Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

tommy187 

všechny recenze uživatele

Určite jedna z najlepších komédií možno na celom svete. Film, ktorý nevyniká ani svojou dĺžkou, ani rozpočtom a ani zárobkom. No aj tak bol robený zo srdca, a bolo to na filme vidieť. Addie Murphy, jeden z mojich obľúbených hercov a bol fakt skvelý, rovnako Dan Akyrod (musím uznať, že sa u mňa zviditeľnil práve pri tomto filme). Píše sa rok 83, a natočil sa jeden z mojich obľúbených filmov ... 90% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sociálna komédia na americký spôsob. A v osemdesiatych rokoch. V niektorých okamihoch sú tak Aykroyd ako (hlavne) Murphy trochu utlmení, ale to je len chvíľkový výkyv. Skvelo im navyše sekunduje aj prekliato sexy Jamie Lee Curtis a v (zabudnuteľnej) minirole je možné vidieť Jima Belushiho. Klasika osemdesiatych rokov, ktorá ale nepatrí k absolútnemu vrcholu 80s SNL tvorby, čo by pri rýchlejšej a štýlovejšej réžii pravda nebola. Potenciál bol na viac. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Komedie, která mě spolehlivě pobaví i poněkolikáté, patří jasně do zlatého fondu 80tek. Tento situační humor silně můžu a geniální zápletku postavenou na jedné nicotné sázce napříč osudy hlavních aktérů ještě silněji. Pořád dokola mě rozesměje Eddie s jeho šibalským úsměvem a selskorozumovou logikou, zbitý rozcuchaný Dan a ožrala Santa Claus s chlupatým lososem, svůdná a dobrosrdečná Jamie, a taktéž ostatní zúčastnění staříci. Má to grády, úroveň, náboj a vtip, jež mě patrně nikdy neomrzí. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Slušná americká komedie z osmdesátých let, která mě dokáže spolehlivě pobavit i nyní. Jednoduchá zápletka, záměna žebráka a milionáře, je rozhodně plusem tohoto filmu. Občas v podobném typu filmů dochází k překombinování a tady se to naštěstí nestalo. Místo toho je čas na fajn postavy, kdy se velmi povedlo i obsazení. Pro Eddieho Murphyho je to vůbec jedna z jeho nejpovedenějších rolí v komediích, je tady totiž vtipný a neupadá do trapnosti, jako v mnohých pozdějších filmech. Ve filmu jsou i dobré dialogy a spousta vtipných scén. Záměna sice nepřesahuje rámec komedie a nic jiného než zábavu v ní hledat nelze, ale to mně tentokrát nevadí, protože i dobrých komedií zase tak moc není. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jistěže je na něm něco špatného. Je to černoch. Asi krade od narození." Mám slabost pro snoby. Zejména pro ty, kteří se cítí být nadřazeni ostatním jenom proto, že nakupují a prodávají akcie. Těm bych v rámci terapie popřál strávit alespoň jednou do roka noc na ulici přikrytej kartonem. Možná by jim pak něco došlo, ale spíš ne. Oni jsou prostě dokonalí a slovo lakomec je pro ně lichotka. Ale zpět ke klasice. Tou Záměna rozhodně je a poráží byznysmeny jejich vlastními zbraněmi. Vždycky mi to dělalo radost, takže mám podezření, že jsem komunista. Nechám se vyšetřit. V podstatě mě to baví skoro celý ... tedy s výjimkou tý taškařice ve vlaku. Ta se nepovedla, ale dala mi poučení o tom, jak je nebezpečný provokovat goriláka. Naštěstí jsem to nikdy nedělal, takže teď už s tím určitě nezačnu. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Pánský klub je ve skutečnosti Curtisův institut hudby. (don corleone)
  • Když Valentine honí Winthorpa z vánoční párty chytne muže v kostýmu Santa Clause. Je to Mike Strug, televizní reportér, který je stále aktivní ve městě Philadelphia. (don corleone)
  • V úvodní montáži Philadelphie můžeme vidět mimo jiné i sochu Rockyho, která zůstala na místě po natáčení Rockyho III z předchozího roku. Dnes se socha nachází místo na schodech k muzeu umění v blízkém parku. (don corleone)

Reklama

Reklama