Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to špatné a funkčních vtipných scén tu naštěstí není málo, ale od Landise jsem čekal víc. A hlavně mi začíná připadat, že mám na výběr jeho filmů stále větší smůlu, protože tohle bylo zase o stupínek slabší, než Cesta do Ameriky, kterou jsem viděl jako poslední. Ono je to i tím že mi moc nesedla ústřední komická dvojka (přičemž Aykroyd samotný je ok, ale s Chasem mi moc dohromady nešel) a že i přes pár zajímavých nápadů z toho mám poměrně průměrné dojmy, že ani nemám zájem to vidět někdy znova. Takže se na to dá podívat, ale u Landise jsem se bavil víckrát a lépe u skoro čehokoli jiného, co jsem od něj zatím viděl... 3* ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tomu co viděli ostatní v tomhle snímku za legraci, já tam skoro žádnou nenašel. Možná, že kdybych film viděl někdy před dvaceti lety, chytil bych z něj dnes alespoň nostalgii a díval se na to trochu jinak. Bohužel jsem film viděl prvně až teď a přestože osumdesátky mám moc rád, tady to neplatí. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Není mi jasné, jaktože jsem tuhle Aykroydovku dosud úplně míjel. Přitom nese všechny typické prvky skvělých komedií, na kterých se podílel. Tady se možná někdy až moc tlačí na pilu, ale když člověk vezme v potaz dobu, ve které film vznikl... Dvojka Chase - Aykroyd je k sežrání, skvěle se doplňují, má to hlavu a patu, spoustu skvělých záseků a dostatečně potrhlé finále. ()

Diego75 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se podíval jen kvůli Chevy Chaseovi, to říkám upřímně. Tato komedie se dá doporučit, je totiž dobrodružná a má ten klasický groteskní styl amerických komedií. Jen myslím, že těch vtipů se tam dalo nacpat víc, proto pouze za tři hvězdičky. Nicméně taková scénka s opisováním u testu byla bezchybná. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dan Aykroyd své komediální kořeny nezapře, o Chevy Chaseovy ani nemluvím. Špioni jako my jsou jednoduchá, ale zábavná parodie na všechny agenty, nejen toho s dvěma nulami, studenou válku a americký zvrácený smysl pro vlastenectví (které se občas otočí:)). Maličké cameo roličky hodně potěšili, takový Terry Gilliam je k nepřehlédnutí ve své "ale pane doktore...". Možná šlo do 102 minut dostat "všeho více", ale mě to takhle vyhovuje a neměnil bych. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Sanitka, se kterou ústřední dvojice ujíždí z tábora mudžahedínů, je typ Renault-Saviem SG2. Někomu může připomínat československou Avii, což je správně, jelikož Avia na konci 60. let koupila od Saviemu licenci na výrobu těchto nákladních vozů. (Foxhound#1)
  • Titulní píseň se stejnojmenným názvem složil a nazpíval Paul McCartney. (kosticka7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno