Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Bejt Amík v 80. letech, určitě to žeru. Ale mně to zase tak skvělý nepřišlo. Moc nemusim komedie, kde mam ten svíravej pocit z trapnejch momentů. Asi je to pro někoho kultovní film, už konečně i chápu tu parodii ve Family Guy, ale rychle na to zapomenu. Dan Aykroyd mi nevadil, zato Chevy Chase mi moc nesed. A proč musej sakra Amíci imitovat ruskej přízvuk? To jim po ulicí neběhá dost Rusků do komparsu? ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To jsou ty nostalgie z mládí, kdy jste se něčemu smáli, až jste se za břicho popadali a po dvaceti letech zjjistíte, že jsou v tom filmu jen dva tři maximálně čtyři dobré vtípky (test, výcvik, doktore, doktore, doktorko...). Chevy Chase mi už tehdy připadal strašně trapný, nikdy jsem mu nepřišel na chuť, naštěstí to Aykroyd v klidu utáhne sám. Vždycky mi taky strašně sympatická přišla ta ruská hlídka u jaderné hlavice (opravdu nosily sovětské vojandy takové sexy spodní prádlo? :-) ). ()

Reklama

spikey1 

všechny recenze uživatele

Jestli funguje ve filmech něco víc než záběry výcviku nebo tréninku, pak opravdu nevím co to je. v Bondovkách zbožňujeme když Q představuje vychytávky, v Rockym se těšíme na vybíhání schodů a rány do břicha při sedlezích a mohli bychom si tu vzpomínat dlouze a dlouze. Landis to ví moc dobře také a tak nechal Chase a Aykroyda projít nejtěžším špionským výcvikem a uznejme že v jejich podání se jedná o ohromnou legraci. Když jsou pak nasazeni do akce, prožíváme s nimi jednu šílenou situaci za druhou, která vrcholí Chevyho obvyklým sblížením s první pohlednou ženou, která je nablízku, naštěstí si Dan poradí a najde si svojí špionku. Špioni skvěle konkurují všem žánrovým filmům svými dobrodružstvími a navíc dodávají ohromnou dávku humoru. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jako příjemná jednohubka s komediální dvojicí Chase - Aykroyd. Tak přesně působí film Špioni jako my, který si utahuje především ze studené války a také agentů, jako je James Bond a jemu podobní. K lepšímu hodnocení mi chybí především lepší zázemí, takže lepší story ( kdo, kde, jak, proč) a také trošku lepší vtípky, díky kterým by se pak dalo film lépe zapamatovat. Takhle si časem nevzpomenete na nic stěžejního, jenom budete vědět, že je to příjemná zábava na zkrácení dlouhé chvíle. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to špatné a funkčních vtipných scén tu naštěstí není málo, ale od Landise jsem čekal víc. A hlavně mi začíná připadat, že mám na výběr jeho filmů stále větší smůlu, protože tohle bylo zase o stupínek slabší, než Cesta do Ameriky, kterou jsem viděl jako poslední. Ono je to i tím že mi moc nesedla ústřední komická dvojka (přičemž Aykroyd samotný je ok, ale s Chasem mi moc dohromady nešel) a že i přes pár zajímavých nápadů z toho mám poměrně průměrné dojmy, že ani nemám zájem to vidět někdy znova. Takže se na to dá podívat, ale u Landise jsem se bavil víckrát a lépe u skoro čehokoli jiného, co jsem od něj zatím viděl... 3* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Titulní píseň se stejnojmenným názvem složil a nazpíval Paul McCartney. (kosticka7)
  • Sanitka, se kterou ústřední dvojice ujíždí z tábora mudžahedínů, je typ Renault-Saviem SG2. Někomu může připomínat československou Avii, což je správně, jelikož Avia na konci 60. let koupila od Saviemu licenci na výrobu těchto nákladních vozů. (Foxhound#1)
  • Dan Aykroyd řekně ruskému agentovi: "Chem men'she znaesh', tem lushche." Význam věty v překladu je: „Čím méně víš, tím lépe“. (HellFire)

Reklama

Reklama