Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (198)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že to točil Eastwood, môžem film označiť za premárnenú šancu. Dlho som film odkladal, ale slabšie hodnotenie dávalo jasne najavo, že toto moja srdcovka určite nebude. Clint si to asi dobre neustrážil, strašne mi vadila forma. Zdá sa, že prechádzky mestom a spomienky z detstva sú viac ako teroristický útok. Takto po filme má divák pocit, že ten teroristický útok asi nebol tak vážny, aspoň tak je to prezentované, pretože dostáva málo priestoru. Eastwood málo kedy natočí film , ktorý má 90 minút a mne tieto kratšie filmy prídu vždy podozrivé a často mám v tomto pravdu. Asi nebolo o čom točiť. Nechcem ani náhodou spochybňovať hrdinstvo chlapcov a ani fantazírovať o tom, že teroristi mali zabiť viac ľudí len preto, aby sa o ňom dal natočiť dramatickejší film. Takýchto tragických udalostí je na svete aj bez tejto parížskej dosť. Len hovorím, že asi ťažko natočíme dych berúcu drámu o tom ako chlapík vo vlaku vytrhol teroristovi z ruky samopal... Film na jedno pozretie, čo je pre Eastwooda asi urážka. Sorry Clint...50%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dokumentární look, který koresponduje s volbou obsadit do hlavních rolí skutečnou trojici hrdinů, působí sice zajímavě a byť se jedná o příběh bezesporu zajímavý, nejsem si úplně jistý, jestli bylo nutné o něm v takovéto podobě natočit celý film. I když jsou kluci celkem sympaťáci, jejich dětství je ohraná nuda, následná cesta po Evropě taky úplně neohromí, navíc to kazí občasné náboženské kydy, a to zásadní se odehraje až v posledních, i když nutno podotknout vcelku adrenalinových, 15 minutách. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tohle vážně natočil TEN Clint Eastwood? To byla ta palčivá otázka, která na mne "útočila" při sledování tohoto snímku. The 15:17 to Paris je totiž vším možným, jen ne dobrým filmem, protože téměř nic zde nefunguje tak jak má, nebo jak by si režisér představoval. Snímek se Vám totiž hned od začátku bude zdát poměrně zbytečným, jelikož téměř celou stopáž Clint Eastwood věnoval "toulkám" po Evropě v režii tří hlavních hrdinů, přičemž jeden z nich si neustále fotí "selfíčka". Samotnému incidentu ve vlaku je věnováno snad jen chabých posledních deset minut. Nechci zde ale znevažovat hrdinství oněch hochů, to vážně ne, avšak tento mimořádný příběh se dal uchopit a natočit mnohem lépe. A přiznejme si, od velikána, jakým Clint Eastwood bezpochyby je, jsme všichni čekali něco mnohem lepšího. Škoda, tak snad příště! „I don't know, ma'am. I just didn't want my family finding out that I died hiding under a table.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady je problém už samotné téma. Nechci hrdinství trojice Američanů nijak shazovat, ale na film to prostě není a to se tady potvrdilo. Eastwood sice zvolil komplexní pohled a snažil se s hlavními hrdiny postupovat od dětství až po samotný incident, jenže klukovská léta nic zajímavého nenabízí, výcvik také ne a epizodka z nasazení je tu snad jen proto, aby potvrdila vojenskou zkušenost. Následuje trip po Evropě, který je taktéž o ničem. Akční scéna je zvládnutá na výbornou a působí realisticky, ale to je strašně málo. Šlápnutím vedle je i obsazení skutečných hrdinů. Herecké výkony, které by snad mohly celek trochu pozvednout, tím pádem také absentují. Závěrečný patos mizerný dojem ještě umocnil. 25% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film má 94 minut i s titulky z toho 30 minut sledujeme jak mají jaké malé děcka problémy ve škole 30 minut jak mají 2 z nich ´´úspěchy,, v armádě ten třetí je asi nefachčenko jelikož není zde ukázané, že by vůbec něco dělal a zbývajících 34 minut jak jezdí po Evropě na výlety. V těch 34 minutách je ukázán i ten útok zhruba 10 minut . Z hlediska filmového mě to příjde jako zbytečné něco takového natáčet prostě byly ve správný čas na správném místě a měly štěstí nic více nic méně. Těchto případů je a bude určitě i více, ale točit o tom film za moc úžasné nepovažuji. 2 hvězdy za téma a scénu na té diskotéce kde hrál Avicii jinak ani prd. P.s. těch 54 procent je těžký úlet hold bohužel žijeme v době kdy jméno režiséra nahazuje plusové body natáčet to někdo jiný tak to má kolem 40 procent a méně což si to zaslouží. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. února 2018 v Burbanku (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Trojicu troch hlavných hrdinov, ktorí zachránili vlak pred teroristom si zahrali priamo tí vojaci, ktorí boli na mieste činu a teda Anthony SadlerAlek Skarlatos a Spencer Stone. Za tento fakt skritizovala režiséra Clinta Eastwooda drvivá väčšina kritických recenzií na agregátore Rottentomatoes. Eastwood odovzdaním hlavných úloh do rúk reálnych hrdinov, a teda amatérskych hercov, vraj podkopáva vlastné úsilie. (jakeer)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama