká armáda učí své vojáky schovávat se pod stolem a rozesmálo mě až teroristovo selhání zbraně. To bylo skutečně kouzelné pitomé. Ovšem chlapcům čest, slávu, medaile, dovolenku a lepší filmovou poctu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Obsadením priamych aktérov skutočných udalostí snáď Eastwood chcel docieliť ešte autentickejší zážitok celého filmu, ktorým sa asi chcel priblížiť k atmosfére filmom typu Greengrasovho United 93. Ale vo výsledku to vôbec nefunguje. Postavy sú sami o sebe postrádajú akúkoľvek charizmu a aj samotná udalosť nepôsobi dostatočne napínavo, aby utiahla film. Minimálne nie v tomto nudnom prevedení bez štipky napätia. Vysledkom je jeden z najslabších Eastwoodových režijných počinov. 3/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. února 2018 v Burbanku (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama