Reklama

Reklama

Eli

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalí rodiče přivedou jedenáctiletého chlapce stiženého vysilující nemocí na odlehlou kliniku, kde má podstoupit experimentální léčbu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (198)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Eli je malý chlapec, ktorý trpí vážnou chorobou, ktorá mu nedovoluje žiť plnohodnotný život. Jeho rodičia investujú všetky prostriedky do liečebných metód, ale nič mu nepomáha. Poslednou možnosťou je tajomné sídlo, v ktorom sa ho pokúsi vyliečiť lekárka, ktorá ešte nikdy nezlyhala. - Film odsýpa celkom slušne a je tu hromada velmi nečakaných twistov, ale aj tak som mal na konci pocit, že sa z toho dalo vytrieskať viac. V tomto prípade by som uvítal prequel, ktorý by vysvetlil pôvod Eliho ''choroby'' detailnejšie, pretože herci stvárnili postavy velmi uveritelne a podmanivo, takže ďalší film s nimi by ma určite zaujal tiež. Dej vygraduje velmi solídnym spôsobom, ale celkový dojem mi pokazil práve ten nedostatok informácií o predchádzajúcom dianí. Sadie Sink ako vždy skvelá, takže som si ju rovno pridal medzi oblúbené herečky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z žánrového hlediska je tady všechno správně. Film se může spolehnout na výbornou atmosféru, nástupy strašidel jsou efektivní a těch několik lekaček spolehlivě funguje. Samotná zápletka může působit tuctově, ale díky netradičnímu postižení, kterým hlavní hrdina trpí, tomu tak není a navíc závěrečná třetina přináší překvapivý obrat, který je o to příjemnější, že nepůsobí samoúčelně. Jenže Foy neměl šťastnou ruku během castingu. Kluk je protivný až běda, jeho otec je na pěst a Kelly Reilly jsem mateřskou polohu nevěřil, ačkoliv to je dáno tím, že jsem jí poslední dva roky sledoval v roli bezohledné mrchy. Jediný, kdo jakž takž obstál, byla Lili Taylor, která se pomalu ale jistě stává etablovanou hororovou herečkou, ale i od ní bych čekal víc. I tak se ale jedná o hodně slušný kousek, který stojí za vidění a lze doporučit nejen ortodoxním fandům. 75% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Eli ma nalákal najmä na zaujímavý príbeh o chorom chlapcovi, ktorý vo mne vzbudzoval túžbu zistiť viac a tým pádom som tento film musel nutne vidieť. Obsadenie je taktiež nadmieru slušné, hlavne chlapec Lili Taylor dokázal aj v emocionálne vypätých momentoch predviesť, že hrať rozhodne vie a vo filme fakticky nie je len piatym kolom u vozidla. Ponúkne to aj pár slušných ľakačiek, bohužiaľ sa tieto situácie držia vo striedmejších vodách, takže krvavých sekvencií sa tu diváci nedočkajú. Aj tak sa ale nájdu chvíle, ktoré dokážu tak trochu vystreliť vašu tepovú frekvenciu cez strechu vášho domu. Ako sa postupne film chýlil ku svojmu koncu, tak skôr narastal počet otázok, začalo sa to slušne zamotávať a ja som pomaly ale isto strácal nádej v nejaké vydarenejšie rozuzlenie. Lenže potom to prišlo. Koniec, ktorý som ani v kútiku duše nepredpokladal, zamiešal kartami naozaj veľmi, došlo aj k výmene žánrov. Pekne si to tvorcovia na nás prichystali, to sa im musí nechať. Netflix sa vytasil s príjemnou zmenou, horory si u neho tak často nevšimneme. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Eli v konečnom dôsledku neprináša nič, čo by sme už nevideli. V prvej hodine sa viac menej stále opakujú tie isté scény, až kým chlapec nezistí, v akom nebezpečenstve sa vlastne ocitol. No a potom nasleduje zvrat za zvratom až do finále, kde zase zistí niečo úplne nové. My zase toho moc nového nezistíme. Témy, ako bezbrehá materinská láska, prijatia vlastnej identity, prípadne akási možno až satira na dnešnú mládež, ale to skôr nie, tu už skrátka boli. Takže inak solídna hororová jednohubka, kde najväčší humbuk robí samozrejme matka, ktorá je celý čas na nervy. Malý to tiež nemá ľahké a občas sa mu človek diví, že radšej nespácha sebevraždu. No ale to by bola veľká chyba, ako ukazuje pointa... ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Eli je po delší době zase obstojná duchařina podle mého gusta. Drží Vás to v napětí, pořád dumáte, kdo je ta krysa, která vše zavinila a poslala ho na smrt atd. Samotné finále je místy i překvapující, ale dost věcí vyplyne v průběhu filmu. Netflixi jen, tak dál a servíruj nám další pecky a budu spokojený. Dávám 75% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie začalo v januári 2018 v New Orleans, Louisiana. (Scraffy)
  • Společnost Netflix získala distribuční práva na tento film od Paramountu, když studio údajně nemohlo přijít na to, jak film uvést na trh. (LUKICKK)
  • Kořen Tannisu původně vymyslel spisovatel Ira Levin pro román „Rosemary má děťátko“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama