Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku – společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“  Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší? (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (503)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to bůhvíjaká hitparáda, nicméně Anička se doslova vyřádila. Jiří Lagmajer klasicky fajn, do role mi seděl a Matěj Hádek, ten byl bezvadný. Dialogy, které vedl s Karlou/ Karlem neměly chybu. Pohádky pro Emu mě okouzlily, no tohle byla především "jen taková komedie". Jenomže já jsem se v určitých pasážích nemohla přestat smát... Až mi tekly slzy. Takže za mě spokojenost. A protože mám Anču ráda, jistě se na tuto českou crazy komedii podívám i v budoucnu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po delší době opravdu příjemná komedie z Česka. Je to trošku na Americký způsob, ale od našinců to působí svěže. Anna Polívková jako nástupkyně svého otce na komediální scéně je solidní. Potěší i Jiří Langmajer, jen škoda, že v kratší roli a mužské oči láká atraktivní Táňa Pauhofová. Má to příjemné tempo, fungující humor i dobré herce, takže spokojenost. 75% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Okey... tak niekedy asi je dôležité si zhodnotiť pár faktov. Človek sa nestane recepčnou po tom, čo ju šéfka uvidí za recepčným stolom. Noc talentov sa neodohráva sa počas dňa. A je tu ešte pár ďalších blbostí, ktoré sa stali v tomto svete realitou. Ale keď sa od toho všetkého odtrhnem, tak si myslím, že sa tu dá nájsť celkom energická a vtipná komédia s myšlienkou. Fakt je aj ten, že sú to klišé a videli sme to miliónkrát v každom inom filme, ktorý má rovnaký alebo podobný scenár. Vieme kam to dospeje, vieme čo sa bude diať, aj ako sa hlavný hrdina zmení. Alebo hrdinka. Toľko teda k mínusom filmu. Teraz poďme na tie plusy. "Po Čem Muži Touží" spracoval a režíroval Rudolf Havlík, ktorý natočil pár rokov dozadu jeden z mojich top českých filmov za posledné roky. Tak ako ide kinematografia našich susedov dole vodou, tak "Pohádky Pro Emu" bol pre mňa skvelý film, ku ktorému sa rád vrátim počas Vianoc. Takže som mu veril. A myslím si, že právom. Jiří Langmajer bol skvele zvolený do svojej role a pôsobí uveriteľne. Táňa Pauhofová mi bola tiež sympatická. A celkom som dúfal, že sa jej podarí niečo zmeniť. Hoci som mal najprv pocit, že chce spraviť časopisu Playboy časopis Evita. Ale ukáže sa, že v nej je o niečo viac. A potom je tu Anna Polívková. Ja jej fandím už nejaký ten čas, no jej posledné filmy na mňa buď neurobili moc veľký dojem, ale bo v nich mala moc malú rolu na to, aby dokázala niečo ukázať. Tu je to presne to čo som od nej chcel. Buď to neberie absolútne seriózne, alebo každým milimetrom svojej hereckej duše to berie seriózne. Tak či tak, nasmial som sa na nej poriadne. Pri každom páde z opätkov som si hovoril, koľkokrát sa na tom ešte zasmejem... a pravda je taká, že vždy. Okrem toho je ale super vidieť ako sa Karel čoraz viac stáva lepším človekom po tom, čo žije ako Karla. A funguje to. Celkovo to ako ľahkú komédiu dokážem odporúčať. Nie je to sprosté, nemá to blbý humor, no po technickej stránke je ten scenár miestami poriadne odfláknutý. Vôbec si nedali pozor na tie detaily, čo som spomenul vyššie a ako aj iní spomenuli. Lebo to sú dosť podstatné fakty. Ale myslím si, že film za jedno pozretie stojí ako pohodová ľahká komédia. Hodnotenie: B ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Karle, jsi ženská, tak se tak chovej! ''  --- Po nudném průseru Bábovky jsem zjistil, že tohle jsem ještě neviděl. A jelikož dávám české komedii stále šanci a navíc několik mých přátel zde film honotilo kladně, tak jsem se na něj dnes rozhodl podívat. Nu pojďme tedy do toho. Filmů v nichž se kouzlem nebo pouhým přelíčením stává z muže žena je opravdu hodně. Tenhle koncept funguje skvěle. Chlap se ocitá v prostředí, které nezná a z proměny je zprvu značně zděšený a frustrovaný. To nabízí mnohé humorné okamžiky, ale jelikož v jádru většinou zůstává chlapem, často využije nakonec svoji proměnu k bližšímu poznání své vyvolené. Tu pak většinou v závěru filmu kdy kouzlo proměny mizí a muž se opět stává mužem o to snadněji získá. V tomto ohledu je film tak trochu vykrádačkou filmu Po čem ženy touží s Melem Gibsonem a dalších filmů na téma proměny. Jenže to by to nebyla Třeštíková podle níž se film točil  aby ze všech mužů v tomto filmu neudělala sobecká hovada. To největší - šovinistického a sobeckého hrdinu filmu nechá v rámci proměny dojít k poznání jak to vlastně ženy mají těžké což zcela promění jeho já. Tahle pohádka by stála za prd nebýt ovšem skvělého hereckého obsazení. A jelikož mi všichni herci typově skvěle sedli a navíc filmu dali opravdu kus ze sebe (hlavně skvělá Anna Polívová), musím uznat že ani já jsem se už dlouho tak u českého filmu nezasmál. Jsou to jen herecké výkony kvůli čemu dávám tak vysoké hodnocení. Navíc tento druh filmů jako je tento nebo Bábovky je stejně něco jako poslední dinosauři... Dnešní svět už přeje těhotným a kojícím mužům, bezpočtu pohlaví a role všech budou za chvilku zcela vyrovnány. A tak paní Třeštíková se svojí nenávistí k mužům (krom těch úplně ideálních) bude mít asi problém psát v budoucnu scénáře na podobná témata...  Dávám za 4 pleťové masky. PS. S Annou Polívkovou jsem jednou jel v MHD, byla nalíčená, hezky oblečená a je to fakt krásná ženská ! * * * * ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Postavit film na tom, že kobyla s vizáží dinosaura (to není nic proti paní Polívkové, ale prostě má hrát charakterní role jiného typu, je skvělá herečka, tyhle komediální post pubert postavy jsou asi jako kdyby Mr. Bean hrál boxera) neumí chodit na podpatcích, to je fakt trapas. Film stojí a padá s přítomností Langmajera, resp. jeho většinovou nepřítomností. Sandevu na roli nesympatické nafouknuté kravky? To snad ne, je to přeci sluníčko. Havlík u mě zatím nejlíp za 2*- ()

Galerie (27)

Zajímavosti (16)

  • Režisér o nápadu na film prohlásil, že vznikl z prosté nostalgie po filmech jako Na hromnice o den více (1993) nebo Tootsie (1982) a chtěl si něco podobného vyzkoušet. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Čestmír (Matěj Hádek) s Karlem (Jiří Langmajer) rádi chodí na pivo a v tomto zvyku pokračují i po Karlově přeměně. Ve scénách v hospodě však herci měli v půllitrech nealkoholické pivo. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Reklama

Reklama