Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Kdysi se mi to líbilo podstatně více. Ale když jsem se na to podíval nyní, zase až tak skvělé to nebylo. Bylo tam pár dobrých frků a situací, ale ne zase tolik, jak bych si ve skvělé komedii představoval. Takový lepší průměr. Pozitivum bylo, že se tam nějak šíleně neksichtil a nevyváděl Eddie a mohli jsme vidět krásné tělo JLC. Takže ve finále to nebylo špatné, ale nijak extra taky ne. Howgh! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Včera som si pustil Policajnú akadémiu a po nej Výmenu. Oba filmy sú americké, z rovnakého obdobia a označené ako komédie. Zatiaľ čo na Policajnej akadémii som sa opakovane dobre zasmial, u Výmeny to bolo iba na zriedkavé pousmiatie. O manipulatívnych hrátkach znudených boháčov som už kedysi videl Miliónovú bankovku a My Fair Lady. Oba nakrútené vynikajúco a vtipne. Výmena oproti nim obsahuje sankčný prvok a happy end, čo určite potešilo schvaľovacie komisie za normalizácie. Mňa potešilo iba to, že išlo o dobre zahraný príbeh. Ale nesadol mi. Stáva sa. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Vianočná klasika🎄. Trading Places je parádna komédia z 80's, ktorá zaujme a pobaví. Vtedy ešte nováčik Eddie Murphy, veľmi sympatický Denholm Elliott ako komorník, mladučká Jamie Lee Curtis, herecké výkony sú skvelé. Veľmi sa mi páčila aj hudba. Film je tak politicky nekorektný😁, že keby sa natáčal v dnešnej dobe, všetko by bolo úplne naopak, to len tak na okraj - táto myšlienka mi počas filmu párkrát napadla. A vlastne ani nechápem, prečo som ho doteraz nevidela. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie, která se zabývá myšlenkou, že vše závísí prostředí a povzbuzení. Pokud jste správně veden a motivován, můžete se stát i ze zlodějíčka prestížním ředitelem a naopak přední elegantní úředník může ze dne na den skončit jako ubožák.:o Takže myšlenka takřka ve stylu pedagogické ,,Tabule Rasa.´´  Film používá humor těžící ze střetu odlišných kultur a prostředí a la ,,slon v porcelánu´´, který  mi příjde stále vděčný a nevyčerpatelný.  Pohled na Ameriku okolo Vánoce mi přišel na  osmdesátky nezvykle milý a elegantní, což asi dělá i to podnikatelské prostředí s krásným honosným sídlem.  A musím říct, že se na to krásně dívalo. Eddie Murphyho moc nemusím,  ale zde jsem si neužíval nejen společnost Dana Aykorda (který byl úžasný snob!)  ale i jeho. Denholm Elliot jako elegantní distingovaný tajemník se smyslem pro spravedlost a férovost hlavní dvojici skvěle doplnil. Možná trochu škoda, že to na poslední půlhodinu  sklouzne k čisté moralitě, ale i tak to bylo hezké. Musím říct, že to byl moc milý klasický osmdesátkový americký kousek, který mi doposud unikal. Neměl bych problém se na něj někdy podívat znovu, třeba až budou Vánoce aktuálnější než teď.:o ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své době známý a velice úspěšný režisér komedií John Landis natočil tuto chytrou komedii s výborným duem herců Aykroyd a Murphy pojednávající o výměně životů úspěšného obchodníka a drzého bezdomovce. Je to klasika ale popravdě ikdyž jsem se slušně bavil, takřka vůbec jsem se nesmál a nějaké vydařené "hlášky" jsem ve filmu hledal marně. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • První volbou na roli Mortimera Duka byl Ray Milland. (don corleone)
  • Don Ameche je silně věřící a víra mu nedovoluje mluvit sprostě. Měl velký problém se scénou na konci filmu, kdy má zařvat "Fuck him!", proto se scéna musela natočit na jeden záběr. Ten byl ochotný postoupit. (don corleone)
  • Ve scéně, kdy si jde Louis do klubu půjčit peníze, objeví se na scéně postava Muffy, kterou hraje Kelly Curtis, sestra Jamie Lee Curtis. (don corleone)

Reklama

Reklama