Reklama

Reklama

Rozbitý robot Ron

  • USA Ron's Gone Wrong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaný snímek Rozbitý robot Ron vypráví příběh trochu osamělého dvanáctiletého sedmáka Barneyho a Rona, jeho nového chodícího, mluvícího a zcela digitálního přítele, který má být, alespoň podle reklamy, „nejlepší kamarád robot“. Avšak roztomilý robot Ron není úplně v pořádku a zdá se, že je rozbitý. Na pozadí doby svázané sociálními sítěmi a prodchnuté digitálními vztahy chlapec a robot prožívají nevšední a laskavé dobrodružství, během kterého zjišťují, že pravé přátelství netkví v dokonalosti. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (82)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak se mi na to do konce tohohle roku poštěstilo podívat, to su rád. A ještě víc rád jsem za to, že je to skutečně povedené. Ten humor v tom sice ne vždy funguje (ale zase na druhou stranu, nebylo tu málo momentů, u kterých jsem se smál nahlas a některé ty hlášky jsou prostě geniální), ten svět šel taky rozpracovat o dost víc a ani ten scénář není dokonale veden, protože tu prostě jsou krapet hluchá místa, ale jinak jsem kupodivu dost spokojený. Na trochu toho citového vydírání sice došlo, ale naštěstí v takové míře, že s tím nemám problém a naopak to velmi dobře souviselo s charaktery - no, tady bych se dokonce nebál použít slovo psychologií, protože ta tu je u většího množství postav větší, než u kdejakého současného rádobypsychologického filmu - postav, až tedy na to, že tu zase máme jednoho rodiče mrtvého, to je pořád v přehnaném množství animáků a prostě mi to vadí. Ale zase jsem na nějaký takový už delší dobu nenarazil, takže i s tímhle nemám takový problém. Každopádně na vytýkání toho skutečně moc nemám, protože to prostě funguje - bavil jsem se u toho, nenudil jsem se u toho, postavy jsem si většinou celkem oblíbil, příběh mi přišel dostatečně zajímavý, příjemný na sledování a dojemný a ačkoli posledních 25 minut působí podivným způsobem jako že jsou navíc, tenhle dojem mi vynahradil úplný závěr, který se mi líbil hodně a myslím si, že v rámci toho, co vše se zde rozehrálo, to ani líp být zakončeno nemohlo. Tohle si určitě někdy pustím s chutí znova :-) 4* ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nie tak dobré ako Rodičia na baterky, ale napriek tomu to má vtip, spád, emócie, myšlienku a to sa v dnešnej dobe veľmi cení. Pár vecí som svojej ešte dva týždne osemročnej dcérke aj povysvetľoval, aby to pochopila, aj keď si nefandím, že pobrala aj hlavnú myšlienku. Ale bolo to fajn, nielenže neľutujem, ale rovno aj odporúčam. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Začátek byl skoro k nepřečkání a celá ta selfie#share#befriend#like tématika mě fakt krkala. Kdybych to věděl, tak to snad ani nezačnu sledovat. Omleté klišé o samotáři, který je jiný a chce se kamarádit bla bla... Dáme mu ještě trhlou rodinu a bizárek máme komplet. Kluk se choval jak sedmiletej, hlavně na útěku do lesa, kdy ho zaskočilo, že věci na elektřinu se musí nabíjet, že prší, a člověk co má astma by si sebou měl vzít asi lék na astma. Ke konci se to, ač to nebylo snad ani možné, začalo vléct ještě víc a finální záchranná mise naprosto bez nápadu a vzruchu to jen dorazila. Ale všichni prozřeli a začali se kamarádit, tak asi fajn. Pro děcka asi dobrý, pro mě ne. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že so všetkým ako sa svet neustále mení a posúva dopredu je pre mňa "Ron´s Gone Wrong" skutočne veľmi dobrým filmom pre celú rodinu. Je to originálne? Nie. Ale má to veľmi dobré myšlienky, ktoré na konci podľa mňa pochopí úplne každý. A najmä sú zachytené spôsobom, ktorý dokáže nás ako divákov vtiahnuť do deja. Istým spôsobom som zhodnotil, že film nielen dobre zachytil vzťah medzi Barneym a Ronom, ale dobre spracoval aj ostatné postavy. Ako Savannah, ktorej mi v jednom momente bolo úprimne ľúto. A najmä sa to neustále viac a viac budovalo. A kvalitne to ukazuje, že tieto roboty neboli skutočne tým najlepším priateľom. Môžu o nás vedieť všetko, no v realite so svojim algoritmom nemajú šancu pochopiť, čo je to skutočné priateľstvo. Je to síce úplne jasný odkaz na to, ako veľa času trávime dnes na sociálnych sieťach a ako nás viac zaujíma to, ako nás vidia iní, než to kto vlastne sme. A nemáme problém sa vykašľať na svojich priateľov a blízkych, keď sa nám to hodí. Máme totiž v sebe to večné sebectvo a nekonečnú závisť. Takže film kvalitne adresuje svoju myšlienku a pôsobí veľmi úprimne. Páči sa mi ako Barney učí Rona ako sa stať jeho priateľom a ako sa neustále jeho "nástenka" vyvíja. A keď zabudneme na to, že v prvom rade myslíme na seba, možno ešte dokážeme svet zmeniť k lepšiemu. Nič iné v tom nie je. Skvelý film pre celú rodinu. Okrem toho s vynikajúcimi animáciami. Hodnotenie: A- ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Čo sa môže stať keď sa umelá inteligencia stane vaším najlepším priateľom? Herecké obsadenie: Ani v pôvodnom znení nie sú nijaké zvučné mená a asi preto nemá animák tak silné promo ale o to viac tlačí na kvalitu. Prevedenie: Téma, ktorú zachytáva táto nová rozprávka je veľmi aktuálna. Pojednáva o priateľstve robota a mladého chalana, ktorý sa potýka s klasickými pubertálnymi neduhmi svojho okolia. Zvláda to s vtipom aj ponaučením a dá sa do hlavnej postavy dosť ľahko vcítiť. Pocity: Každý človek či už dieťa alebo dospelý si nájde v tomto animáku svoj proťajšok. Nakoľko je téma stále aktuálnejšia je to taký malý náhľad ako môže budúcnosť dopadnúť ak sa trocha zvrtne. Pridaná hodnota: Dobrá animácia, aktuálny príbeh a mravné ponaučenie. Dobrá gradácia príbehu. 90% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Filip Vlastník, dabér hlavní postavy Barneyho v českém znění, uvedl: „Pro mě to bylo jiný, protože ten Barney, ta hlavní postava, tak on má astma, takže vždycky, když třeba dlouho běhal nebo se smál, tak sýpal.“ (Vitox)
  • Debutový počin štúdia Locksmith Animation. (belinko)

Reklama

Reklama