Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tohle není typický příklad znamenité Clintovy práce. Tohle rozhodně není konkurence megalomanským projektům jako je Million Dollar Baby, Gran Torino nebo American Sniper. Tohle je netradičně pojatý životopisný příběh, doslova věrně mapující skutečnou událost, která se i skrze svůj malicherný význam oproti jiným teroristickým útokům během posledních let zajisté zapisuje do společné historie Evropy s USA. Tři mladí perspektivní muži a jeden zcela nečekaný čin, který by šel považovat pouze za zpestření jejich vysněné evropské dovolené. On je ale ovšem tím aktem, kvůli kterému se režisérský vévoda jménem Clint Eastwood o něm rozhodl svéhlavě natočit vlastní snímek. Všechno do posledního střípku pojal takovým způsobem, jaký zde nikdy prozatím nebyl, pokud mluvíme o dramatech natočených podle opravdových příběhů. A dnešní lidé jsou zhýralé ovce, jež si nepřipustí menší experiment ve filmové sféře a pozoruhodnou jednohubku jako je právě 15:17 to Paris zhola bezvýznamě shodí do tak šílených čísel. Pokud film “hejtíte” jen pro jeho údajně přebytečné natahování od samotného dětství hlavních protagonistů, zjevně váš mozek ještě nedokáže vnímat důležité paralely, vázající celý průběh snímku dohromady. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si ako režisér vyberá veľmi dobré témy a dokáže im vtisnúť silu a emóciu. V tomto prípade zlyhal na celej čiare, námet je síce zaujímavý, ale to je asi tak všetko. Spracovanie je vágne, téma neobohatená o zaujímavé momenty, takže divák len čaká a čaká na záverečné finále, ktoré síce poteší, ale nestačí. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na Eastwoodov veľmi podhodnotené, preto pri váhaní medzi tromi a štyrmi hviezdami volím vyššiu možnosť. Tiež som bol najprv prekvapený, že sa film nesústredí na hrdinský čin samotný, zobrazuje ho len poslednú polhodinu, takže človek môže byť najprv sklamaný, že tu máme „nudný“ príbeh troch neznámych mladíkov. Avšak nakoniec to nebolo vôbec zlé, má to hlavu a pätu a vyvrcholenie vo vlaku je zvládnuté špičkovo. A vôbec nevadilo ani zakomponovanie nehercov, mne sa zdá, že hrali mnohokrát lepšie ako slovenské takzvané herecké celebrity. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tohle vážně natočil TEN Clint Eastwood? To byla ta palčivá otázka, která na mne "útočila" při sledování tohoto snímku. The 15:17 to Paris je totiž vším možným, jen ne dobrým filmem, protože téměř nic zde nefunguje tak jak má, nebo jak by si režisér představoval. Snímek se Vám totiž hned od začátku bude zdát poměrně zbytečným, jelikož téměř celou stopáž Clint Eastwood věnoval "toulkám" po Evropě v režii tří hlavních hrdinů, přičemž jeden z nich si neustále fotí "selfíčka". Samotnému incidentu ve vlaku je věnováno snad jen chabých posledních deset minut. Nechci zde ale znevažovat hrdinství oněch hochů, to vážně ne, avšak tento mimořádný příběh se dal uchopit a natočit mnohem lépe. A přiznejme si, od velikána, jakým Clint Eastwood bezpochyby je, jsme všichni čekali něco mnohem lepšího. Škoda, tak snad příště! „I don't know, ma'am. I just didn't want my family finding out that I died hiding under a table.“ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood už asi senilní, nebo čím to je, ale natočil první nudný film... Filmová rekonstrukce zmařeného teroristického útoku v rychlovlaku do Paříže se vleče a úsek ,,dětství - trip po Evropě" (což je většina filmu) bych vlastně ani nemusel vidět, byl víceméně nadbytečný - nebo tedy pro mne jako diváka, ta druhá část připomíná ze všeho nejvíc amatérské video z dovolené. Jistě, jde o zajímavý herecký experiment, kdy Clint použil do hlavních rolí trojici skutečných amerických vojáků (respektive dvou vojáků a civila), kteří zachránili onen vlak před islámským teroristou, dokonce i francouzského prezidenta Hollanda hraje skutečný François Hollande (respektive je ve filmu použit skutečný televizní záznam předávání státních vyznamenání), výsledek je ale sporný - amatérští herci hrající sami sebe vyznívají rozpačitě a celý film trochu unyle...a přitom čin sám byl projevem esence hrdinství a zasloužil si lepší dramatizaci! Clint prostě není ranej Forman! Škoda promarněné příležitosti... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. února 2018 v Burbanku (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama